Bogdan75 Napisano 27 lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 Witam, mam stacjonarny komputer z dobrą płytą główną gigabyte gaming5, zainstalowałem Tidala wykupiłem jakość Master. Wymęczyłem internet w poszukiwaniu słuchawek i wybrałem Sennheiser HD650 wiem że mają dużo ohm poprzednio słuchałem na taniochach typu brainwavz M1 i telefoniku więc będzie skok ogromny chciałbym zafundować tym słuchawkom porządne napędzanie aby pokazały co producent w nich ukrył nie mam pojęcia o co chodzi z tymi DACami i wzmacniaczami? czy wzmacniacz słuchawkowy ma DAC? chciałbym dowiedzieć się nazwy wzmacniacza lub czego mi tam trzeba abym mógł zamówić i prosto podłączyć jakieś nowe urządzenie do 700zł które będzie pasować do HD650 i komputera lubie brzmienie ciepłe ale w miare szczegółowe z niskim basem i aby wysokie tony były przyjemne plastyczne czy jakoś tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 Cześć, nie każdy wzmacniacz posiada wbudowany DAC, te 2w1 często nazywane są "combo" lub po prostu DAC/Amp. Do HD650 przyda się mocniejszy wzmacniacz, więc te 700 PLN może być bardzo na styk. Warto sprawdzić droższego Toppinga DX3 Pro lub iFi Audio Uno + Toppinga A50 (mamy go obecnie w naprawdę świetnej cenie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 27 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 wybrałem topping DX3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 Miłego słuchania w takim razie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Podłączyłem ten Topping pod USB i dźwięku na słuchawkach nie mam, jak to ustawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Sprawdź czy ustawione jest dobre wejście i wyjście, jeśli dobrze pamiętam, to robi się to z pomocą pilota - które przyciski za co odpowiadają już nie pamiętam, musiałbyś sprawdzić w instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Dzięki za odp, na wyświetlaczu Toppinga pisze USB więc chyba dobrze mam przęłączałem po źródłach pilotem. Instrukcja poza moimi kompetencjami bo po angielsku i chińsku. No nie wiem co dalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 (edytowany) Na początek. Czy komputer wykrył nowe urządzenie audio i czy zostały zainstalowane sterowniki? Z tego co widziałem na poradnikach na YT powinno się to stać automatycznie. Jeżeli tak to należy na komputerze wybrać topinga jako urządzenie do odtwarzania dźwięku. Edytowano 31 lipca 2023 przez WaldekA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Komputer wykrył, miałem komunikat że urządzenie jest gotowe ale właśnie nie widzę tego Toppinga na liście wyboru w komputerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 W win 10/11 klikasz prawym klawiszem myszy ikonkę głośniczka w prawym dolnym rogu i powinieneś mieć wybór pomiędzy wbudowaną kartą a topingiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Mam win 10, nie widnieje tam nic poza realtek digital jak chciałem połączyć bluetoth to pisze na komputerze że sterownik niedostępny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 No to już nie mam pomysłu. A sprawdź w menadżerze urządzeń czy tam jakiś wykrzyknik się nie pojawił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan75 Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Ponowne uruchomienie komputera naprawiło wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2023 Witaj, Opcją alternatywną mógłby tu być Audioquest Dragonfly Red (środkowy model) https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-red.html Nie dość, że uzyskałbyś mocny sygnal na wyjściu (2.1V) to jeszcze miałbyś niezły DAC. Jak chciałbyś to sprawdzić, to zapraszamy Cie do naszych punktów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts