gxww Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 Jestem totalnie zielony w temacie. Szukam jak najbardziej uniwersalnego sobwoofera do salonu 30m2. Po równo muzyka / film / konsola. Nie słucham głośno, więc dobrze jakby sub również działał przy niskim poziomie dźwięku. Mam taki dziwny zestaw: 2 x Pylon Opal 30 1 x Pylon Opal Center Denon AVR-2700H Budżet do 2,5k. Czytając komentarze wybrałem : SVS-SB-1000 (lub ewentualnie dołożyć do pro – ale nie chce / nie umiem dobrze regulować więc apka na bank na jeden raz) Klipsch R-120SW Jakiś inny? Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 a czego u Ciebie najwięcej ? filmu, muzyki? R120sw to zły pomysł, prędzej spl 120, r112sw albo już nowy rp1000sw rp1200sw ( ta nowa seria dość dobrze radzi sobie w muzyce a w kinie sieje pogrom) Svs sb1000 super w muzyce ale trochę gorzej w kinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gxww Napisano 28 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 Dzięki za odpowiedź!. No właśnie po równo wszystkiego i muzyka, i film, i konsola (no ok. tego najmniej). Najbardziej mi zależy na takim wypośrodkowaniu, jak wspomniałem nie słucham często głośno, ale też chciałbym w filmie mieć mocniejsze odczucie basu. A czy Svs SB 1000 w wersji PRO opłaca się dopłacać 1k do aplikacji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 Cześć, skoro muzyka stanowi duży procent, to na pewno skupiłbym się na subwooferach o budowie zamkniętej, w tym właśnie SVS SB1000. SB1000 Pro jest zauważalnie ciekawszy, DSP w nim naprawdę robi różnicę. Przy obecnych cenach też warto rozważyć REL HT1003 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 28 listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 listopada 2023 7 godzin temu, gxww napisał: Dzięki za odpowiedź!. No właśnie po równo wszystkiego i muzyka, i film, i konsola (no ok. tego najmniej). Najbardziej mi zależy na takim wypośrodkowaniu, jak wspomniałem nie słucham często głośno, ale też chciałbym w filmie mieć mocniejsze odczucie basu. A czy Svs SB 1000 w wersji PRO opłaca się dopłacać 1k do aplikacji? Wg mnie warto, pomoże przy ewe tualnych problemach gdy basu będzie zbyt wiele (mody basowe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gxww Napisano 29 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 9 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Wg mnie warto, pomoże przy ewe tualnych problemach gdy basu będzie zbyt wiele (mody basowe) Ok dzięki za info. To chyba idę w tego suba (SVS-SB-1000 PRO). Ostatnie pytanie, czy macie namiary gdzie można kupić tego suba w rozsądnej cenie (nie koniecznie z ceneo), może być używka / outlet i z zagranicy. Cena > 3k trochę za duża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Obecna cena promocyjna i tak jest bardzo niska. Możesz do nas napisać i spróbujemy coś jeszcze zrobić, ale nie gwarantuję, że się uda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Jak pół na pół to SVSSB 1000 PRO albo REL HT 1003II, Może starszy pierwszej edycji1205 jak znajdziesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gxww Napisano 30 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jak pół na pół to SVSSB 1000 PRO albo REL HT 1003II, Może starszy pierwszej edycji1205 jak znajdziesz. To kupiłem nówkę SVS-SB-1000 PRO za 2900 - nie wiem czy da się lepiej, ale byłem już zmęczony szukać. Będzie najpóźniej do środy, dam znać jak wrażenia. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 To jest już kawałek subwoofera. Najważniejsze teraz to dobrze go ustawić. Jak masz kogoś z mikrofonem pomiarowym kto potrafi obsłużyć REW to polecam skorzystać z pomocy. Jeżeli nie to drugą najlepszą metodą jest ustawienie subwoofera na fotelu gdzie będziesz słuchał, puszczenie kawałka z dobrym basem i chodzenie na czworaka po pokoju w poszukiwaniu miejsca gdzie tego basu jest najwięcej/albo jest Twoim zdaniem najlepszy. W tym miejscu postaw subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gxww Napisano 30 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 14 minut temu, PanKlor napisał: To jest już kawałek subwoofera. Najważniejsze teraz to dobrze go ustawić. Jak masz kogoś z mikrofonem pomiarowym kto potrafi obsłużyć REW to polecam skorzystać z pomocy. Jeżeli nie to drugą najlepszą metodą jest ustawienie subwoofera na fotelu gdzie będziesz słuchał, puszczenie kawałka z dobrym basem i chodzenie na czworaka po pokoju w poszukiwaniu miejsca gdzie tego basu jest najwięcej/albo jest Twoim zdaniem najlepszy. W tym miejscu postaw subwoofer. Dzięki - poszukam kogoś z mikrofonem, ale chciałbym zobaczyć minę żony jak pomykam po salonie na czworakach w rytm jakiegoś ostrego basu, kiedy subwoofer siedzi w moim fotelu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Lepiej zbieraj pieniądze na kolejny subwoofer i zobacz jej minę jak się dowie, że chcesz kupić drugi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gxww Napisano 30 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 3 godziny temu, PanKlor napisał: Lepiej zbieraj pieniądze na kolejny subwoofer i zobacz jej minę jak się dowie, że chcesz kupić drugi. Mam nadzieję iż po zakupie tego, nie będę potrzebował drugiego (no chyba wystarczy na 25m2), ale jeżeli przymierzę się do zakupu drugiego bo powiększy mi się metraż, mogę nie dożyć zobaczenia tej miny.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 3 minuty temu, gxww napisał: Mam nadzieję iż po zakupie tego, nie będę potrzebował drugiego (no chyba wystarczy na 25m2), ale jeżeli przymierzę się do zakupu drugiego bo powiększy mi się metraż, mogę nie dożyć zobaczenia tej miny.... Mam podobny metraż. Dwa suby (niekoniecznie identyczne) pozwalają na wygładzenie charakterystki tak abyś słyszał wszystkie/większość niskich częstotliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2023 15 godzin temu, gxww napisał: To kupiłem nówkę SVS-SB-1000 PRO za 2900 - nie wiem czy da się lepiej, ale byłem już zmęczony szukać. Będzie najpóźniej do środy, dam znać jak wrażenia. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc! Da się. 1205 bo to odpowiednik modelu 2000. Ale już zostaw co kupiłeś to też dobry sub. 15 godzin temu, gxww napisał: Dzięki - poszukam kogoś z mikrofonem, ale chciałbym zobaczyć minę żony jak pomykam po salonie na czworakach w rytm jakiegoś ostrego basu, kiedy subwoofer siedzi w moim fotelu :):):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts