gojar Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 (edytowany) Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Noszę się z zamiarem wymiany amplitunera Yamaha RX496RDS na oddzielny wzmak. Budżet jaki chciałbym na to przeznaczyć to 1000zł, więc z pewnością sprzęt używany. Kolumny które w tej chwili posiadam to Focal Chorus 714V i chciałbym coś do nich dopasować. Czego słucham? Ogólnie wszystkiego, pop, spotify, tv. Nie jestem żadnym melomanem, ot przeciętny użytkownik audio, który oczekuje ciepłego brzmienia z miękkim basem i nienachalną górą. Oczywiście trochę już prześledziłem wątków w necie i chyba na dzień dzisiejszy skłaniał bym się ku Pioneer 616 MKII, 656 MKII lub Denon 860. Myślałęm jeszcze o Pioneer A449 lub 450, ale to chyba jednak słabszy sprzęt. Wiem, że to dwa różne w brzmieniu wzmaki, więc liczę na waszą pomoc. Niestety w mojej okolicy nie mam możliwości odsłuchu sprzętu, więc muszę niestety brać w ciemno a raczej nie lubię potem odsyłać do sprzedawcy. Pomieszczenie do nagłośnienia to salon 30m2. Edytowano 26 kwietnia 2023 przez gojar dodano tekst Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Nad c326bee. Jest bas, sporo środka i łagodna góra. Tak jak chcesz 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 A gdybym miał wybierać między Pionkiem 616, 656 i Denon 860 to który najbardziej by się zgrał z moimi kolumnami? Ale oczywiście pomyślę o tym Nad c326bee. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Denon 860 gra wg mnie jasno i na dodatek wysokie czasem syczą, raczej nie dla Ciebie. Pioneer 656 o ile nie pomyliłem cyferek (bo było to dawno) miał mój wujek i wydaje mi się że był to ciemniejszy wzmacniacz. Jak pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi. 616 nie slyszalem. Dalej Twierdzę że NAD to najlepsza opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Też uważam, że Nad będzie najciekawszą opcją. Ewentualnie stare Sony, jak dobrze pamiętam, to te z lat 90' były z łagodniejszą górą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 To jeszcze tylko spytam, czy zmieniając z mojej yamahy na Pionka 656 lub 676 będzie odczuwalna różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Pioneer to dobra opcja. Modele 656 i 676 są cieplejsze i łagodniejsze. Tak będzie różnica, jesli wzmacniacz jest sprwny i gra jak oryginał. Ewentualnie coś z produktów Harmana ze starszych lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 https://allegro.pl/oferta/pioneer-a-676-wzmacniacz-stereo-potega-mocy-650w-13615878931 https://allegro.pl/oferta/pioneer-a-656-markii-wzmacniacz-stereo-moc-650w-13615854954# Sprzedawca niby ok, brać 656Mark2 czy 676 bo jakoś w necie nie mogę znaleźć porównania? Zewnętrznie oba wyglądają dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 676 już nie ma. To Ty kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 28 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: 676 już nie ma. To Ty kupiłeś? Tak, to ja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Dnia 28.04.2023 o 10:09, gojar napisał: Tak, to ja. A to pewnie musimy poczekać na po majówce na opinie? Czy już go masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 1 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Kurier będzie we wtorek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts