Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

w poniedziałek planuje kupić streamer sieciowy. Czytałem orientowałem się i wybór padł na WiiM 

Teraz tak wiim mini odpada . Ultra też bo nie mam takiego funduszu. Więc zostaje WiiM pro plus nowy mogę mieć za 950zl wiim pro za 720zł były używki za 500zl ale poszły już z tym że dużej różnicy do nowego nie ma na obecną chwilę mogę mieć wiim pro plus 2 letni z zasilaczem IFA za 820 złoty raczej będzie to grało złączem coaxialnym i wykorzystywać będę dac wzmacniacza . Więc pytanie czy nie lepiej tego pro albo pro plus . I ciekawy czy faktycznie liniowy zasilacz aż tak poprawia dźwięk

Napisano
Dnia 10.01.2026 o 16:52, rafica napisał:

Więc pytanie czy nie lepiej tego pro albo pro plus

Jak chcesz grać tylko po coax to nie ma sensu pro plus jak i nie ma sensu dodatkowy zasilacz do wiim.

Ma sens (i to duży) tak jak napisałeś k11 r2r - on zrobi różnicę na plus - proponuje wypróbować ale koniecznie z lepszym zasilaczem (np. IFI ipower2 12V).

Napisano

Ja kiedyś używałem WiiM Pro Plus i podłączenie pod Tomanka (tego za 219 zł) wniosło słyszalną poprawę. Dźwięk się "uspokoił" szczególnie w średnich a bas stał się zróżnicowany. Zdecydowanie polecam użycie zasilacza liniowego.

Napisano (edytowany)

Wypróbuj sam i wtedy jeśli usłyszysz różnicę, tzn że mają, a jesli nie będzie różnicy, to nie mają🙂. Niczego nie uszkodzisz. Jedni słyszą, inne nie. Tu u mnie też są strzałki, ale różnicy nie zauważyłem, a na drugim zdjęciu też są strzałki , a różnica I OWSZEM

IMG_20220716_113639.jpg

IMG_20220716_111818.jpg

Edytowano przez Rega