Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Posiadam głośniki  Edifier R1600TIII podłączone do komputera złączem Jack i tak domyślnie z nich korzystam, muszę przyznać, że nie jestem żadnym audiofilem ale jak dla mnie głośniki te grają za płasko i zaczęło mi to przeszkadzać dlatego chciałbym w jakiś sposób poprawić ich jakość grania. Zastanawiałem się nad kupnem np. Loxjie A30 https://hifi-express.com/products/loxjie-a30-digital-power-amplifier ale jestem w tym temacie laikiem i potrzebuje porady, moje głośniki są na RCA i dodatkowo są zasilane z gniazdka, nie są to klasyczne kolumny podłączane do amplitunera. Jestem otwarty na różne propozycje, a nawet na sprzedaż tych głośników, jednak skłaniałbym się do ich zostawienia i dokupienia czegoś extra.

Edytowano przez Artman
Napisano

Dziwne co piszesz bo te głośniczki graja ciepło i mega przyjemnie. Ja nigdy ich nie podłączałem bezpośrednio pod PC i myślę że w karcie muzycznej jest problem. Mam je w sypialni. Wiim mini do streamingu z Tidal Hifi Plus i nic więcej nie potrzeba do muzyki w tle. Pod zewnętrznym DACiem graja jeszcze lepiej. 

Napisano

Cześć, taki wzmacniacz nic nie da, bo nie podepniesz go pod kolumny. Same kolumny grają już bardzo żywo i ciepło, więc dziwne, że jest to dla Ciebie płaskie brzmienie. Można spróbować z zewnętrznym DAC do PC, jak iFi Zen Air DAC, czy Topping E30. Ten pierwszy da też spory zysk na słuchawkach, o ile ich używasz ;)