lagus2 Napisano 2 grudnia 2023 Napisano 2 grudnia 2023 Witam wszystkich, jestem żółtodziobem w tych kwiestiach, więc pytam się o zdanie speców. Jeśli nie jest to odpowiednie miejsce ( temat), to sorki. Chciałbym zakupic zestaw tj wzmacniacz oraz głośniki. gramofon już posiadam Unitra ( swieżo po serwisie). Wzmacniacz ma także wstepnie wybrany, ale nie kupiony. Zostaje mi tylko dobór głośników. Posiadam pow. ok 52 m3, ( ok 28 m2 , jest to niskie pomieszczenie 2,3 m) Wzmacniacz jaki chciałbym kupić to DENON DRA 800 H. Jakie głośniki polecacie ? Wiadomo nie za milion monet, ani nie jakieś ...... . budżet to ok 2- max 2.5 tyś. Liczę na Was. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2023 Napisano 3 grudnia 2023 Spójrz na zestaw Onkyo TX-8250 z kolumnami Pylon Audio Pearl 27. To naprawdę dobra konfiguracja. A może zupełnie coś innego, zapraszamy na odsłuchy. Zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 3 grudnia 2023 Napisano 3 grudnia 2023 Do tak dużego pomieszczenia w tej kwocie polecam Melodika BL40 mk3 lub Polk ES55, jeżeli lubisz granie z mocniej podbitym basem, który schodzi nisko, ale trochę kosztem kontroli i z lekko podbitą góra pasma. Oferują niezłą przestrzeń w swojej półce cenowej. Sprawdzają się zwłaszcza w muzyce rozrywkowej pop, rock. Łączyłbym je z modelem TX-8250 z Onkyo grającym neutralnie, dynamicznie i kontrolowanym basem. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 3 grudnia 2023 Napisano 3 grudnia 2023 18 godzin temu, lagus2 napisał: Unitra ( swieżo po serwisie) Tak z ciekawości Jaki model? Jakie masz wyjście? Czy na starych DIN? Odpisz, cytując
Palmos Napisano 3 grudnia 2023 Napisano 3 grudnia 2023 19 godzin temu, lagus2 napisał: jestem żółtodziobem No ale pewnie wiesz że musisz mieć przedwzmacniacz lub wzmacniacz z przedwzmacniaczem (wejście phono) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 Szkoda gramfonu do tego DRA 800 To amplituner który nie ma kompletnie rozdzielczości. Gra mdło i bez dynamiki. No nie pod gramofon, Co do kolumn pod niego to tylko jasne rozdzielze kolumny. Klipsch, Magnat, Acoustic energy, Monitor Audio Bronze, Triangle. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts