Damian Burzych Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 (edytowany) Witam, kiedyś tam prosiłem o pomoc w wyborze sprzętu do 1,5k. Nie kupiłem bo wtedy wynajmowałem dom i stwierdziłem jednak że bez sensu. Teraz jestem na swoim i chcę kupić używany wzmacniacz, nowe głośniki podstawkowe i nowy subwoofer za 3k. Chcę używać 70% filmy, 30% muzyka. Chciałbym fajny basik przy muzyce i czysty wokal. Słuchana muzyka,rap,hip hop,jakieś stare techniawki. Chciałbym żeby wzmacniacz miał bluetooth żebym mógł słuchać muzykę z telefonu. Wiadomo, to tylko 3k ale wierzę że się uda złożyć coś ciekawego . Co do salonu to jak widać na zdjęciu, na niebiesko szafka pod TV, czerwono narożnik. Góra dół okna a prawo góra otwarta kuchnia. Pozdrawiam Edytowano 21 listopada 2023 przez Damian Burzych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Cześć, niestety, ale w tym budżecie ciężko będzie zbudować coś takiego. Bez subwoofera to jeszcze damy radę, ale też szału jakościowo nie będzie. Rozważyłbym wtedy WiiM Amp + Pylon Audio Pearl, czy Indiana Line Tesi 261. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Burzych Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 1 minutę temu, Q21 napisał: Cześć, niestety, ale w tym budżecie ciężko będzie zbudować coś takiego. Bez subwoofera to jeszcze damy radę, ale też szału jakościowo nie będzie. Rozważyłbym wtedy WiiM Amp + Pylon Audio Pearl, czy Indiana Line Tesi 261. Nawet z używanym wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Subwoofer zjada bardzo dużą część budżetu. Jeśli ma być nowy, to najtańszą opcją jest SVS SB-1000, a to już ponad 2/3 budżetu Na rynku używanym się nie orientuję, ale i tak niedrogi wzmacniacz z Bluetoothem ciężko będzie złapać. WiiM Amp ma tę zaletę, że ma obsługę streamingu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Jakbyś zwiększył budżet pod 4 tys. zł to pod kino i muzykę np. używany amplituner Onkyo TX-8150 lub TX-8130. Z nowych kolumn podstawkowych można zastosować Klipsch Reference II R-50M i uzupełnić dół pasma subwooferem Klipsch R-100SW. Klipsch ma podbite skraje pasma, to granie sprawdza się przy muzyce rozrywkowej i filmach. Ewentualnie z trochę mniej wyeksponowaną górą pasma Polk Signature Elite ES15 lub używane Polk RTi A1/A3. Zapraszam do naszego salonu na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Burzych Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 57 minut temu, rms.pl napisał: Jakbyś zwiększył budżet pod 4 tys. zł to pod kino i muzykę np. używany amplituner Onkyo TX-8150 lub TX-8130. Z nowych kolumn podstawkowych można zastosować Klipsch Reference II R-50M i uzupełnić dół pasma subwooferem Klipsch R-100SW. Klipsch ma podbite skraje pasma, to granie sprawdza się przy muzyce rozrywkowej i filmach. Ewentualnie z trochę mniej wyeksponowaną górą pasma Polk Signature Elite ES15 lub używane Polk RTi A1/A3. Zapraszam do naszego salonu na odsłuch. Bym musiał przesłuchać ten sprzęt co napisałeś,jeśli by było warto to czemu nie. A zamiast Ampli,jaki byś polecił wzmacniacz, oczywiście może być używany. Jestem z Poznania, więc do Waszego sklepu mam trochę daleko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 Zdecydowanie sprzęt używany. Daj sobie spokój z nowym sprzetem Używany wzmacniacz i kolumny pozwolą Ci spokojnie nagłośnić to pomieszczenie. Na przykład Denon PMA 1060 albo Harma HK 680 + Klipsch F2. To jedynie przykład. Wybór jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Burzych Napisano 22 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 49 minut temu, Piotr Sonido napisał: Zdecydowanie sprzęt używany. Daj sobie spokój z nowym sprzetem Używany wzmacniacz i kolumny pozwolą Ci spokojnie nagłośnić to pomieszczenie. Na przykład Denon PMA 1060 albo Harma HK 680 + Klipsch F2. To jedynie przykład. Wybór jest Niestety na kolumny nie ma miejsca,wolałbym podstawki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 17 godzin temu, Damian Burzych napisał: A zamiast Ampli,jaki byś polecił wzmacniacz, oczywiście może być używany. Też polecę z Onkyo model A-9030, można podłączyć subwoofer, regulacja wysokich i niskich tonów, dzięki swojemu neutralnemu graniu dobrze zgrywa się z wieloma kolumnami. Moim zdaniem z używanych wzmacniaczy w miarę nowych, w swoim budżecie, gra bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 23 godziny temu, Damian Burzych napisał: Niestety na kolumny nie ma miejsca,wolałbym podstawki Monitor audio Silver 2. Spore monitory. Może uda się upolować w tej cenie. A jak nie to KEF Q350, Czy QAcustic 3030 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Burzych Napisano 23 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Monitor audio Silver 2. Spore monitory. Może uda się upolować w tej cenie. A jak nie to KEF Q350, Czy QAcustic 3030 Czy będzie z tego sprzętu ciekawy bass? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 21 godzin temu, Damian Burzych napisał: Czy będzie z tego sprzętu ciekawy bass? Tak, to modele które jako monitory nie zawodzą na basie. Najmocniejszy będzie w Silver 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Burzych Napisano 24 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tak, to modele które jako monitory nie zawodzą na basie. Najmocniejszy będzie w Silver 2 Ok dziękuję za pomoc,jak będę w PL to będę coś kombinował z tym sprzętem,jakiś odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Dnia 24.11.2023 o 09:59, Damian Burzych napisał: Ok dziękuję za pomoc,jak będę w PL to będę coś kombinował z tym sprzętem,jakiś odsłuch Możesz ich nie znaleźć w odsłuchu. Bo tu mówimy o ryku wtórnym. Ale jeśli sprzedawca da taką możliwość to jak najbardziej korzystaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts