Konrad1703 Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Cześć, Posiadam zestaw głośników firmy klipsch Front R-820 Centralny C-34 Cztery podstawkowe R-51 Dwa subwoofery R-12SW Chciałem wymienić suby na coś innego bo "czegoś" mi brakuje. Sam znalazłem i myślałem o dwóch spl150. W jednym salonie audio polecali mi rel ht1508 i mówił ze zagra lepiej niz dwa klipsche. Ale chciałem mieć dwie sztuki, użytek do filmów jak i do muzyki. Doradzi mi ktoś w jakim kierunku iść? Budżet okolice 8 tyś. Pomieszczenie około 55m2. Pozdrawiam Konrad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Jedno pytanie. Gdzie stoją suby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Jak masz je obecnie ustawione? To bardzo istotne, chociaż i tak uważam, że one faktycznie mogą nie wystarczać do takiego metrażu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Po zewnętrznej stronie frontów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) Zanim kupisz inne suby, ustaw obecne vis a vis w relacji przód/tył lub lewa/prawa. Nawet jak by taki set nie był na codzień możliwy... Daj wtedy znać jakie masz spotrzezenia i będziemy kombinować co Ci faktycznie będzie potrzebne. Edytowano 24 kwietnia 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Ok dzięki za pod podpowiedź, po pracy będę testował i dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Udało mi się ustawić je do siebie lewa prawa bo na tyle kable pozwoliły ale znacznej różnicy nie zauważyłem, moze mniej "dudni" ale po dłuższym odsłuchu mam takie same odczucia jak wcześniej. Regulując głośność subow mam albo za mało basu albo zaczyna właśnie sie to dudnienie. Nie mogę znaleźć złotego środka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Skoro dudni, to byłbyś w stanie wrzucić zdjęcie pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) Na prawo jeszcze kuchnia w której zamazałem bałagan 🤣 i za mną kawałek przejścia do drzwi wejściowych. Tylne podstawkowe wystawiam do filmów bo przy dzieciach stać na środku cały czas nie mogą. Edytowano 24 kwietnia 2023 przez Konrad1703 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Skosy i duża ilość płaskich powierzchni nie pomagają niestety Warto byłoby pomyśleć nad chociaż delikatną adaptacją akustyczną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Tzn co by można było zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Po , co Tobie takie ogromne fronty , sourand i back sourand ? Za zaoszczędzone $$$ miałbyś SVS pro . 2 sztuki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 @maciek72 Nie każdy jak Ty jest fanem popierdułek 😅 @Konrad1703 Spore wyzwanie. Proponuję wypożyczyć dłuższy przewód RCA do suba i dać go tam na końcu pomieszczenia gdzie foty robisz. Ten sub musi jakos zniwelować mody pomieszczenia bo to właśnie akustyka odpowiada za to co Tobie nie pasuje w dźwięku. Skrzynki Klipsch w kinie to fajna opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 No tutaj te dwa suby z przodu nic nie dają. W sensie 2 a jeden. Ich przeskok jakościowy nie jest adekwatny. Dodatkowo, co robią te kanały Klipsch 51 nie z tyłu. One nie są z boku nie są z przodu. Co to za kanały? Tutaj ta propozycja 1508 nie byla wcale głupia. 115SW tez średnio sobie radzi w stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts