Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam Serdecznie,

Chciałem prosić Państwa o pomoc w wyborze budżetowego wzmacniacza do Dali Oberon 9.

Kolumny będą u mnie niedługo i ze względu na to, że nadszarpneły budżet, a jednak chciałbym już ich używać prosiłbym o polecenie wzmacniacza, który pozwoli znośnie je napędzić dopóki nie uzbiera się na coś sensownego. Zależy mi na czymś popularnym co później łatwo odsprzedam. 

Myślałem wstępnie o np.:

- Denon DRA-800H 

- WiiM AMP (jeszcze niedostępny)

- Argon Audio SA1

- Yamaha A-S501

Sprzęt nowy, bo kupowany na FV.

Z góry dziękuje za waszą pomoc. 

Edytowano przez Elisek
Napisano

Niesyety ale tu się tak nie da. Wybrałes wielkie klocki które potrzebują dobrego napędzenia.

Bez tego idź i je oddaj bo ci nie potrzebne.

Nadszarpnięty budzet? Rozumiem. Ale to jakbyś kupił świetne opony za 10 000 jakieś sportowe Pirelli czy inne (nie znam się) i teraz mówił że które cinquecento czy uno bo mam nadszarpnięty budżet.

No nie.

Nie ma budżetu to wzmak używany. Wydajny. 

Yamaha AX 900 , Denon PMA 1060, ultra tani a dobry na przeczekanie Reloop HA210

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Niesyety ale tu się tak nie da. Wybrałes wielkie klocki które potrzebują dobrego napędzenia.

Bez tego idź i je oddaj bo ci nie potrzebne.

Nadszarpnięty budzet? Rozumiem. Ale to jakbyś kupił świetne opony za 10 000 jakieś sportowe Pirelli czy inne (nie znam się) i teraz mówił że które cinquecento czy uno bo mam nadszarpnięty budżet.

No nie.

Nie ma budżetu to wzmak używany. Wydajny. 

Yamaha AX 900 , Denon PMA 1060, ultra tani a dobry na przeczekanie Reloop HA210

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Na odsłuchu byłem i zostały mi przedstawione Oberony podłączone do Argon Audio SA1 i grały, ale chcę się zorientować czy nie ma czegoś innego lepszego w tym budżecie. 

Przez "na chwilę" rozumiem około 2-3 miesięcy, więc przyjemnie będzie już ich używać mimo, że nie w pełnej krasie. 

Napisano

No grały, grały.

Jak je podłączysz do

f-lg-ck43-czarny.webp.8227688545533605ef62e99f9b4f8589.webp

to też będa grały.

Ale granie może być i może być GRANIE

20 godzin temu, Elisek napisał:

Przez "na chwilę" rozumiem około 2-3 miesięcy, więc przyjemnie będzie już ich używać mimo, że nie w pełnej krasie. 

Z tym że wex pod uwagę że taki wzmacniacz sprzedasz pożniej  duzą stratą. To mowie kup coś sensownego używanego na ten okres. A noż zostanie.

• 1 month later...
Napisano

Chciałem podziękować wszystkim za udzielenie odpowiedzi :)

Na chwilę obecną wygrzewam już zestaw:

Dali Oberon 9 + Cambridge CXA61 - jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak to pięknie gra oczywiście dla mnie. 

Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników:

Wiem, że do tych kolumn powinienem zakupić model CXA81, ale ze względu na koszt musiałem poprzestać na CXA61. Jaka różnica by mnie spotkała w odsłuchu ?

Pozdrawiam !

Napisano
12 minut temu, Elisek napisał:

Wiem, że do tych kolumn powinienem zakupić model CXA81, ale ze względu na koszt musiałem poprzestać na CXA61. Jaka różnica by mnie spotkała w odsłuchu ?

Oberonów nie znam. Natomiast CXA81 gra trochę większym, spokojniejszym, ciemniejszym i chyba też cieplejszym dźwiękiem od 61. Różnice słyszalne, ale na pewno nie jest to przeskok o klasę. W niektórych systemach żywszy CXA61 może nawet zagrać lepiej, chociaż patrząc na charakterystykę 9-tek typowałbym raczej 81. Tak, czy inaczej - gratulacje. :)

Napisano
17 godzin temu, Elisek napisał:

Bardzo duża bo Oberon 9 są wyjątkowo wymagające.

Sama różnica miedzy wzmakami powyżej w komentarzu Rafała. Zgadzam się.

9tki to olbrzymie paczki.

Napisano
19 godzin temu, Elisek napisał:

Chciałem podziękować wszystkim za udzielenie odpowiedzi :)

Na chwilę obecną wygrzewam już zestaw:

Dali Oberon 9 + Cambridge CXA61 - jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak to pięknie gra oczywiście dla mnie. 

Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników:

Pozdrawiam !

To sobie sprawiles niezle paczki. 🙂

Mialem CXA81 I bylem z niego zadowolony, zakladalem tez, ze roznicy duzej pomiedzy nim a CXA61 nie bedzie, co potwierdzil kolega powyzej.

Czy ja wiem, czy powinienes do nich zakupic CXA 81? Jak sam napisales, z CXA61 gra pieknie. Wiec chyba ten nizszy model tez daje radę 😏

Moja rada, ciesz się tym co złożyłeś, dźwiękiem ktory dostajesz i bananem na ustach w trakcie odsłuchów. 

Zaczniesz się zastanawiać co jakby itp to skończysz tak jak ja, zamiast słuchać muzyki, będziesz wiecznie czegoś szukał. Uwierz mi, ciężko się z tego młyna wyrwać. Mnie się narazie nie udało 🤭

Gratuluje zakupow - wzmacniacza  i kolumn.

Masz moze tego CXA w czerni? 

Wygladaja w tym kolorze zaje...cie