dayzee Napisano 3 września 2023 Napisano 3 września 2023 (edytowany) Dzień dobry, posiadam amplituner Marantz 2245 i CD Marantz SA7001KI z kolumnami AA Hyperion IV+, wszystko gra pięknie, nie mam zastrzeżeń ale z racji że amplituner posiada za mało wejść liniowych chciałbym dokupić Daca, wybór padł na Arcam irDac II. Ma dużo wejść, także z komputera, USB i byłby dobrym rozszeżeniem. Pytanie tylko jak on ma się do tego wbudowanego w SA7001, czy jakość dźwięku będzie na plus? Z góry dziex Edytowano 3 września 2023 przez dayzee Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 września 2023 Napisano 4 września 2023 Cześć, Arcam jest fajną opcją, z nówek ewentualnie spojrzałbym na Toppinga D30 Pro oraz iFi Zen DAC Signature. Ciężko jednak określić, czy zagra on lepiej od wbudowanego w Marantza przetwornika, bo mało kto to porównywał. Moim zdaniem wszystkie trzy zagrają przyjemniej, ale nie wiem, czy lepiej. 1 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 września 2023 Napisano 4 września 2023 Kolego, doprecyzuj proszę co chcesz zrobić. Piszesz, że Marantz ma za mało wejść liniowych dlatego chcesz kupić DAC`a, ale on przecież nie sprawi, że będziesz miał więcej wejść liniowych. Jedyne co zyskasz to możliwość konwersji sygnału cyfrowego na analogowy. irDAC z kolei nie ma żadnych wejść liniowych, ma tylko wyjścia. No chyba, że będziesz sobie po prostu przepinał kable z DAC`a w Marantzu na co po części wskazuje Twoja wypowiedź. Według mnie irDAC zagra lepiej niż ten w SA7001. Odpisz, cytując
dayzee Napisano 4 września 2023 Autor Napisano 4 września 2023 1 godzinę temu, S4Home napisał: Kolego, doprecyzuj proszę co chcesz zrobić. Piszesz, że Marantz ma za mało wejść liniowych dlatego chcesz kupić DAC`a, ale on przecież nie sprawi, że będziesz miał więcej wejść liniowych. Jedyne co zyskasz to możliwość konwersji sygnału cyfrowego na analogowy. irDAC z kolei nie ma żadnych wejść liniowych, ma tylko wyjścia. No chyba, że będziesz sobie po prostu przepinał kable z DAC`a w Marantzu na co po części wskazuje Twoja wypowiedź. Według mnie irDAC zagra lepiej niż ten w SA7001. O jejku chodziło mi o podlaczenie jeszcze kilku urządzeń cyfrowo do daca i z niego analogowo pod wzmacniacz. Chyba wiadomo o co chodzi. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 września 2023 Napisano 4 września 2023 5 minut temu, dayzee napisał: O jejku chodziło mi o podlaczenie jeszcze kilku urządzeń cyfrowo do daca i z niego analogowo pod wzmacniacz. Chyba wiadomo o co chodzi. Spoko, chciałem tylko doprecyzować Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 No to Arcam będzie dobrym wyborem. DAC jest na wyższym poziomie niż ten w 7001 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts