Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Czy któryś z salonów mógłby mi podpowiedzieć jaka jest różnica jakości daca wbudowanego w cxn, a tym w m dac plus. Posiadam obecnie zestaw Bluesound node połączony z Audiolab m dac plus i zastanawiam się nad wymianą tego kompletu na CXN. 

• 1 month later...
Napisano (edytowany)

Ktoś jeszcze się mógłby wypowiedzieć? Ktoś ma cxna i porównywał jego dać z jakimś zewnętrznym?

Kusi mnie opcja żeby mieć wszystkie jednym pudełeczku, plus ten ekran z okładkami 🥹

Ale jak ma mi zagrać gorzej to bez sensu.

p.s. Jeszcze jedno pytanko. Czy można w opcjach CXN wejść w zakładkę TIDAL i z niego sobie wybrać playlistę, album? Czy tylko można TIDAL obsługiwać z aplikacji?

Edytowano przez mateolo2
Napisano

miałem obydwa w domu.

I mimo że Mdac dostał nagrode EISY chyba jako najlepszy DAC to kompletnie tego nie rozumiałem.

To był jeden z pierwszych DACów w tamtym czasie który grał tak dokładnie.

Analitycznie, sterylnie. Może to się tak podobało. CXN jako DAc grał dużo ciekawiej. Bardziej melodyjnie i zmiennie.

Dnia 3.12.2023 o 00:24, mateolo2 napisał:

Czy można w opcjach CXN wejść w zakładkę TIDAL i z niego sobie wybrać playlistę, album? Czy tylko można TIDAL obsługiwać z aplikacji?

Nie próbowałem.

13 godzin temu, majkel74 napisał:

Miałem możliwość porównania cxn vs cxn+chord qutest no i ta druga opcja była ewidentnie lepsza, ale i przetwornik pewnie lepszy niż m dac. 

Qutest jest zdecydowanie lepszy od obu. Ale to inna cena i funkcjonalność.