Xvar93 Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Cześć, proszę o poradę dotycząca gramofonu budżet do 3k może być lekko przekroczony. Posiadam już preamp cambridge audio solo który jest obecnie używany z aktualnym gramofonem przesiadka z denona dp-200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Interesują cię nowe, czy używki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xvar93 Napisano 19 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Wole wybrać coś nowego, myślałem osobiście o dualu cs 518. Winyle z lat 60 do obecnych czasów jeśli chodzi o produkcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Osobiście wolę retro drapaki, za 3 k można znaleźć coś co wręcz ocieka luksusem, nowe są robione w formie minimalistycznej. Może taka Rega planar 2 cię zainteresuje? Znalazłem też 3 na olx, tylko bez wkładki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xvar93 Napisano 19 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Planar 2 napewno będzie brany pod uwagę. A jakie opinie na temat pro ject debut pro ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Cześć, na pewno wspomniane dwa gramofony są warte rozważenia Różnią się dźwiękowo w dość znacznym stopniu. Rega Planar 2 jest cieplejsza i gęstsza, bardziej analogowa. To bardzo przyjemne oraz uniwersalne brzmienie moim zdaniem, daje fajny obraz płyt analogowych. Pro-Ject Debut Pro to z kolei granie bardziej neutralne, techniczne. Dalej mamy fajną barwę, ale nie jest to to samo. Oba da się zdecydowanie polubić, w razie czego zapraszam do naszego salonu na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xvar93 Napisano 19 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, na pewno wspomniane dwa gramofony są warte rozważenia Różnią się dźwiękowo w dość znacznym stopniu. Rega Planar 2 jest cieplejsza i gęstsza, bardziej analogowa. To bardzo przyjemne oraz uniwersalne brzmienie moim zdaniem, daje fajny obraz płyt analogowych. Pro-Ject Debut Pro to z kolei granie bardziej neutralne, techniczne. Dalej mamy fajną barwę, ale nie jest to to samo. Oba da się zdecydowanie polubić, w razie czego zapraszam do naszego salonu na odsłuch https://www.q21.pl/pro-ject-debut-pro.html o ten model mi chodziło nie wiem czy błąd w odnośnik się wkradł bo odsyła do modelu evo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Źle skopiowałem, ale ogółem sygnatura brzmieniowa tych gramofonów jest podobna Pick It Pro jest jednak moim zdaniem zauważalnie ciekawszą wkładką, ma ciekawszą barwę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xvar93 Napisano 19 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 A czy zwiększajac budżet i wybór regi planar 3 z wkładka elys 2 jest wart uwagi ? Pytanie jak to spisze się w zestawie z preampem CA Solo który już posiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 Zdecydowanie, przy takim poszerzaniu budżetu zwróciłbym uwagę na Planar 3 50th Anniversary - w zestawie jest jeszcze zasilacz, który oddzielnie kosztuje ponad 1500 PLN. Napisz do nas, przygotujemy fajną wycenę na ten sprzęt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2023 Kolego odpuść sobie te grajki. Żaden wymieniony, nie ma wymiennego headshella. To ułatwia życie podczas wymiany wkładki na inną. Szukaj czegoś z wymiennym headshellem. Tych osobiście bym nie kupił. Dla mnie są warte max 50% ceny, a nawet mniej. A Rega planar 3 dałbym max 800-1000 zł. 15 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, na pewno wspomniane dwa gramofony są warte rozważenia Różnią się dźwiękowo w dość znacznym stopniu. Rega Planar 2 jest cieplejsza i gęstsza, bardziej analogowa. To bardzo przyjemne oraz uniwersalne brzmienie moim zdaniem, daje fajny obraz płyt analogowych. Pro-Ject Debut Pro to z kolei granie bardziej neutralne, techniczne. Dalej mamy fajną barwę, ale nie jest to to samo. Oba da się zdecydowanie polubić, w razie czego zapraszam do naszego salonu na odsłuch Kolego z q21 gramofony nie różnią się dźwiękiem tylko wkładką. I właśnie dzięki różnym wkładkom grają różnie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Miałeś sprawdzić 2 różne drapaki z tej samej grupy cenowej na takich samych modelach wkładki. A skoro tego nie zrobiłeś to nie masz podstawy twierdzić, że gramofony grają różnie. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 20 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2023 4 godziny temu, 1Ender napisał: Kolego odpuść sobie te grajki. Żaden wymieniony, nie ma wymiennego headshella. To ułatwia życie podczas wymiany wkładki na inną. Szukaj czegoś z wymiennym headshellem. Tych osobiście bym nie kupił. Dla mnie są warte max 50% ceny, a nawet mniej. A Rega planar 3 dałbym max 800-1000 zł. Kolego z q21 gramofony nie różnią się dźwiękiem tylko wkładką. I właśnie dzięki różnym wkładkom grają różnie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Miałeś sprawdzić 2 różne drapaki z tej samej grupy cenowej na takich samych modelach wkładki. A skoro tego nie zrobiłeś to nie masz podstawy twierdzić, że gramofony grają różnie. Pozdrawiam Wspomniałbym także o VTA. Przy bardziej zaawansowanych szlifach niż sferyczny, bez regulacji tego parametru, po prostu nie da się prawidłowo ustawić wkładki. P.S. Ten sam gramofon z inną wkładką może grać zupełnie inaczej. Natomiast na tej samej wkładce (prawidłowo ustawionej) różne gramofony (z tym samym wzmacniaczem RIAA) grają identycznie, bo brzmienie gramofonu to jednak wkładka i jej ustawienie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2023 @Highlander_now. To my wiemy. Zmieniając wkładkę zmieniamy "dźwięk". Natomiast nie można pisać, że gramofony x i y różnią się brzmieniem skoro wkładki są inne. Moim zdaniem. Koledzy z Q21 za bardzo upraszczają pisząc w ten sposób. Tym samym wprowadzają innych w błąd. O czym pisałem post wyżej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts