dawid_ols Napisano 20 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 Jeśli chodzi o rozstaw kolumn to beda one od siebie odsunięte o jakies 1,70m. Tył kolumn od ściany planuję odsunąć ok 30cm. Główne miejsce odsłuchu około 3m od kolumn. Już prawie podjąłem decyzję nad Magnatem MA900 i Silver 500 ale zaczynam teraz znów się zastanawiać czy nie jest to za duży zestaw do tego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 19 godzin temu, dawid_ols napisał: Jeśli chodzi o rozstaw kolumn to beda one od siebie odsunięte o jakies 1,70m. Mały rozstaw, aby uzyskać ładną stereofonię. Z rysunku na poprzedniej stronie widzę, że konkretne miejsce na ustawienie sprzętu jest i będzie problem coś w tej kwestii zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid_ols Napisano 23 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2023 Mimo wszystko zostaje przy Silver 500 i Ma900. Chodzi mi po głowie jeszcze streamer. Najlepiej jakby był z obsługą CD. Czy dostanę coś takiego do kwoty 2000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Dnia 20.07.2023 o 15:46, dawid_ols napisał: Jeśli chodzi o rozstaw kolumn to beda one od siebie odsunięte o jakies 1,70m. Tył kolumn od ściany planuję odsunąć ok 30cm. Główne miejsce odsłuchu około 3m od kolumn. Już prawie podjąłem decyzję nad Magnatem MA900 i Silver 500 ale zaczynam teraz znów się zastanawiać czy nie jest to za duży zestaw do tego pomieszczenia. nie jest. Chociaż faktycznie rozstaw by się przydał. 13 godzin temu, dawid_ols napisał: Chodzi mi po głowie jeszcze streamer. Najlepiej jakby był z obsługą CD. Czy dostanę coś takiego do kwoty 2000? nie razem. Takie kombo robił Marantz a dawno dawno temu jeszcze Onkyo. No chyba że osobne urządzenia. Do Magnata możesz podłączyć Wiim mini z dobra obsługa sieci albo Malinkę bo już są dostepne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 20 godzin temu, dawid_ols napisał: Mimo wszystko zostaje przy Silver 500 i Ma900. Chodzi mi po głowie jeszcze streamer. Najlepiej jakby był z obsługą CD. Czy dostanę coś takiego do kwoty 2000? Na ten moment nie jest to wykonalne. Przynajmniej jeśli chodzi o sprzęty nowe. Rozważ raczej tani streamer + odtwarzacz CD. Yamaha CD-S303 lub Pioneer PD-30AE. Yamaha zagra bardziej liniowo, Pioneer nieco bardziej skrajami pasm. Do tego Wiim Mini a najlepiej jeszcze DAC, ale bez niego na początek się obejdziesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid_ols Napisano 24 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Miałem okazje posłuchać kilku kolumn i wybór padł jednak na KEF R5. Pytanie co do nich czy MR780, MA900 czy może Audiolab 6000A play (tu się martwię o moc)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Z jakim sprzętem ich słuchałeś? Magnaty moim zdaniem mogą być za ciepłe. Warto tu sprawdzić właśnie 6000A, Cyrusa One, a także Cambridge Audio AXR100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid_ols Napisano 24 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 (edytowany) Słuchałem z Advance acoustic x-i75. Polecono mi do nich Arcam sa30. Wzmacniacz wspaniały ale poza moim zasięgiem cenowym. Edytowano 24 lipca 2023 przez dawid_ols Dodany tekst. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 1 godzinę temu, dawid_ols napisał: wybór padł jednak na KEF R5. Arcam SA20 43 minuty temu, dawid_ols napisał: Słuchałem z Advance acoustic x-i75. A ten wzmacniacz Ci nie odpowiadał czy co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid_ols Napisano 24 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Nie wiem dlaczego ale zwyczajnie mi się nie spodobał wizualnie (wiem że to głupie). Bo sam dźwięk był ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Wcale niegłupie. Ma cieszyć ucho, ale oko też ma być zadowolone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid_ols Napisano 24 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Bardzo spodobał mi się Audiolab omnia w kwestii wyposażenia i wyglądu. Czy to bedzie dobre połączenie z KEF R5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 12 godzin temu, dawid_ols napisał: Miałem okazje posłuchać kilku kolumn i wybór padł jednak na KEF R5. Pytanie co do nich czy MR780, MA900 czy może Audiolab 6000A play (tu się martwię o moc)? Moim zdaniem ani jeden ani drugi. Do KEFa podlaczyl bym cos jaśniejszego. Bardziej zywego. 8 godzin temu, dawid_ols napisał: Bardzo spodobał mi się Audiolab omnia w kwestii wyposażenia i wyglądu. Czy to bedzie dobre połączenie z KEF R5? Dźwiękowo będzie raczej łągodnie. Pod kątem wyposażenia się zawiedziesz bo obsługa sieciowa w audiolabie jest bardzo słaba - archaiczna. No to masz Arcama SA20 a do tego Wiim mini który podłaczysz z tyłu i tak też go schowasz nikt nie zauważy a sieć jest na znacznie wyższym poziomie. Także tańszy AXR100 albo CXA61. Cyrus ONE czy Yamaha AS701. KEFy zasługuja na dobre zasilanie. Model R5 pokaże ci klase po dobrym zasilaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 Warto spróbować 7000A + WiiM Mini. Z R5 bardzo fajne połączenie. Omnia jest też bardzo ciekawym sprzętem, opowiadamy o niej w tym filmie, zachęcam do obejrzenia w wolnym czasie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 Ciekawy ma wystawiacz do prawda. Ale sieć średnio na jeża nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 Dnia 24.07.2023 o 19:08, dawid_ols napisał: Miałem okazje posłuchać kilku kolumn i wybór padł jednak na KEF R5. Pytanie co do nich czy MR780, MA900 czy może Audiolab 6000A play (tu się martwię o moc)? Osobiście odradzam Ci zestawianie jasnych wzmacniaczy z tymi KEF`ami. To są co prawda konstrukcje z mocnym dołem, ale w zakresie środka czy góry również sporo się dzieje dlatego z czystym sumieniem możesz celować w coś neutralnego lub nawet lekko ocieplonego. W budżecie, w którym się poruszasz sprawdziłbym cieplejszą Regę ELEX MK4 lub bardziej neutralnego Cambridge Audio CXA81/61. KEF`y to kolumny, które lubią moc, powyższe wzmacniacze Ci ją zapewnią a ze względu na różny charakter, porównując je ze sobą mógłbyś się na prawdę świetnie bawić. Z all - in - one`ów w tym budżecie nie ma według mnie lepszej opcji niż Marantz PM7000N, który teraz jest w cenie lepszej niż przed kryzysem a jak go nie było to telefon od zapytań o niego był czerwony. W tym przypadku uzyskasz połączenie brzmienia ciepłego z bardzo fajną przestrzenią i muzykalnością. Wszystko mamy na stanie więc w razie czego możemy podesłać nawet 3 naraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts