mateolo2 Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Cześć, Czy któryś z salonów mógłby mi podpowiedzieć jaka jest różnica jakości daca wbudowanego w cxn, a tym w m dac plus. Posiadam obecnie zestaw Bluesound node połączony z Audiolab m dac plus i zastanawiam się nad wymianą tego kompletu na CXN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 Cześć, ogółem nie porównywaliśmy ich bezpośrednio, ale to raczej podobna sygnatura brzmieniowa. Audiolab za to zagra nieco lepiej, więc moim zdaniem nie warto wymieniać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 (edytowany) Ktoś jeszcze się mógłby wypowiedzieć? Ktoś ma cxna i porównywał jego dać z jakimś zewnętrznym? Kusi mnie opcja żeby mieć wszystkie jednym pudełeczku, plus ten ekran z okładkami 🥹 Ale jak ma mi zagrać gorzej to bez sensu. p.s. Jeszcze jedno pytanko. Czy można w opcjach CXN wejść w zakładkę TIDAL i z niego sobie wybrać playlistę, album? Czy tylko można TIDAL obsługiwać z aplikacji? Edytowano 2 grudnia 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 3 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2023 Miałem możliwość porównania cxn vs cxn+chord qutest no i ta druga opcja była ewidentnie lepsza, ale i przetwornik pewnie lepszy niż m dac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 miałem obydwa w domu. I mimo że Mdac dostał nagrode EISY chyba jako najlepszy DAC to kompletnie tego nie rozumiałem. To był jeden z pierwszych DACów w tamtym czasie który grał tak dokładnie. Analitycznie, sterylnie. Może to się tak podobało. CXN jako DAc grał dużo ciekawiej. Bardziej melodyjnie i zmiennie. Dnia 3.12.2023 o 00:24, mateolo2 napisał: Czy można w opcjach CXN wejść w zakładkę TIDAL i z niego sobie wybrać playlistę, album? Czy tylko można TIDAL obsługiwać z aplikacji? Nie próbowałem. 13 godzin temu, majkel74 napisał: Miałem możliwość porównania cxn vs cxn+chord qutest no i ta druga opcja była ewidentnie lepsza, ale i przetwornik pewnie lepszy niż m dac. Qutest jest zdecydowanie lepszy od obu. Ale to inna cena i funkcjonalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts