Marbo62 Napisano 2 października 2023 Udostępnij Napisano 2 października 2023 Czy subower można podłączyć normalnym przewodem głosnikowym zakładaja na końcu wtyczke chinch?Czy musi być jakiś specjalny przewód? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 października 2023 Udostępnij Napisano 2 października 2023 Cześć, napisz, proszę, jaki subwoofer chcesz podłączyć i do jakiego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marbo62 Napisano 2 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2023 3 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, napisz, proszę, jaki subwoofer chcesz podłączyć i do jakiego wzmacniacza. Zmieniłem mieszkanie i zastałem taki stan.Pod telewizorem ze sciany wychodza kable głośnikowe niczym nie zakończone do 5.1.Po bokach i z tyłu gniazda głośnikowe pod tynkowe do wpięcia przewodów do głośników.Mam system Denon AVR2800 i Kef E305.W starym mieszkaniu suba podłączałem chinch do ampl. i chinch do suba.Teraz mam goły przewód głośnikowy 2x1,5mm2 i zastanawiam sie czy można założyć wtyczki chich z obu stron i podłączyć suba .Czy do tega powinien byc specjalny przewód. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 października 2023 Udostępnij Napisano 2 października 2023 16 minut temu, Marbo62 napisał: zastanawiam sie czy można założyć wtyczki chich z obu stron i podłączyć suba .Czy do tega powinien byc specjalny przewód. Możesz spróbować zarobić go po obu stronach wtykami chinch, ale klasyczny przewód sygnałowy ma koncentryczną budowę - jest ekranowany. Ten Twój będzie bardzo podatny na zakłócenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marbo62 Napisano 3 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2023 18 godzin temu, Butler napisał: Możesz spróbować zarobić go po obu stronach wtykami chinch, ale klasyczny przewód sygnałowy ma koncentryczną budowę - jest ekranowany. Ten Twój będzie bardzo podatny na zakłócenia A jakie będą wyglądały objawy zakłóceń? 22 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, napisz, proszę, jaki subwoofer chcesz podłączyć i do jakiego wzmacniacza. AVR Denon 2800 i KEF 305 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 14 minut temu, Marbo62 napisał: A jakie będą wyglądały objawy zakłóceń? Na przykład sub będzie nieznośnie burczeć. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Tak. Dokładnie. On może brumieć po prostu. Im solidniej to zrobisz tym mniej ale jednak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marbo62 Napisano 11 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2023 Dnia 3.10.2023 o 10:10, Butler napisał: Na przykład sub będzie nieznośnie burczeć. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. A jeśli podłącze do chincza normalny przewód głosnikowy -jeden sygnał a drugi na ekran to cos zmieni/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 października 2023 Udostępnij Napisano 11 października 2023 No a jak planowałeś inaczej? Zarówno przewód głośnikowy, jak i przewód RCA są dwużyłowe. W przewodzie głośnikowym podobnie jak w przewodach w zwyklej instalacji elektrycznej przewody biegną koło siebie (sa wyjatki, nie wnikam), a w RCA jest budowa koncentryczna podobna jak w kablach antenowych. Puszczając (+) bez "osłony" wystawiasz przewód na potencjalne zakłócenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 No o tym właśnie myślałem że tak to robić będziesz. Spróbuj. Tracisz tylko czas. Ale jak będzie buczał albo coś innego dziwnego z siebie wydawał to zrezygnuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marbo62 Napisano 23 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2023 Dnia 12.10.2023 o 08:06, Piotr Sonido napisał: No o tym właśnie myślałem że tak to robić będziesz. Spróbuj. Tracisz tylko czas. Ale jak będzie buczał albo coś innego dziwnego z siebie wydawał to zrezygnuj. Spróbowalem.Miałeś rację.Buuczy!.Kupiłem już kabel do suba.Czym przykleić ,przymocować przewód do listwy podłogowej.Macie jakis patent? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 Jeżeli się da zdjąć listwę i jest w niej miejsce na kable to najlepiej w środku go puścić i tylko naciąć od góry miejsca gdzie ma wychodzić. Jeżeli się nie da to dokładnie odkurzyć, odtłuścić i przezroczysty klej na gorąco. Jeżeli zależy Ci na estetyce to zwróć kabel i kup adapter bezprzewodowy do suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października 2023 Udostępnij Napisano 24 października 2023 16 godzin temu, Marbo62 napisał: Spróbowalem.Miałeś rację.Buuczy!.Kupiłem już kabel do suba.Czym przykleić ,przymocować przewód do listwy podłogowej.Macie jakis patent? Drewniana czy on Paneli? Nie da się włożyć do niej? Do środka? Pod spód? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts