Q21 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Dnia 18.11.2023 o 19:39, PolusPolo napisał: A gdzie takie coś wypożyczyć? Zapraszam do kontaktu Ogółem EVO 150 będzie minimalnie cieplejsze od CXA, bo idzie w stronę neutralności. Może być nieco żywiej też, na pewno pojawi się fajniejszy wykop. Warto sprawdzić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraś Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Po wymianie kabli basu przybylo ale teraz przy dluzszym sluchaniu przeszkadzaja mi zbyt ostre wysokie tony. Domyslam sie ze tu wina stoi i po kef q350 i cxa80. Ktory z elementow najlepiej wymienic? Zainwestowac w inny wzmacniacz czy wymienic kolumny majace inne tweetery? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Może skoczysz na odsłuch i sam sprawdzisz co Ci pasuje . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 Dnia 2.12.2023 o 01:41, Kraś napisał: Po wymianie kabli basu przybylo ale teraz przy dluzszym sluchaniu przeszkadzaja mi zbyt ostre wysokie tony. Domyslam sie ze tu wina stoi i po kef q350 i cxa80. Ktory z elementow najlepiej wymienic? Zainwestowac w inny wzmacniacz czy wymienic kolumny majace inne tweetery? Pobaw się ustawieniem na start Masz w pomieszczeniu jakieś elementy, które mogą coś podziałać akustycznie? Zasłony, fotele? One też mogą sporo zmienić w odbiorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawicz Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Dnia 21.07.2023 o 10:25, Dex31 napisał: Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu CXA 81, N , V2. Kolumny Dali Oberon 5. Po zainstalowaniu zestawu w salonie, pojawił się podobny problem z basem. Niby jest a jakby go nie było. Traf chciał, że podczas słuchania muzyki poszedłem do kuchni po coś do picia i tam odnalazłem ten bas. Aż czułem wibracje podłogi. Mała korekta ustawienia kolumn i wszystko hula jak na odsłuchu. Proponuję na początek spacer po mieszkaniu w poszukiwaniu basu i modyfikację ustawienia. Dokładnie. Ja swój bas znalazłem w ubikacji. 5m od salonu odsłuchowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 czerwca Udostępnij Napisano 10 czerwca Dnia 5.06.2024 o 13:52, Kawicz napisał: Dokładnie. Ja swój bas znalazłem w ubikacji. 5m od salonu odsłuchowego. I jak go przeniosłeś do miejsca gdzie byc powinien? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawicz Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca Tak. Trochę poprawiłem,ale najciekawsze,że pełny bardzo "silny" bas,jest gdy stoję pomiędzy kolumnami,tam gdzie znajduje się wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Może tak być. To kwestia akustyki. Jak któras sobota będzie z gorsza pogodą to poświeć ją na testy i zrób roszady w pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts