Nati Napisano 26 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 Witam, kupiłam ostatnio gramofon Audiotechnica AT-LP120XBT-USB, podłączyłam do niego głośniki Edifer R2850DB przez kabel RCA dołączony do głośników i okazało się, że w drugim głośniku słychać trzaski i buczenie, po zmianie połączenia na bluetooth to samo. Natomiast po podłączeniu telefonu przez bluetooth dźwięk w obu głośnikach jest czysty.. Co może być powodem zakłóceń w drugim głośniku przy podłączeniu z gramofonem? Jakaś wada gramofonu? Proszę o poradę jak rozwiązać problem..j Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nati Napisano 26 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 36 minut temu, Nati napisał: Witam, kupiłam ostatnio gramofon Audiotechnica AT-LP120XBT-USB, podłączyłam do niego głośniki Edifer R2850DB przez kabel RCA dołączony do głośników i okazało się, że w drugim głośniku słychać trzaski i buczenie, po zmianie połączenia na bluetooth to samo. Natomiast po podłączeniu telefonu przez bluetooth dźwięk w obu głośnikach jest czysty.. Co może być powodem zakłóceń w drugim głośniku przy podłączeniu z gramofonem? Jakaś wada gramofonu? Proszę o poradę jak rozwiązać problem..j Problem rozwiązany! Okazało się, że przeciwwaga i anty-skating powinny być na 0 ustawione (były na 2 i nacisk igły był za duży). Zostawiam wiad, może komuś się w przyszłości przyda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Przeciwwaga jest ustawiona nie na zero lecz na wartość nieokreśloną. Jak to ustawić prawidłowo jest opisane na stronie nr 7 instrukcji. Anty-skating nie może być ustawiony na zero. O tym też pisze wspomniana instrukcja na podanej stronie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Dnia 26.12.2023 o 16:55, Nati napisał: Okazało się, że przeciwwaga i anty-skating powinny być na 0 ustawione (były na 2 i nacisk igły był za duży). Zostawiam wiad, może komuś się w przyszłości przyda. Chłopie nie pisz takich bzdur i oby nikt się nie kierował Twoimi podpowiedziami. Ani nacisk , ani antyscating nigdy nie mogą być na "0" . Siłę nacisku określa producent wkładki , antyscating to wyższa szkoła jazdy. Większość producentów " zaleca " , by był równy sile nacisku. Tak naprawdę powinno się go ustawić przy pomocy płyty testowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts