aqura Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 (edytowany) Cześć , Poszukuję słuchawek do otwarzania dark ambient music / muzyki medytacyjnej do stacjonarnego PC . Zastanawiam się nad kombo dt 770 Pro (używki chodzą po 400 PLN) Aktualnie używam Audio Technica ath m20x oraz wzmacniacz dźwiękowy używany do 250 PLN (moja karta dźwiękowa jest raczej słaba ponieważ za płytę główna dałem jakieś 250PLN) Czy macie jakieś propozycje co do wzmacniacza ? Dzięki za pomoc . Edytowano 22 lipca 2023 przez aqura Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Cześć, ciężko będzie znaleźć rozsądny wzmacniacz do DT770 Pro w tym budżecie. Możesz poszukać używanego NuPrime uDAC-3 lub starszych Xonarów wewnętrznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Dnia 22.07.2023 o 12:24, aqura napisał: Cześć , Poszukuję słuchawek do otwarzania dark ambient music / muzyki medytacyjnej do stacjonarnego PC . Zastanawiam się nad kombo dt 770 Pro (używki chodzą po 400 PLN) Aktualnie używam Audio Technica ath m20x oraz wzmacniacz dźwiękowy używany do 250 PLN (moja karta dźwiękowa jest raczej słaba ponieważ za płytę główna dałem jakieś 250PLN) Czy macie jakieś propozycje co do wzmacniacza ? Dzięki za pomoc . Witaj, W opcji minimalnej, możesz użyć Audioquest Dragonfly BLACK https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-black.html Za niewiele ponad 300 zł uzyskasz przyzwoity wzmacniacz oraz DAC. Zachęcam Cię do sprawdzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Dnia 24.07.2023 o 17:29, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj, W opcji minimalnej, możesz użyć Audioquest Dragonfly BLACK https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-black.html Za niewiele ponad 300 zł uzyskasz przyzwoity wzmacniacz oraz DAC. Zachęcam Cię do sprawdzenia 100% polecam taki zestaw. Lepiej jednak nie wpinać daca prosto w USB obudowy. Lepiej na przedłużce do gniazda z tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 ja mam te beyery 32@z FX audio x3 pro za 216 zł nowy ,gra dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 7 godzin temu, WaldekA napisał: 100% polecam taki zestaw. Lepiej jednak nie wpinać daca prosto w USB obudowy. Lepiej na przedłużce do gniazda z Mam również Ważkę, fajny DAC/AMP da się z lapkiem, da się ze smartfonem. Tylko, że chyba lepiej łączyć z niskoomowymi słuchawkami i z sensownym SPL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 17 minut temu, DiBatonio napisał: Tylko, że chyba lepiej łączyć z niskoomowymi słuchawkami i z sensownym SPL. Moje 770 są 80 Ohm i ważka sobie z nimi radzi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 13 minut temu, WaldekA napisał: Moje 770 są 80 Ohm i ważka sobie z nimi radzi. To prawda, ie powinno być problemu. A, czy te same DT770 sprawdzałeś z innymi DAC/Ampami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Z 602 Yamahy ale tam nie ma dobrego wzmaka słuchawkowego. Ale też nie jest najgorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 8 minut temu, WaldekA napisał: Z 602 Yamahy ale tam nie ma dobrego wzmaka słuchawkowego. Ale też nie jest najgorzej. Te dziurki w audio klockach, to tylko dodatek, a nie pełnoprawny wzmak słuchawkowy. Mnie nie było dane, żeby taka dziurka grała zadowalająco na tle wzmacniacza za słuchawkowego nawet w takich za kilkanaście tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 lipca 2023 Dnia 29.07.2023 o 11:53, WaldekA napisał: 100% polecam taki zestaw. Lepiej jednak nie wpinać daca prosto w USB obudowy. Lepiej na przedłużce do gniazda z tyłu. Można to zrobić na przedłużce. Nie widzę żadnego problemu. Zważywszy, że na przykład w modelu Cobalt, jest tam model Carbon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Dnia 29.07.2023 o 22:55, DiBatonio napisał: Te dziurki w audio klockach, to tylko dodatek, a nie pełnoprawny wzmak słuchawkowy. Mnie nie było dane, żeby taka dziurka grała zadowalająco na tle wzmacniacza za słuchawkowego nawet w takich za kilkanaście tys. Dlatego też do odsłuchu CD szukam jakiegoś daca w stylu ifi zen audio V2, topinga mx3 albo fiio k5pro za którym przemawiają analogowe wejścia RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2023 Dnia 31.07.2023 o 11:40, WaldekA napisał: Dlatego też do odsłuchu CD szukam jakiegoś daca w stylu ifi zen audio V2, topinga mx3 albo fiio k5pro za którym przemawiają analogowe wejścia RCA. Ale z takiego Dragonfly również można wyjść mini jack na dwa czincz i analogowo wpiąć się do wzmacniacza jeśli o to Ci chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Dnia 7.08.2023 o 22:26, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Ale z takiego Dragonfly również można wyjść mini jack na dwa czincz i analogowo wpiąć się do wzmacniacza jeśli o to Ci chodzi A jak Dragonfly podłączę do stacjonarnego odtwarzacza CD? Do fiio k5pro mogę wejść optykiem lub coaxialemi i wykorzystać jego DAC, albo wejść analogiem z CD i słuchać na słuchawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Dnia 11.08.2023 o 10:36, WaldekA napisał: A jak Dragonfly podłączę do stacjonarnego odtwarzacza CD? Do fiio k5pro mogę wejść optykiem lub coaxialemi i wykorzystać jego DAC, albo wejść analogiem z CD i słuchać na słuchawkach. Tego niestety nie uda się zrobić:( Audioquest musiałbyś stworzyć zupełnie inne urządzenia do tego celu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts