pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, mariol napisał: Jak siedzisz w budżetówce to Cię karmię. I siedź cicho bo przestanę. To umrzesz; bo karetka nie dojdzie na czas, bo pielęgniarka sama na nocnym dyżurze się nie rozerwie. Zresztą, to już się dzieje w Polsce. Odpisz, cytując
mariol Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 29 minut temu, pairtick napisał: Zresztą, to już się dzieje w Polsce. Nie wiem skąd masz takie dane. Mam zgoła inne doświadczenia z ostatnich lat. 30 minut temu, pairtick napisał: To umrzesz Królu złoty nie strasz, nie strasz bo się ........... Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, mariol napisał: Jak siedzisz w budżetówce to Cię karmię. I siedź cicho bo przestanę. Nie wiem skąd przekonanie, że budżetówkę się karmi? Czy usługi w postaci edukacji, opieki, bezpieczeństwa, zdrowia czy zabezpieczenia osób niepełnosprawnych albo utrzymania i leczenia alkoholików i więźniów biorą się z sufitu? To są usługi mało opłacalne a zarazem wymagające wysokich kwalifikacji!!! Ty płacisz za te uslugi, a nie utrzymujesz!!!!! To że rozliczasz te usługi podatkiem to tylko forma. Jest taki pomysł żeby za każdą usługę publiczną wystawiać rachunek, bezpłatny oczywiście ale pokazujący ile kosztuje Twoje leczenie, edukacja dzieci na studiach albo sprawa w Sądzie lub interwencja służb. Stąd też bierze się kompletny brak szacunku dla spraw publicznych i pogarda dla ludzi pracujących w tej sferze. Przepraszam ale jak czytam takie konfederackie głupoty to aż mi się ulewa... Edytowano 5 godzin temu przez BlaBla 1 3 Odpisz, cytując
mariol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Stąd też bierze się kompletny brak szacunku dla spraw publicznych i pogarda dla ludzi pracujących w tej sferze. Nie chodzi o brak szacunku, A może chodzi o ten szacunek w drugą stronę? Pół rodziny pracowało w budżetówce i wiem jaka to praca. Czy na słowa @pairtick "siedz cicho" mam podkulić ogon i dorzucić się jeszcze do trzynastek, czternastek, i półrocznych płatnych urlopów bo ktoś się zmęczył pracą, którą podjął się wykonywać. Dlaczego Państwo nie wypłaca tych bonusów innym pracownikom po za budżetówki? Czy ludzie na jednoosobowej działalności, że są gorszym sortem? Nikt im nic nie daje, a przed US traktowani są na równi z koncernami. Nie dawno był taki rząd co dążył do likwidacji sektora prywatnego, Może niech powróci komuna i będzie super czy się stoi czy się leży...... 2 godziny temu, BlaBla napisał: Czy usługi w postaci edukacji, opieki, bezpieczeństwa, zdrowia czy zabezpieczenia osób niepełnosprawnych albo utrzymania i leczenia alkoholików i więźniów biorą się z sufitu? To są usługi mało opłacalne a zarazem wymagające wysokich kwalifikacji!!! Oczywiście, że tak. Jest to wszystko potrzebne ale traktujmy pracę wszystkich sprawiedliwie. A nie, że jednym się należy jak psu buda a drudzy mają zapierd...ać z podkulonym ogonem i siedzieć cicho. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, mariol napisał: Nie wiem skąd masz takie dane. Mam zgoła inne doświadczenia z ostatnich lat. Jak wskazują dane zebrane przez Naczelną Izbę Pielęgniarek i Położnych, w 2025 roku aż 30% pielęgniarek i położonych ma więcej niż 60 lat, a tylko co szósta – mniej niż 40. Średni wiek pielęgniarki wynosi dzisiaj 54 lata. Szacuje się, że w ciągu najbliższych 5 lat liczba pielęgniarek i położnych w Polsce zmniejszy się o około 26 000. W związku z tym, że nasze społeczeństwo starzeje się i widoczny jest wzrost liczby osób z chorobami przewlekłymi, zapotrzebowanie na pielęgniarki w Polsce będzie rosło. 4 godziny temu, mariol napisał: Królu złoty nie strasz, nie strasz bo się ........... Zdrowia życzę i żeby w Ciebie jakiś pijany idiota nie wjechał. 1 godzinę temu, mariol napisał: Czy na słowa @pairtick "siedz cicho" mam podkulić ogon Kazałeś podkulić ogon emigrantom, dostałeś odpowiedź, to czego płaczesz? Te wszystkie rewitalizacje, dzięki którym polskie firmy i JDG miały/mają pracę, powstały za kasę Unii. 1 godzinę temu, mariol napisał: ale traktujmy pracę wszystkich sprawiedliwie. A nie, że jednym się należy jak psu buda a drudzy mają zapierd...ać z podkulonym ogonem i siedzieć cicho. Zapytaj kolegę z NY ile kosztuje wezwanie karetki pogotowia 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts