Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chciałbym swoje prehistoryczne fronty z zestawu KD od Kody, czyli kolumny z serii 710, wymienić na coś nowszego czy może raczej, lepiej brzmiącego. Z zaskórników udało sue odłożyć skromne 3k PLN, za które chcę nabyć Pearle 27. Albo coś w podobnym budżecie, jeśli lepiej zagra z moją Yamahą :) Koda to firma duch i ciężko znaleźć specyfikację, ale coś udało się znaleźć. Czy powyższa wymiana ma sens, jeśli obecne grajki to:

Kolumny frontowe AV-710 F - Specyfikacja: 

System: 3 drożny, tylny bassreflex

Zalecana moc wzmacniacza: 20-120 W

Średnica głośnika średnio-niskotonowego: 2 x 165mm

Średnica głośnika wysokotonowego: 25mm

Skuteczność: 89 dB

Impedancja: 4-8 Ohm

Wymiary (Wys x Szer x Głęb) 840 x 210 x 250 mm

Pasmo przenoszenia: 50 - 20.000 Hz

Możliwość połączenia bi-wiring

Napisano

Bardzo dobry wybór - Pylon Audio Pearl 27 do Yamaha A-S501 to połączenie bardzo często wybierane przez naszych Klientów podczas odsłuchów. Ewentualnie jako alternatywa można spojrzeć na Heco Aurora 700 oraz niestety w wyższym budżecie, ale kolumna o dobrą klasę wyższa - Focal Chora 816. W przypadku Focal możemy liczyć na większą swobodę, lepszą dokładność, analityczność.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano
3 godziny temu, Bazyl3 napisał:

Chciałbym swoje prehistoryczne fronty z zestawu KD od Kody, czyli kolumny z serii 710, wymienić na coś nowszego czy może raczej, lepiej brzmiącego. Z zaskórników udało sue odłożyć skromne 3k PLN, za które chcę nabyć Pearle 27. Albo coś w podobnym budżecie, jeśli lepiej zagra z moją Yamahą :) Koda to firma duch i ciężko znaleźć specyfikację, ale coś udało się znaleźć. Czy powyższa wymiana ma sens, jeśli obecne grajki to:

Kolumny frontowe AV-710 F - Specyfikacja: 

System: 3 drożny, tylny bassreflex

Zalecana moc wzmacniacza: 20-120 W

Średnica głośnika średnio-niskotonowego: 2 x 165mm

Średnica głośnika wysokotonowego: 25mm

Skuteczność: 89 dB

Impedancja: 4-8 Ohm

Wymiary (Wys x Szer x Głęb) 840 x 210 x 250 mm

Pasmo przenoszenia: 50 - 20.000 Hz

Możliwość połączenia bi-wiring

Cześć!

Aktualnie mamy w bardzo dobrej cenie, dobrze znane Indiana Line Tesi 561 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html

Lekko ocieplone, łagodne i zaokrąglone. Przyjemny basik, który z Yamaszką będzie fajnie współgrał  :)

Zachęcamy do prezentacji :)

Napisano
Dnia 29.12.2023 o 21:49, Bazyl3 napisał:

A czy jest możliwość odsłuchu np. tych trzech konfiguracji? Czy mają Państwo na stanie 501kę czy przyjeżdżam ze swoją? :)

Jak najbardziej jest taka możliwość :) Powinniśmy mieć 501kę, ale przy umawianiu konkretnej daty warto dopytać. Może zniknąć do tego czasu ;) 

Napisano
Dnia 2.01.2024 o 10:51, Q21 napisał:

Jak najbardziej jest taka możliwość :) Powinniśmy mieć 501kę, ale przy umawianiu konkretnej daty warto dopytać. Może zniknąć do tego czasu ;) 

Muszę zatem znaleźć jakiś kawałek czasu, bo też i kawałek drogi mam do Was. Ale może do końca stycznia się uda. Będę dzwonił :)

Dnia 30.12.2023 o 19:02, Kw202 napisał:

Osobiście bym się chyba zdecydował na Dali. 

Czyli na razie Pylony 1, Heco 2 i Dali (jakie konkretnie) 1. A jak można odnieść muzycznie te Tesi 561 (cena!!!) do np. Heco (wygląd!!!) :D

Napisano
Dnia 4.01.2024 o 13:03, Q21 napisał:

Tesi są spokojniejsze i cieplejsze

Jak usłyszałem Rammsteina na  I.L. Tesi ale model 661 to szczęka mi opadła... (petarda).

w ogóle ten model zrobił na mnie b. pozytywne wrażenie (słuchane z wzmacniaczem Harmana)

• 1 month later...