Juupi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 (edytowany) Dobry wieczór, Mam prośbę o doradzenie głośników do osłuchania- mamy w domu Yamahę CRX 470d bez głośników, chcielibyśmy jej trochę pomóc wybierając inne niż te bazowe yamahy, budżet raczej skromny, ok 1000-1500zł, ale dlatego tym bardziej potrzebna rada osób które bardziej siedzą w temacie. Wieża będzie grać w salonie ok 20m2, głośniki niewielkie, podstawkowe ok 30cm wysokości, najczęściej muzyka akustyczna, jazz, muzyka klasyczna, czasem coś mocniejszego ale to raczej w mniejszości. Trafiłam na polecenia: Acoustic Energy AE100 Acoustics QA 3010 YAMAHA NS-BP182 Mogę prosić o Wasze opinie? Ewentualne sugestie co dla melomana amatora z takiej niestety nieco niższej półki byłoby godne zainteresowania? Edytowano 18 sierpnia 2023 przez Juupi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Cześć, moim zdaniem Q Acoustics będą ciekawym rozwiązaniem, one lubią się z jazzem. Warto jednak rozważyć ten ciut większy model, 3020i - https://www.q21.pl/q-acoustics-3020i-czarny.html W naszym outlecie znajdują się też obecnie bardzo dobre Monitor Audio Bronze 100 - https://www.q21.pl/monitor-audio-bronze-100-orzech-outlet.html Są wyższe, bo mają około 38 centymetrów, ale jeśli się uda, to zdecydowanie warto W razie czego zapraszamy do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juupi Napisano 18 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Bardzo dziękuję! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Proste Indiana Line Nota 260 albo Pylon Pearl Monitor. Tu potrzeba ciepłego grania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Słuszałem Q Acoustic 3020i i jestem pod wrażeniem, szczególnie za tą cenę. Można chyba jeszcze znaleźć starszy model 3020 bez "i" pewnie będzie taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar76ek Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 U mnie od ok 4/5 lat Yamaha 470d gra z Monitor Audio RX1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 QAcustic albo AE100 z tym że QA lepiej wybrać 3020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts