Artur Brol Napisano 16 lipca 2025 Autor Napisano 16 lipca 2025 (edytowany) Popatrz, z tych 3 mógłbyś cos wybrać. Silva podobno ma wkrótce na rynku się pojawić. Nawet nie wiedziałem ze maja nowy model. Nie próżnują. Edytowano 16 lipca 2025 przez Artur Brol Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 28 lipca 2025 Napisano 28 lipca 2025 1 godzinę temu, fp74 napisał: No i się wybrało jakoś tak samo. Audeze LCD-X. Czyli jedne z tych trzech, które brałem pod uwagę ale nie dlatego, że najlepsze, tylko trafiła sie fajna okazja z drugiej ręki. Może nie najlepsze, ale chyba bardziej "otwarte" od LCD 2 i LCD 3. Na stockowym kabelku grają ok, ale można lepiej 😉 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 28 lipca 2025 Napisano 28 lipca 2025 (edytowany) 1 godzinę temu, fp74 napisał: Do otwartości, przestrzenności ATH to im brakuje ale mają inne zalety np głębię sceny, taką jakby wielowarstwowość, no i powiedzmy bardziej naturalny bas. Ale szoku poznawczego nie ma... Nie jest to przeskok warty swej ceny ale chciałem porządne planary, więc są. Tak, takie wlaśnie są. ATH nawet te topowe grają dla mnie zbyt techniczne, nie miałbym przyjemności ze sluchania muzyki w tych słuchawkach. Audeze pięknie budują scenę w głąb, moim zdaniem całkiem dobrze naśladuja kolumienki, a jak jeszcze wzmacniacz sluchawkowy im w tym pomaga, to już w ogóle. Edytowano 28 lipca 2025 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 28 lipca 2025 Autor Napisano 28 lipca 2025 3 godziny temu, fp74 napisał: No i się wybrało jakoś tak samo. Audeze LCD-X. Czyli jedne z tych trzech, które brałem pod uwagę ale nie dlatego, że najlepsze, tylko trafiła sie fajna okazja z drugiej ręki. 😉 samo się nic nie wybiera. Dobrej zabawy i duzo przyjemności 👍 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 22 października 2025 Autor Napisano 22 października 2025 Wczoraj dotarly. 30 dni na testy. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 października 2025 Napisano 22 października 2025 27 minut temu, Artur Brol napisał: Wczoraj dotarly. 30 dni na testy. 30 dni? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 22 października 2025 Autor Napisano 22 października 2025 Yep, 30 dni. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 października 2025 Napisano 22 października 2025 9 minut temu, Artur Brol napisał: Yep, 30 dni. Kto daje taki czas ;)? czy to forma "14 + 14"? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 22 października 2025 Autor Napisano 22 października 2025 NIe wiem jaka to forma, sluchawki jako open box, taka sama gwarancja jak za nowe i 30 dni czasu. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 20 grudnia 2025 Autor Napisano 20 grudnia 2025 Pozytywnie. Zostają. Jakby to powiedzieć, no naciskasz start, zakładasz je na głowę i słuchasz. Bardzo fajnie brzmią te Hifimany. Naturalnie. Maja fajna scenę, troche większą niż np. Audeze LCD2 Padauk. Jedyne, co mogli by poprawić to pady troche sztywne, w/g kolegów na Head-fi, nie miękną z czasem. Można z nimi jednak zyc, albo zamówić pady od ZMF, ktore sa mam nadzieję w drodze do mnie. Bylo mi jednak zostać z Denon AHD9200, nie straciłbym tyle kasy. Wciaz o nich myślę, pomimo faktu ze scenę miały troche mniejsza od powyższych, to są świetne słuchawki. Teraz tez Yamaha takie cuda na rynek wypuściła. Interesujące. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 15:14 Autor Napisano wczoraj o 15:14 Takie tam sobie zdjęcie 1 Odpisz, cytując
blackromek Napisano wczoraj o 15:33 Napisano wczoraj o 15:33 17 minut temu, Artur Brol napisał: Takie tam sobie zdjęcie Witam , właśnie mam zamiar nabyć He-1000 , tylko cały czas walczę z sobą którą wersję coraz bardziej skłaniam się ku Stealth , można kilka słów o tym jak grają z jaką muzyką Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 15:58 Autor Napisano wczoraj o 15:58 Jak testowałem w sklepie, to na Metallica, Katie Melua, klasyczna itp. Wszystko brzmialo na nich dobrze. Tak mam z każdymi słuchawkami, ktore u mnie goszczą - słucham na nich wszystkiego. Czy to Clear OG, Denon AHD9200, ZMF Auteur Classic. Focal Celestee, Audeze LCD 2 Padauk ( tego mam na przedaz) czy teraz Hifiman HE1000V2 stealth. Denon vs Hifiman - Queensryche, brzmialo troche jakby zespol byl lekko odsunięty ode mnie na Hifiman, na Japończyków wszystko bliżej. No I scena jest jakby nie patrzec na Hifiman szersza, nawet delikatnie większą niż w Audeze. Jestem kimś kto jesli ma słuchawki to jedne, nie jak niektórzy po kilka, czy kilkanaście par. Moze jak bym był zamozniejszy... A, zapomniał bym, pady w Hifiman sa troche twarde. Zanim kupisz, sprawdź, chyba że będziesz mógł zwrócić. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 16:21 Napisano wczoraj o 16:21 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Takie tam sobie zdjęcie Artur, pozwolę sobie... Takie tam sobie zdjęcie 😉 P.S. Jak tam, siadły Ci HE1000 ? 1 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 16:59 Autor Napisano wczoraj o 16:59 (edytowany) Dzwiekowo tak, już dawno temu. Miały u mnie zagoscic, ale mnie zauroczyły ZMF, potem Audeze i tak to w koncu i tak do nich wróciłem. Choc jak z Denonami porównywałem, nie pamiętam by mi twardość ich padów nie odpowiadała, teraz jednak troche mnie irytują. Jak okulary ściągnę jest lepiej. To jednak zamierzam rozwiązać padami od ZMF. Fajny zestaw masz, ten Moon szczegolnie😍 Wiesz ze wciaz o Denonach myślę, nie potrzebnie sie ich pozbywalem. No, ale początek zabawy to był i myślałem ze jest cos lepszego w szerokim świecie. Edytowano wczoraj o 17:00 przez Artur Brol Odpisz, cytując
blackromek Napisano wczoraj o 17:20 Napisano wczoraj o 17:20 Dzięki bardzo , właśnie chodziło mi o opinie o muzyce typu Queensryche , Metallica , ja mam właśnie kilka par słuchawek i teraz szukam uzupełnienia o słuchawki grające jak najbardziej technicznie z dużą sceną fajnym technicznym detalem , ale jednak 80 % muzyki jakiej będę słuchał to rock i pochodne reszta Jazz , choć dzięki nim może wreszcie wkroczę w świat klasyki . Waham się miedzy He- 1000 se a Stealth Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 18:34 Autor Napisano wczoraj o 18:34 Sluchajac tych sluchawek, przychodzi mi jedno porownanie do glowy - slucha sie ich jak kolumn, tylko ze na glowie. Moim zdaniem nic Ci te SE nie dadza. NIe pamietam czy ich sluchalem, ale napewno sluchalem Hifiman Susvara - nowy model. Roznicy nie bylo. Nie tylko zreszta tych sluchalem, kilku innych tez. Jesli sie nie myle, jesli sie cofniesz , powinienes natrafic na zdjecia. W zeszlym roku bylem w Amsterdamie, ZMF Caldera, Verite czy Atrium albo oba. Wlasnie wraz z Stealth porownywalem. Tak by sprawdzic ile strace, jesli zadnego z ZMF nie kupie, bo, no wiadomo ile kosztuja. Okazalo sie ze nic nie strace. Wiec stwierdzilem ze mozna sobie spokojnie stealth sprawic. Odpisz, cytując
blackromek Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu No i namówił kupiłem jutro mają przyjść , ciekawe czy uzupełnią moją kolekcję słuchawek tak jak się spodziewam Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Możesz w razie czego oddać, tak? Gdyby pady byly za twarde ( troche sa twardsze od padów innych marek i podobno nie miękną z czasem) zerknij na ZMF, produkują do nich pady. Choć nie wykluczone ze nie będziesz miał z nimi problemu. Dobrej zabawy. Moze zamieść fotki, tego co tam w domu masz. Niech inni sobie tez pooglądaj. W PL widzę, niezbyt to popularne albo ludziska nie obecne na forach. W USA, matko, niektórzy to mają w sprzeciecwiecej niz nie jeden, luksusowy samochód. Odpisz, cytując
blackromek Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Nie posiadam jakieś oszałamiającej kolekcji ale trochę się tego uzbierało wszystko raczej po ciepłej muzycznej stronie brzmienia , dlatego szukałem coś bardziej technicznego detalicznego i z dużą sceną , foto może jakieś wstawię na dzień dzisiejszy słucham Sennheiser hd-650 , hd660s2 , Zmf Verite Open , Audeze Lcd 3F , Lcd- 4Z FIio K9 AKM + PC Gustard X 30 - Niimbus Us 5 pro , Feliks Euforia Evo Jestem bardzo ciekawy He 1000 , na wiosnę słuchałem He 1000 Unvelid ale miałem wtedy 8 par słuchawek na testach i nie poświęciłem im za dużo czasu Tak zwrot przysługuje , ale z doświadczenia na pewno dam im więcej czasu niż 30 dni , jeśli naprawdę się nie polubimy w Polsce He -1000 są raczej łatwo zbywalne ( jedne były właśnie ostatnio zastanawiałem się i zniknęły dosłownie w kilka dni ) Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu No, to fajna kolekcje masz, chyba jednym z nielicznych takich fanów jesteś, z taka ilością sprzetu. Gustard, Nimbus, ZMF i Feliks. 😍 Odpisz, cytując
blackromek Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Kolekcja kompletowana na przestrzeni kilku lat , lubię zmieniać sobie brzmienie , przy kolumnach jest z tym trudniej i mam tą samą parę już ładnych parę lat . Słuchawki na początku były dla mnie tylko substytutem kolumn ( i tak jest żadne słuchawki nie dorównają kolumną ) ale bardzo się wciągnąłem w słuchawkowe hobby i fajnie jest sobie jednym ruchem zmieniać brzmienie i charakterystykę Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu I fajnie. Ja narazie sluchawki, jak będzie gdzie to i kolumny wrócą. Odpisz, cytując
Recommended Posts