tomw Napisano Piątek o 17:16 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:16 (edytowany) 7 minut temu, PanKlor napisał: Przecież właśnie po to jest DLBC i Dirac doskonale to "rozumie". Tylko nie w tym konkretnym przypadku (RZ50) gdzie jest tak de facto możliwe sterowanie jednym subwooferem. Oki, no to bedziesz mi musial chyba wytlumaczyc jak to dziala w praktyce, bo moze ja czegos nie rozumiem 🙂 Czyli powiedzmy stawiam dwa suby na przedniej scianie, tak jak wiekszosc stawia i DLBC je skalibruje, tak aby zniwelowac wplyw pomieszczenia ? W sensie jak to fizycznie zrobi, jak zniweluje odbicia ? 🙂 No i masz gdzies pomiary RAWem Twoje czy czyjes, ktore pokazuja co bylo przed i co jest po kalibracji DLBC ? 🙂 Wiem ze dla Storm Audio Dirac zrobil system ktory ponoc mial uzywac subow jako aktywnych pulapek basowych, rozmawialem nawet z kims kto mial to przetestowac i dac znac, ale nie dal nigdy wiec nie wiem jak to w praktyce dziala 🙂 No ale ciekaw jestem czy masz jakies pomiary pokazujace to o czym mowisz, nie w teorii (znow) a praktyce, na konkretnym przykladzie 🙂 Nie zrozum mnie zle, to byloby super, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc 🙂 10 minut temu, PanKlor napisał: Prawda w dość skrajnych przypadkach i bardzo starych wersjach Diraca. Od wersji 3.x jest wbudowany limit na maks podbicie celem osiagnięcia targetu. Jaki jest ten limit, gdzie mozna o tym poczytac bo na stronie Diraca nic nie widzialem, chyba ze jakos niedawno sie pokazalo. Dasz linka ? Edytowano Piątek o 17:17 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 17:25 Udostępnij Napisano Piątek o 17:25 (edytowany) 10 minut temu, tomw napisał: no to bedziesz mi musial chyba wytlumaczyc jak to dziala w praktyce, bo moze ja czegos nie rozumiem 🙂 Czyli powiedzmy stawiam dwa suby na przedniej scianie, tak jak wiekszosc stawia i jak DLBC je skalibruje, tak aby zniwelowac wplyw pomieszczenie ? Primo nic nie muszę. 😉 Secundo myślę, że obaj jesteśmy jednak mocno za krótcy merytorycznie, żeby powiedzieć jak to się faktycznie w algorytmie dzieje. 10 minut temu, tomw napisał: No i masz gdzies pomiary RAWem Twoje czy czyjes, ktore pokazuja co bylo przed i co jest po kalibracji DLBC ? No właśnie mam... nie musze pisać który jest który. Napisze jedno - salon z aneksem. Suby ustawione w rogach bliżej części kinowej czyli też nie jest to najszczęśliwsze ustawienie. Jeden z subów dodatkowo na bezprzewodowym adapterze od Ciebie. Szczególnie to powinno dać do myślenia jeżeli twierdzimy, że niezależne wyjścia są zbędne. W przypadku podłączenia tego kablem Y masz na jednym z subów kilkanaście ms opóźnienia któego nie masz jak skorygować. Crossover z tego co paitam 72 Hz więc to co na prawej na wykresie trochę mniej mnie interesuje. Warto jeszcze dodać, że DLBC stara się oprócz uzyskania w miare prostej kreski w główym miejscu ogarnąć bas tak aby różnice na przysłowiowej kanapie były jak najmniejsze. Pomiarów wielopunktowych w REW nie robiłem - brak czasu. Chodzi o ART. Chwilowo tylko w StormAudio ale co jakiś czas pojawia się na forach plotka, że już za chwilę w Denonie/Marantzu itp. itd. Edytowano Piątek o 17:27 przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 17:32 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:32 3 minuty temu, PanKlor napisał: Primo nic nie muszę. 