Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam

Mam pytanko dotyczące przedwzmacniacza gramofonowego chciałbym zapatrzyć się w coś takiego jak najtańszym kosztem np zestaw do samodzielnego montażu jeśłi coś takiego jest oczywiście dostępne w późniejszym czasie chce kupić coś z prawdziwego zdarzenia jednak na razie takie rozwiązanie tymczasowe musi mi wystarczyć urządzenia typu vivianco dostępne na allegro raczej nie wchodzą w grę ( chyba ze ktoś miał z nimi pozytywne doświadczenia). Przedwzmacniacz będzie współpracował na początku z gramofonem http://www.allegro.pl/item596158906_topowy...rect_drive.html, jeśli ktoś z Was miał kiedyś ten sprzęt i może się podzielić wrażeniami też chętnie poczytam. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady.

Pozdrawiam

Tomek

małe sprostowanie chodzi o ten model gramofonu http://www.allegro.pl/item593891676_denon_...rect_drive.html Edytowano przez RoRo
Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim...
Napisano
A po co wyważać otwarte drzwi?
Przecież za całkiem rozsądne pieniądze możesz kupić na Allegro używany firmowy przedwzmacniacz gramofonowy. Project, Nad czy Cambridge Audio Azur to przykłady firm, które w rozsądnej cenie robią preampy gramofonowe.
Wystarczy poszukać i poczekać chwilę, a trafisz używanego ProJecta poniżej 200zł (co prawda najtańsze bezfirmówki kosztują 50-100zł, ale różnica w jakości jest ogromna).

Pozdrawiam
PS. Popracuj trochę nad "kropkami" i formułowaniem zdań. Twoja wypowiedź jest prawie nieczytelna - stosuj przecinki oraz dziel tekst na logiczne zdania. icon_rolleyes.gif
Napisano
Dzięki i przepraszam za braki "," pisałem tekst w pośpiechu icon_wink.gif. Obserwuję aukcje już jakiś czas ale pro-jecta w cenie poniżej 200 jeszcze nie udało mi się trafić, mam na myśli oczywiście realne ceny aukcji a nie aukcje w których sprzedający dogadał się z kupującym. Będę czekał cierpliwie może coś się pojawi w końcu mamy "kryzys" i ludzie powinni się wyzbywać zbędnych rzeczy po okazyjnych cenach icon_wink.gif

Pozdrawiam

Tomek
Napisano
Tom7
Z tym modelem gramofonu Denon nie miałem bezpośrednio do czynienia. Tak nawiasem mówiąc szkoda, że to nie Denon z tego wcześniejszego linku.
Wydaje się jednak, że to całkiem niezły gramofon.
Co do preampu gramofonowego, to RoRo ma rację. Szukaj czegoś firmowego. Jeszcze nie tak dawno przedwzmacniacze Pro-Ject można było trafić w ogłoszeniach za kwotę ok. 150żł.
Musisz uważnie śledzić ogłoszenia na naszym forum oraz na innych (m.in. hifi.pl).
Napisano
Witaj Tom 7

W sprawie zestawu do samodzielnego montażu o którym wspomniałeś to mogę jedynie polecić coś takiego

http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/43358/ste...go+montazu.html

Opinie o tych zestawach znam tylko ze słyszenia i była ona dobra a firma działa na rynku od bardzo wielu lat i patrząc na ich oferte to pdchodzą do sprawy bardzo poważnie. Sam się kiedyś zastanawiałem nad kupnem wzmacniacza mocy z ich oferty.

Pozdrawiam