Mar_Wal Napisano 6 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 (edytowany) Czołem, Jako, że technicznym słabo, mam pytanie do Was Szanownego grona. Mam wzmacniacz Marantz PM7000N i, póki co, słuchawki bt Hama Style (00177057). W niedalekiej przyszłośći jest plan na zakup jakiś poważniejszych słuchawek, również BT. Póki co chciałem przetestować połącznie wzmak -> słuchawki i ni w ząb nie wiem jak je połączyć. Nigdzie też w sieci nie mogę znaleźć info jak i czy można to zrobić. Proszę o info czy istnieje możliwość połączenia tych sprzętów? Jak nie z tymi słuchawkami to czy mój klocek w ogóle można do słuchawek BT podłączyć? Edytowano 6 grudnia 2023 przez Mar_Wal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 Hej, niestety nie ma takiej możliwości. PM7000N nie ma dwukierunkowego Bluetooth. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 6 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 Wielkie dzięki. Czyli pod ten wzmak tylko słuchawki "na kablu"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 Tak. Ewentualnie można próbować z oddzielnymi transmiterami, ale to znowu podwójna konwersja i zabawa. Z czego chciałbyś odtwarzać dźwięk na słuchawkach? Może znajdzie się jakaś ciekawsza opcja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 6 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 Głównie korzystam z funkcji streamera oraz CD (DCD 700AE) a tam też tylko kabel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 6 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2023 19 godzin temu, Mar_Wal napisał: Proszę o info czy istnieje możliwość połączenia tych sprzętów? Tak, wystarczy zastosować nadajnik Bluetooth Mee Audio Connet Air , który po przez przejściówkę mini Jack na duży wpinasz do gniazda słuchawkowego Marantza, po czym parujesz dowolne słuchawki BT według instrukcji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Dnia 6.12.2023 o 12:51, Mar_Wal napisał: Czołem, Jako, że technicznym słabo, mam pytanie do Was Szanownego grona. Mam wzmacniacz Marantz PM7000N i, póki co, słuchawki bt Hama Style (00177057). W niedalekiej przyszłośći jest plan na zakup jakiś poważniejszych słuchawek, również BT. Póki co chciałem przetestować połącznie wzmak -> słuchawki i ni w ząb nie wiem jak je połączyć. Nigdzie też w sieci nie mogę znaleźć info jak i czy można to zrobić. Proszę o info czy istnieje możliwość połączenia tych sprzętów? Jak nie z tymi słuchawkami to czy mój klocek w ogóle można do słuchawek BT podłączyć? Cześć Yamaha ma takie urządzenie jak WXC50 - https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-wxc-50.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmsurBhBvEiwA6e-WPAWRgsCckk5CoxJSSZtPdxJnRiGDAZj2laRXLoX6E3cOSEPI9HXYEhoCtlIQAvD_BwE Co prawda kosztuje 1800 zł ale oprócz samego BT ma jeszcze zasób funkcji sieciowych i Musiccast ale zdaję sobie sprawę, że nie potrzebujesz aż tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Zgadza się. Posiadany marantz ma poki co wszystko co trzeba, oprócz rzeczonego dwukierunkowego BT 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Dnia 9.12.2023 o 08:15, Mar_Wal napisał: Zgadza się. Posiadany marantz ma poki co wszystko co trzeba, oprócz rzeczonego dwukierunkowego BT 😉 To jeszcze przykład, małego urządzonka od nas Marmiteka BoomBoom 55 https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/marmitek-boomboom-55.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4NWrBhD-ARIsAFCKwWtYNTL9bv3MfJw2QfL5uW101tjO04z7YXT3GvGyeJBRTp7LQkBjq20aAnCZEALw_wcB obydwie pary słuchawek podłączycie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 10 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Wielkie dzięki za podesłane rozwiązania Koledzy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 Dnia 10.12.2023 o 13:48, Mar_Wal napisał: Wielkie dzięki za podesłane rozwiązania Koledzy! Polecamy się na przyszłość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts