Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 18.11.2023 o 19:39, PolusPolo napisał:

A gdzie takie coś wypożyczyć? 

Zapraszam do kontaktu :) 

Ogółem EVO 150 będzie minimalnie cieplejsze od CXA, bo idzie w stronę neutralności. Może być nieco żywiej też, na pewno pojawi się fajniejszy wykop. Warto sprawdzić ;) 

• 2 weeks later...
Napisano

Po wymianie kabli basu przybylo ale teraz przy dluzszym sluchaniu przeszkadzaja mi zbyt ostre wysokie tony. Domyslam sie ze tu wina stoi i po kef q350 i cxa80. Ktory z elementow najlepiej wymienic? Zainwestowac w inny wzmacniacz czy wymienic kolumny majace inne tweetery?

Napisano
Dnia 2.12.2023 o 01:41, Kraś napisał:

Po wymianie kabli basu przybylo ale teraz przy dluzszym sluchaniu przeszkadzaja mi zbyt ostre wysokie tony. Domyslam sie ze tu wina stoi i po kef q350 i cxa80. Ktory z elementow najlepiej wymienic? Zainwestowac w inny wzmacniacz czy wymienic kolumny majace inne tweetery?

Pobaw się ustawieniem na start :) Masz w pomieszczeniu jakieś elementy, które mogą coś podziałać akustycznie? Zasłony, fotele? One też mogą sporo zmienić w odbiorze. 

• 6 months later...
Napisano
Dnia 21.07.2023 o 10:25, Dex31 napisał:

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu CXA 81, N , V2. Kolumny Dali Oberon 5.  Po zainstalowaniu zestawu  w salonie, pojawił się podobny problem z basem.  Niby jest a jakby go nie było.  Traf chciał, że podczas słuchania muzyki poszedłem do kuchni po coś do picia i tam  odnalazłem ten bas. Aż czułem wibracje podłogi.  Mała korekta ustawienia kolumn i wszystko hula jak na odsłuchu.   Proponuję na początek spacer po mieszkaniu w poszukiwaniu basu i modyfikację ustawienia. 

Dokładnie. Ja swój bas znalazłem w ubikacji. 5m od salonu odsłuchowego.