jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Witam , mam pytanie czy ktoś wie jak wejść w menu wzmacniacza arcam a25 nie używając pilota , bo właśnie wzmacniacz nie reaguję mi na pilot a pilot działa , baterie wymienione , wiązkę wysyła , jest jakaś opcja w tym wzmacniaczu by wejść w menu tymi samymi pokrętłami , lub jakiś reset zrobić , proszę o pomoc . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Próbowałeś odłączyć wzmacniacz od zasilania na chwile? To czasem pomaga w podobnych problemach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 1 godzinę temu, Luk Pl napisał: Próbowałeś odłączyć wzmacniacz od zasilania na chwile? To czasem pomaga w podobnych problemach. No tak na całą noc nawet , pytanie czy wogóle da się wejść jakoś w menu bez pilota i zrobić np. Jakiś reset Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Odpowiedz na to pytanie znajdziesz w instrukcji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 7 minut temu, Luk Pl napisał: Odpowiedz na to pytanie znajdziesz w instrukcji. Chciałem taką informację podrzucić, ale w instrukcji jest napisane, że należy na wzmacniaczu nacisnąć przycisk "menu", a takiego według tej samej instrukcji nie ma. @jarek nowak sprawdź czy nie uda się do tego menu wejść przytrzymując wciśnięte lewe pokrętło. Według instrukcji do zmiany opisu źródła się tak można dostać, ale może to jest to ukryte wejście w menu. Jeśli nie, to chyba będziesz musiał reklamować sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 47 minut temu, Luk Pl napisał: Odpowiedz na to pytanie znajdziesz w instrukcji. Nie ma nic w instrukcji zobacz sobie sam instrukcję arcam a 25 to zobaczysz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 35 minut temu, Chmarski napisał: należy na wzmacniaczu nacisnąć przycisk "menu", a takiego według tej samej instrukcji nie ma. Jest, przycisk z trzema kropkami, we wzmacniaczu też można włączyć menu, ale trzeba się poruszać nawigacyjnymi w pilocie, trochę dziwne rozwiązanie, tyle przynajmniej można przeczytać w instrukcji... Ja na prawdę mam za dużo wolnego czasu Przed chwilą, jarek nowak napisał: Nie ma nic w instrukcji zobacz sobie sam instrukcję arcam a 25 to zobaczysz Wszystko jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 2 minuty temu, Luk Pl napisał: Jest, przycisk z trzema kropkami, we wzmacniaczu też można włączyć menu, ale trzeba się poruszać nawigacyjnymi w pilocie, trochę dziwne rozwiązanie, tyle przynajmniej można przeczytać w instrukcji... Ja na prawdę mam za dużo wolnego czasu Proszę o priv na messenger Jarosław Jaro Nowak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 1 minutę temu, jarek nowak napisał: Proszę o priv na messenger Jarosław Jaro Nowak Nie posiadam msg Niestety więcej nie pomogę, Nie ma rozwiązania w instrukcji, odłączenie zasilania nie pomaga, nic więcej nie wymyślę, chyba tylko serwis niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 6 minut temu, Luk Pl napisał: Jest, przycisk z trzema kropkami, Nie mam tego wzmacniacza, a instrukcja wspomina tylko tych trzech kropkach na pilocie. nie wykluczam, że po prostu nie umieścili go w opisie przedniego panelu. Tu szukałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 8 minut temu, Chmarski napisał: Nie mam tego wzmacniacza, a instrukcja wspomina tylko tych trzech kropkach na pilocie. nie wykluczam, że po prostu nie umieścili go w opisie przedniego panelu. No właśnie instrukcja jest nieprecyzyjna, piszą żeby uruchomić menu przyciskiem na pilocie (trzy kropki) lub przycisk menu na wzmacniaczu, którego najwyraźniej nie ma. Też nie posiadam ARCAM, ale zerknąłem z ciekawości. Dobrze wyżej napisałeś, ja coś pomieszałem że miałeś na myśli że na pilocie nie ma. Dziwnie to rozwiązali bo przecież takiego pilota można zgubić, pies może zjeść, czy taka awaria na przykład. No i nie ma opcji ustawień fabrycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 59 minut temu, Chmarski napisał: Chciałem taką informację podrzucić, ale w instrukcji jest napisane, że należy na wzmacniaczu nacisnąć przycisk "menu", a takiego według tej samej instrukcji nie ma. @jarek nowak sprawdź czy nie uda się do tego menu wejść przytrzymując wciśnięte lewe pokrętło. Według instrukcji do zmiany opisu źródła się tak można dostać, ale może to jest to ukryte wejście w menu. Jeśli nie, to chyba będziesz musiał reklamować sprzęt. Przytrzymując pokrętło imput bo nic innego tam nie ma to trzeba to zrobić przytrzymując pokrętło i wtedy zmienia się np. na analog czy streamer czy USB , czy Digital , czy phono , czy bluetooth , nie ma nigdzie opcji menu . Jak np. Jest ustawione analog 1 i się przytrzyma po pod analog wyskakuje co można tu przypisać pod to Wejście i tyle że np. Możesz przypisać streamer czy tape czy bluetooth np. I to tyle , trzymając na np. Bluetooth czy Digital to nic się nie zmienia i nic nie można zrobić , więc zupełnie nie wiem gdzie szukać tego menu ☹️ 7 minut temu, Luk Pl napisał: No właśnie instrukcja jest nieprecyzyjna, piszą żeby uruchomić menu przyciskiem na pilocie (trzy kropki) lub przycisk menu na wzmacniaczu, którego najwyraźniej nie ma. Też nie posiadam ARCAM, ale zerknąłem z ciekawości. Dobrze wyżej napisałeś, ja coś pomieszałem że miałeś na myśli że na pilocie nie ma. Dziwnie to rozwiązali bo przecież takiego pilota można zgubić, pies może zjeść, czy taka awaria na przykład. No i nie ma opcji ustawień fabrycznych. No mówię Ci tragedia działał i nagle przestał wzmacniacz reagować bo pilot widać wiązkę laserową wysyła , baterie też zmieniłem , tylko dziwne że nie można w menu bez pilota na samym wzmacniaczu wejść w ustawienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 5 minut temu, jarek nowak napisał: No mówię Ci tragedia działał i nagle przestał wzmacniacz reagować bo pilot widać wiązkę laserową wysyła , baterie też zmieniłem , tylko dziwne że nie można w menu bez pilota na samym wzmacniaczu wejść w ustawienia Jedynie jakiś serwis, ale lipa straszna ze strony ARCAM`a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Napisałem do audiocenter do serwisu do dystrybutora mają coś ogarnąć podpowiedzieć a jak nie to wysyłka na serwis gwarancyjny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 To dobrze że na gwarancji jest, z drugiej strony taka awaria w okresie gwarancyjnym... Takie sprzęty teraz robią... Byle częściej, byle więcej, jakość i klient tylko na tym cierpią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 To nowy model. Może choroby wieku dziecięcego się objawiają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 27 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Wiesz nie wiadomo jeszcze bo bawiłem się pilotem może coś przestawiłem i może da się to jakoś ogarnąć , zobaczymy , Wiesz w tym wzmaku wszystko po angielsku do tego instrukcja żenada więc ciężko coś ogarnąć , zobaczymy co audiocenter serwis ogarnie . A tak ogólnie to wszystko w nim działa . Dziękuję Ci za rozmowę i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Jest na pilocie przycisk amp?jak miałem a29 to ten przycisk blokował pilota Dobra już wiem,że to inny pilot,nieważne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 A to nie kwestia że przestawiłeś po prostu pilota do obsługi innego urządzenia? Tak bym to obstawiał. Napisz do audio center faktycznie serwis jest teraz w Krakowie. Albo zadzwoń będzie szybciej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 28 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 10 minut temu, Piotr Sonido napisał: A to nie kwestia że przestawiłeś po prostu pilota do obsługi innego urządzenia? Tak bym to obstawiał. Napisz do audio center faktycznie serwis jest teraz w Krakowie. Albo zadzwoń będzie szybciej. Proszę o priv messenger Jarosław Jaro Nowak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 33 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A to nie kwestia że przestawiłeś po prostu pilota do obsługi innego urządzenia? Tak bym to obstawiał. Chyba nie ma takiej opcji: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 28 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Niby jakiego skoro mam tylko jeszcze streamer st5 I jak niby to zrobiłem , to jak wrócić skoro wciskając pilot nie reaguję nic w wzmacniaczu , no chyba że pilotem od st5 coś tam zmienić ale co on ma wspólnego ze wzmak , jak wogóle wejść w menu wzmacniacza bez pilota skoro tam jest tylko pokrętło imput i kręcąc nim nie ma opcji menu , tylko źródła i jak się przytrzyma imput to można tylko przypisać tylko np. Streamer do wyjścia jakie masz wpięte kable np. Do analog 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 (edytowany) 9 godzin temu, kn1234 napisał: Jest na pilocie przycisk amp?jak miałem a29 to ten przycisk blokował pilota Dobra już wiem,że to inny pilot,nieważne No u mnie w Arcamie SA30 też przycisk AMP na pilocie odblokowywał funkcje poączenia pilota ze wzmakiem.No chyba, że nie masz tego przycisku to będzie problem.Widzę, że jednak nie masz tego przycisku,a ten przycisk z nutką też nic nie daje? Edytowano 28 grudnia 2023 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek nowak Napisano 28 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Tu jest zupełnie inny pilot , nie ma przycisku amp. , i żaden przycisk nie reaguje ze wzmacniaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2023 Wyjęcie baterii z pilota też nie naprawiło niczego ? Chyba ,że baterie nie były włożone to nie pomogę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts