Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień Dobry,

Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze DAC w budżecie do 5 tysięcy , który rozjaśni i da więcej szczegółów w wyższych zakresach. Jednocześnie na tyle ile to możliwe zachować obecny charakter grania. Mam tu na myśli wysunięte wokale, scenę i głębię. Obecnie system składa się z NAD C368, Fyne Audio 502 połączony Ricable Magnus MKII, Taga TWA10B. Odtwarzać sieciowy w najbliższym czasie będzie zmieniany. Pod uwagę jest brany CXN V2  i Eversolo DMP-A6.  I teraz pytanie czy w przypadku zmiany streamera, na któryś z tych dwóch modeli osiąganej zamierzony cel bez konieczności zakupu DAC-a
Z góry dziękuję za pomoc w powyżej sprawie.

Pozdrawiam
Łukasz

Napisano
15 godzin temu, Drof81 napisał:

Dzień Dobry,

Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze DAC w budżecie do 5 tysięcy , który rozjaśni i da więcej szczegółów w wyższych zakresach. Jednocześnie na tyle ile to możliwe zachować obecny charakter grania. Mam tu na myśli wysunięte wokale, scenę i głębię. Obecnie system składa się z NAD C368, Fyne Audio 502 połączony Ricable Magnus MKII, Taga TWA10B. Odtwarzać sieciowy w najbliższym czasie będzie zmieniany. Pod uwagę jest brany CXN V2  i Eversolo DMP-A6.  I teraz pytanie czy w przypadku zmiany streamera, na któryś z tych dwóch modeli osiąganej zamierzony cel bez konieczności zakupu DAC-a
Z góry dziękuję za pomoc w powyżej sprawie.

Pozdrawiam
Łukasz

Tak. W przypadku modela CXN V2 on jest także bardzo dobrym przetowrnikiem. Robiłem i zamieszczałem keidyś jego test także pdo tym kątem.

https://audioplaza.pl/products/30008-cambridge-audio-cxn-v2-series-2-odtwarzacz-sieciowy-salon-poznan

Tu masz w cenie 4K czyli znacznie poniżej zakładanego budżetu. No i on gra lepiej od Eversolo.

Jak chcesz sam przetwornik. to nadal uważam że liderem w tej cenie jest Chord Qutest

https://audiotop.pl/pl/p/Przetwornik-cyfrowo-analogowy-DAC-Chord-Qutest-BLACK-FRIDAY/4831?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=4fd57760-d52f-7ef4-4e80-09c65c130f82

Z tym że przetwornik będziesz miał lepszej jakości niż wzmak.

Napisano

@Drof81 Witam.

Nie mialem w/w urzadzen, z tego co tutaj jednak czytalem to CXN i Eversolo dosc dobra opinie maja.

Ja tak pod prad moze troche, jesli bedziesz szukal zewnetrznego przetwornika, nie zaczynaj od tych najdrozszych. 

W miare mozliwosci, oczywiscie. Mniej kosztowne , tez mysle moga cie zadowolic. Takie moje 5 groszy 🙂