Drof81 Napisano 21 listopada 2023 Napisano 21 listopada 2023 Dzień Dobry, Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze DAC w budżecie do 5 tysięcy , który rozjaśni i da więcej szczegółów w wyższych zakresach. Jednocześnie na tyle ile to możliwe zachować obecny charakter grania. Mam tu na myśli wysunięte wokale, scenę i głębię. Obecnie system składa się z NAD C368, Fyne Audio 502 połączony Ricable Magnus MKII, Taga TWA10B. Odtwarzać sieciowy w najbliższym czasie będzie zmieniany. Pod uwagę jest brany CXN V2 i Eversolo DMP-A6. I teraz pytanie czy w przypadku zmiany streamera, na któryś z tych dwóch modeli osiąganej zamierzony cel bez konieczności zakupu DAC-a Z góry dziękuję za pomoc w powyżej sprawie. Pozdrawiam Łukasz Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 listopada 2023 Napisano 21 listopada 2023 Cześć, zarówno CXN V2, jak i EverSolo DMP-A6 dadzą upgrade w kwestii DACa, ale nie aż taki jak zewnętrzny przetwornik w podobnym budżecie. Tu można rozważać prędzej EverSolo DMP-A8, ale jeszcze o nim wiele nie wiemy 🙂 Zachęcam na start do obejrzenia naszego filmu, gdzie prezentujemy trochę opcji, a także do sprawdzenia iFi iDSD Neo 2. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 15 godzin temu, Drof81 napisał: Dzień Dobry, Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze DAC w budżecie do 5 tysięcy , który rozjaśni i da więcej szczegółów w wyższych zakresach. Jednocześnie na tyle ile to możliwe zachować obecny charakter grania. Mam tu na myśli wysunięte wokale, scenę i głębię. Obecnie system składa się z NAD C368, Fyne Audio 502 połączony Ricable Magnus MKII, Taga TWA10B. Odtwarzać sieciowy w najbliższym czasie będzie zmieniany. Pod uwagę jest brany CXN V2 i Eversolo DMP-A6. I teraz pytanie czy w przypadku zmiany streamera, na któryś z tych dwóch modeli osiąganej zamierzony cel bez konieczności zakupu DAC-a Z góry dziękuję za pomoc w powyżej sprawie. Pozdrawiam Łukasz Tak. W przypadku modela CXN V2 on jest także bardzo dobrym przetowrnikiem. Robiłem i zamieszczałem keidyś jego test także pdo tym kątem. https://audioplaza.pl/products/30008-cambridge-audio-cxn-v2-series-2-odtwarzacz-sieciowy-salon-poznan Tu masz w cenie 4K czyli znacznie poniżej zakładanego budżetu. No i on gra lepiej od Eversolo. Jak chcesz sam przetwornik. to nadal uważam że liderem w tej cenie jest Chord Qutest https://audiotop.pl/pl/p/Przetwornik-cyfrowo-analogowy-DAC-Chord-Qutest-BLACK-FRIDAY/4831?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=4fd57760-d52f-7ef4-4e80-09c65c130f82 Z tym że przetwornik będziesz miał lepszej jakości niż wzmak. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 @Drof81 A ja bym rozważył Gustarda A22 na dwu kościach AK4499. Jasny, ale jednocześnie na swój sposób muzykalny za sprawą tych AKM-ów. Bezpośredni dźwięk ze szczegółową górą, długimi wybrzmieniami i przybliżonym pierwszym planem. https://avswiat.pl/pl/p/Gustard-DAC-A22/192?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=09bd85b4-cd7b-da41-f6f2-2f95d8886ffa Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 22 listopada 2023 Napisano 22 listopada 2023 @Drof81 Witam. Nie mialem w/w urzadzen, z tego co tutaj jednak czytalem to CXN i Eversolo dosc dobra opinie maja. Ja tak pod prad moze troche, jesli bedziesz szukal zewnetrznego przetwornika, nie zaczynaj od tych najdrozszych. W miare mozliwosci, oczywiscie. Mniej kosztowne , tez mysle moga cie zadowolic. Takie moje 5 groszy 🙂 Odpisz, cytując
Hary Napisano 23 listopada 2023 Napisano 23 listopada 2023 Juz o tym pisalem ,ale poszukaj czegos z tym co mam na zdjeciu profilowym. Koszta smieszne ,a miny znawcow -audiofili przy odsluchu -bezcenne. Odpisz, cytując
Recommended Posts