Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ja słuchałem monitor Audio Gold 200 z arcam sa30 i zrobiły na mnie większe wrażenie niż moje pylony diamondy 28. Ale przepaści nie poczułem. Po prostu cieplejsze granie ( wokale szczególnie na plus) no i otwarta detaliczna góra. Mi te kolumny bardzo przypadły do gustu. Lecz mam świeże pylony diamond 28 to nie zmieniam. 

Chociaż dla tego metrażu to trzeba by było 300 a one już grubo poza budżetem. 

Napisano

RN2000 to nie jest 803 z wycieraczkami.

To jest amplituner sieciowy zbudowany na AS1200.

A on nie gra już tak jasno jak modele 501 czy 701. Warto do wspomnieć.

Uważam że diamond 28 i Fyne 502 to dobry trop

Do listy zdecydowanie dopisał bym Heco Revolution 7 albo 9 i Kefy ze starszej linii R

No i wspomniane Goldy wyżej

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

RN2000 to nie jest 803 z wycieraczkami.

-Zgadza się

To jest amplituner sieciowy zbudowany na AS1200.

-Zgadza się

A on nie gra już tak jasno jak modele 501 czy 701. Warto do wspomnieć.

-Zgadza się

Uważam że diamond 28 i Fyne 502 to dobry trop

Do listy zdecydowanie dopisał bym Heco Revolution 7 albo 9 i Kefy ze starszej linii R

No i wspomniane Goldy wyżej

RN2000 to naprawdę ciekawy amplituner sieciowy. Raz robiliśmy porównanie z modelem AS3200, co prawda z czystym wzmacniaczem stereo ale nawet w takim porównaniu, nie było źle w stosunku do modelu RN2000 :)

Napisano
Dnia 26.11.2023 o 08:49, misiekx napisał:

Zdecydowanie poleciłbyś Vienny niestety budżet nie pozwala , w związku z tym Pylony ,które JESZCZE LEPIEJ będa pasowały do systemu. 

Jeżeli jeszcze lepiej i mieszczą się w budżecie , to po kiego wspominasz o Viennach ? Kolumn lepszych i DROŻSZYCH jest jeszcze trochę. 

I żeby nie być gołosłownym, proszę @Q21

Napisano
30 minut temu, misiekx napisał:

I żeby nie być gołosłownym, proszę @Q21

Pisała to inna osoba z naszego salonu, więc nie wiem, co miała na myśli ;) Jest nas tu trochę, sam też nie lubię pisania w taki sposób. 

Napisano
Dnia 26.11.2023 o 18:18, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

RN2000 to naprawdę ciekawy amplituner sieciowy. Raz robiliśmy porównanie z modelem AS3200, co prawda z czystym wzmacniaczem stereo ale nawet w takim porównaniu, nie było źle w stosunku do modelu RN2000 :)

No, warto zaznaczyć że wyższe modele AS1200 (RN2000), AS 2200 i 3200 no graja inaczej lepiej.

Ale to mówisz że absolutnie nie warto dokładac do 3200 i brac 1200 ? :)

Dnia 28.11.2023 o 15:20, Q21 napisał:

Pisała to inna osoba z naszego salonu, więc nie wiem, co miała na myśli ;) Jest nas tu trochę, sam też nie lubię pisania w taki sposób. 

To może się podpisujcie? Klient też wiedząc z kim rozmawia jest bardziej zadowolony :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano (edytowany)

Witam wszystkich . A jakie monitory pod ten amplituner. Pokój nie duzy w bloku ok 20 m2. Dotychczas uzytkowałem sprzet Vintage i stąd moja nie wiedza w temacie, zatrzymałem sie na altusach :). Budżet do 5000zł.

Edytowano przez Bezii
Napisano
Dnia 30.12.2023 o 04:47, Bezii napisał:

Witam wszystkich . A jakie monitory pod ten amplituner. Pokój nie duzy w bloku ok 20 m2. Dotychczas uzytkowałem sprzet Vintage i stąd moja nie wiedza w temacie, zatrzymałem sie na altusach :). Budżet do 5000zł.

hej, a jakiego brzmienia szukasz? Zachecam do obejrzenia naszego filmu, znajdziesz kilka ciekawych opcji w nim :)