😉 Secundo myślę, że obaj jesteśmy jednak mocno za krótcy merytorycznie, żeby powiedzieć jak to się faktycznie w algorytmie dzieje. No właśnie mam... nie musze pisać który jest który. Napisze jedno - salon z aneksem. Suby ustawione w rogach bliżej części kinowej czyli też nie jest to najszczęśliwsze ustawienie. Jeden z subów dodatkowo na bezprzewodowym adapterze od Ciebie. Szczególnie to powinno dać do myślenia jeżeli twierdzimy, że niezależne wyjścia są zbędne. W przypadku podłączenia tego kablem Y masz na jednym z subów kilkanaście ms opóźnienia któego nie masz jak skorygować. Crossover z tego co paitam 72 Hz więc to co na prawej na wykresie trochę mniej mnie interesuje. Chodzi o ART. Chwilowo tylko w StormAudio ale co jakiś czas pojawia się na forach plotka, że już za chwilę w Denonie/Marantzu itp. itd. A moge wpasc do Ciebie w chwili wolnej i to zobaczyc na zywo, po mojemu ? W sensie bez tego i z tym, co sie rzeczywiscie dzieje ? 🙂 i mi nie chodzi o algorytm, a o prawa fizyki bardziej, to mnie ciekawi 🙂 I OK, doprecyzuje - jesli chcemy osiagnac BARDZO DOBRY BAS, to musimy wpierw ogarnac to prawami fizyki, a nie kalibracja 🙂 Nie ze kalibracja NIC nie daje 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 17:38 Udostępnij Napisano Piątek o 17:38 (edytowany) 8 minut temu, tomw napisał: A moge wpasc do Ciebie w chwili wolnej i to zobaczyc na zywo, po mojemu ? W sensie bez tego i z tym, co sie rzeczywiscie dzieje ? 🙂 i mi nie chodzi o algorytm, a o prawa fizyki bardziej, to mnie ciekawi 🙂 Możesz próbować się umówić. Żeby cokolwiek odkręcić muszę gdzieś wyekspediować bobasa z żoną. Zgaduje trochę ale może zagranie z drugiego suba czegoś z minimalnym opóźnieniem lub odpowiednio policzoną fazą itp. wpływa jednak na eliminację dołków. 8 minut temu, tomw napisał: I OK, doprecyzuje - jesli chcemy osiagnac BARDZO DOBRY BAS, to musimy wpierw ogarnac to prawami fizyki, a nie kalibracja 🙂 Nie ze kalibracja NIC nie daje 🙂 I tutaj się zgadzamy, że należy doprowadzić do sytuacji gdzie będzie potrzebne jak najmniej kalibracji. I o ile w dedkowanym garażu to w miarę łatwe tak w pomieszczeniu mieszkalnym już niekoniecznie. Dlatego też im więcej kontroli (wyjścia niezależne albo miniDSP + odpowiedni soft) mamy tym lepszy efekt możemy uzyskać. Edytowano Piątek o 17:40 przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano Piątek o 18:25 Udostępnij Napisano Piątek o 18:25 To ja zapytam bez zaczepki, wiec prosze nie strzelac😅Jaka jest najlepsza opcja startowa, czyli gdzie zaczac ustawiac sub majac jeden, dwa, trzy lub cztery suby.Tak zeby fizyka nam pomagala.Bo juz pisano kiedys na forum, ze dwa suby to w przeciwleglych rogach, ale skierowane w jakim kierunku?Czy ktos moze zrobic taki szybki przewodnik jak teoretycznie w prostokatnym pomieszczeniu zaczac dla kazdego z czererch przypadkow?Najlepiej jakies pogladowe rysunki.Mysle, ze wielu by sie przydalo cos takiego.Ja np nigdy nie mialem 4 subow. Ustawienie w jakim miejscu i w ktora strone skierowane, przy zalozeniu, ze mamy mozliwosc ustawienia w dowolnym punkcie pokoju.Czolganie sie i kalibracje narazie pominmy. Ja mam teraz jeden sub Velodyne SPL 1000 Ulta miedzy frontami bo nie chce miec tak duzo basu jak kiedys,ze wzgledu na dziecko ktore jest coraz starsze wiec…kto wie. Mialem kiedys dwa rozne suby, B&W 12 cali i Paradigm 16 cali i mialem je na froncie miedzy kolumnami, wiec zakladam, ze mozna bylo je lepiej ustawic.Bylo to lat temu 15, moze troche wiecej i wtedy chyba wiekszosc tak stawiala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 18:28 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:28 (edytowany) 50 minut temu, PanKlor napisał: Możesz próbować się umówić. Żeby cokolwiek odkręcić muszę gdzieś wyekspediować bobasa z żoną. Zgaduje trochę ale może zagranie z drugiego suba czegoś z minimalnym opóźnieniem lub odpowiednio policzoną fazą itp. wpływa jednak na eliminację dołków. I tutaj się zgadzamy, że należy doprowadzić do sytuacji gdzie będzie potrzebne jak najmniej kalibracji. I o ile w dedkowanym garażu to w miarę łatwe tak w pomieszczeniu mieszkalnym już niekoniecznie. Dlatego też im więcej kontroli (wyjścia niezależne albo miniDSP + odpowiedni soft) mamy tym lepszy efekt możemy uzyskać. To miej mnie na uwadze, ja jestem do polowy Marca w PL i jakbys mial tak ze reszta familii wybywa, to chetnie zajrze 🙂 Ciekaw jestem tego, jak to dziala 🙂 I tak, ja juz mam zakodowane w glowie ze jak mowie bas, to mam na mysli BAS, plasciutki od samego dolu do gory, musze wiec mowic BARDZO DOBRY BAS A realia sa takie jak mowisz, ze sie nie da czasem prawami fizyki ogarnac tak jak trzeba i trzeba sie ratowac elektronika 🙂 Wiec zgadzam sie ze lepsze to niz nic, jesli sie nie da ich ustawic tam gdzie trzeba 🙂 Edytowano Piątek o 18:29 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 18:28 Udostępnij Napisano Piątek o 18:28 (edytowany) 5 minut temu, pm525 napisał: ale skierowane w jakim kierunku? To akurat bez znaczenia moim zdaniem. 3 minuty temu, tomw napisał: To miej mnie na uwadze, ja jestem do polowy Marca w PL i jakbys mial tak ze reszta familii wybywa, to chetnie zajrze 🙂 Ciekaw jestem tego, jak to dziala 🙂 No to bez szans... co więcej możesz poznać się z moją teściową. 🤣Odezwij się jak wrócisz może się coś uda dograć. Edytowano Piątek o 18:31 przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 18:32 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:32 (edytowany) 14 minut temu, pm525 napisał: To ja zapytam bez zaczepki, wiec prosze nie strzelac😅Jaka jest najlepsza opcja startowa, czyli gdzie zaczac ustawiac sub majac jeden, dwa, trzy lub cztery suby.Tak zeby fizyka nam pomagala.Bo juz pisano kiedys na forum, ze dwa suby to w przeciwleglych rogach, ale skierowane w jakim kierunku?Czy ktos moze zrobic taki szybki przewodnik jak teoretycznie w prostokatnym pomieszczeniu zaczac dla kazdego z czererch przypadkow?Najlepiej jakies pogladowe rysunki.Mysle, ze wielu by sie przydalo cos takiego.Ja np nigdy nie mialem 4 subow. Ustawienie w jakim miejscu i w ktora strone skierowane, przy zalozeniu, ze mamy mozliwosc ustawienia w dowolnym punkcie pokoju.Czolganie sie i kalibracje narazie pominmy. Ja mam teraz jeden sub Velodyne SPL 1000 Ulta miedzy frontami bo nie chce miec tak duzo basu jak kiedys,ze wzgledu na dziecko ktore jest coraz starsze wiec…kto wie. Mialem kiedys dwa rozne suby, B&W 12 cali i Paradigm 16 cali i mialem je na froncie miedzy kolumnami, wiec zakladam, ze mozna bylo je lepiej ustawic.Bylo to lat temu 15, moze troche wiecej i wtedy chyba wiekszosc tak stawiala. Tu masz WSZYSTKO co potrzebujesz wiedziec w temacie jak ustawic wiecej niz jeden sub, aby zagralo 🙂 https://www.harman.com/documents/multsubs_0.pdf 11 minut temu, PanKlor napisał: To akurat bez znaczenia moim zdaniem. O dziwo ma, przetestowalem 🙂 I powiem Ci ze nawet dosc duze, bylem w szoku 🙂 Jak bede mial chwile to pokaze pomiary, bo tym tez kombinowalem 🙂 Tak duzo rzeczy ma wplyw, ze na prawde nie raz sie drapalem po glowie 🙂 W niby takim samym symetrycznym pomieszczeniu, po jednym skosie jest o wiele lepiej niz po drugim, na przyklad PS. znalazlem, wszystkie trzy pomiary to 2 x SB3000 na srodku bocznych scian - rozowe i najlepsze do siebie przodem, pozostale dwa przekrecone o 90 stopni 🙂 Edytowano Piątek o 18:40 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano Piątek o 18:42 Udostępnij Napisano Piątek o 18:42 6 minut temu, tomw napisał: Tu masz WSZYSTKO co potrzebujesz wiedziec w temacie jak ustawic wiecej niz jeden sub, aby zagralo 🙂 https://www.harman.com/documents/multsubs_0.pdf O dziwo ma, przetestowalem 🙂 I powiem Ci ze nawet dosc duze, bylem w szoku 🙂 Jak bede mial chwile to pokaze pomiary, bo tym tez kombinowalem 🙂 Tak duzo rzeczy ma wplyw, ze na prawde nie raz sie drapalem po glowie 🙂 W niby takim samym symetrycznym pomieszczeniu, po jednym skosie jest o wiele lepiej niz po drugim, na przyklad Nie prosze o link i ‘wszystko’ na 30 stron pisane przez kogos innego.Pytam uzytkownikow tego forum o dziecinnie proste 4 rysuneczki (bo najlatwiej/najszybciej) badz wyjasnienie slowne.Wiec jak wiesz to konkrety prosze a nie linki na 30 stron nie Twojej wiedzy, bo nie kazdy ma czas i ochote przebijac sie przez to wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 18:42 Udostępnij Napisano Piątek o 18:42 9 minut temu, tomw napisał: O dziwo ma, przetestowalem 🙂 I powiem Ci ze nawet dosc duze, bylem w szoku 🙂 Jak bede mial chwile to pokaze pomiary, bo tym tez kombinowalem 🙂 Tak duzo rzeczy ma wplyw, ze na prawde nie raz sie drapalem po glowie 🙂 W niby takim samym symetrycznym pomieszczeniu, po jednym skosie jest o wiele lepiej niz po drugim, na przyklad O czym innym mówimy. Ja miałem na myśli subwoofer w tym samym miejscu pomieszczenia (x,y) ale obracamy go w osi (z). Ty masz na myśli ustawienie subów w narożnikach A/C albo B/D. Tutaj się nie wypowiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 18:45 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:45 (edytowany) 3 minuty temu, PanKlor napisał: O czym innym mówimy. Ja miałem na myśli subwoofer w tym samym miejscu pomieszczenia (x,y) ale obracamy go w osi (z). Ty masz na myśli ustawienie subów w narożnikach A/C albo B/D. Tutaj się nie wypowiadam. (chyba?) mowimy o tym samym ? Suby we wszystkich trzech pomiarach staly w tym samym miejscu, po srodku bocznych scian, w jednym pomiarze glosniki byly skierowane do przodu pomieszczenia, w drugim do tylnej sciany a w tzrecim, najlepszym rozowym staly glosnikami do siebie, ale w tym samym miejscu 🙂 A jak nie o tym to ja nie wiem 🙂 3 minuty temu, pm525 napisał: Nie prosze o link i ‘wszystko’ na 30 stron pisane przez kogos innego.Pytam uzytkownikow tego forum o dziecinnie proste 4 rysuneczki (bo najlatwiej/najszybciej) badz wyjasnienie slowne.Wiec jak wiesz to konkrety prosze a nie linki na 30 stron nie Twojej wiedzy, bo nie kazdy ma czas i ochote przebijac sie przez to wszystko. Zycze zatem powodzenia, z takim podejsciem I pamietaj, na forum wiedza najlepiej, mozesz sluchac w ciemno ! Edytowano Piątek o 18:45 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 18:47 Udostępnij Napisano Piątek o 18:47 Ok to ja testowałem ale z jednym subem. Różnice w okolicy 1.5-2 dB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 18:48 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:48 Przed chwilą, PanKlor napisał: Ok to ja testowałem ale z jednym subem. Różnice w okolicy 1.5-2 dB. A, ok, z jednym nie testowalem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 18:51 Udostępnij Napisano Piątek o 18:51 (edytowany) O dobrze wiedzieć. Następnym razem spróbuję obrócić jeden subwoofer tak żeby grały na siebie. Teraz są pod kątem 90 stopni do siebie, że tak powiem. Prędko to nie nastąpi, pare wersji Diraca zdążą wydać Edytowano Piątek o 19:01 przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano Piątek o 18:53 Udostępnij Napisano Piątek o 18:53 3 minuty temu, tomw napisał: Zycze zatem powodzenia, z takim podejsciem I pamietaj, na forum wiedza najlepiej, mozesz sluchac w ciemno ! No to po co sam jestes na forum?Skoro to takie dno?Normalnie co za glupie podejscie… Czlowieku skoro masz taka wiedze to poprostu sie nia podziel (po to chyba jest forum) i zrob cztery pogladowe rysunki bodz slownie wytlumacz gdzie najlepie stawiac suby w tych 4 przypadkach.Zobaczymy jak inni sie do tego odniosa i byc moze pomozesz wielu ludziom w przyszlosci ktorzy beda wertowac forum szukajac pomocy w ustawienu subow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 18:57 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:57 (edytowany) 3 minuty temu, pm525 napisał: No to po co sam jestes na forum?Skoro to takie dno?Normalnie co za glupie podejscie… Czlowieku skoro masz taka wiedze to poprostu sie nia podziel (po to chyba jest forum) i zrob cztery pogladowe rysunki bodz slownie wytlumacz gdzie najlepie stawiac suby w tych 4 przypadkach.Zobaczymy jak inni sie do tego odniosa i byc moze pomozesz wielu ludziom w przyszlosci ktorzy beda wertowac forum szukajac pomocy w ustawienu subow. Podaj adres, to Ci przyjade i ogarne, co bede siedzial i rysunki robil Oczywiscie napisz kiedy Ci pasuje, cobym nie nachodzil o niewlasciwej porze i w egzystencji nie przeszkadzal Edytowano Piątek o 18:57 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 18:57 Udostępnij Napisano Piątek o 18:57 3 minuty temu, pm525 napisał: .Zobaczymy jak inni sie do tego odniosa i byc moze pomozesz wielu ludziom w przyszlosci ktorzy beda wertowac forum szukajac pomocy w ustawienu subow. Taki wątek/wątki już tutaj chyba widziałem. Możesz poszukać na forum. Może bez obrazków ale będziesz miał opis co gdzie stało + wykres SPL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano Piątek o 19:11 Udostępnij Napisano Piątek o 19:11 8 minut temu, tomw napisał: Podaj adres, to Ci przyjade i ogarne, co bede siedzial i rysunki robil Oczywiscie napisz kiedy Ci pasuje, cobym nie nachodzil o niewlasciwej porze i w egzystencji nie przeszkadzal 4 rysunkow nie mozesz narysowac ale do przyjazdu pierwszy.Co mi masz ogarniac jak pisze jasno, ze mam 1 suba teraz, a prosze o wyjasnienie jak ustawiac majac 1, 2, 3 lub 4.Gdybym na 100% wiedzial zajelo by mi to pare min, rysunki na pozimie 8 latka.Takze wez czlowieku daj na luz bo sam chcesz zeby Ci ktos cos udowadnial, zalkladal sie o 2kz, a jak przychodzi proste rysuneczki zrobic to linki wklejasz byle konkretu nie wrzucic od siebie bo moze boisz sie kontrargumentow innych.Sam nie wiem, ale masz dziwny sposob rozmowy.Nie rozumiem takich zaczepek, w internecie kazdy kozak…tylko po co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomw Napisano Piątek o 19:14 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:14 (edytowany) 3 minuty temu, pm525 napisał: 4 rysunkow nie mozesz narysowac ale do przyjazdu pierwszy.Co mi masz ogarniac jak pisze jasno, ze mam 1 suba teraz, a prosze o wyjasnienie jak ustawiac majac 1, 2, 3 lub 4.Gdybym na 100% wiedzial zajelo by mi to pare min, rysunki na pozimie 8 latka.Takze wez czlowieku daj na luz bo sam chcesz zeby Ci ktos cos udowadnial, zalkladal sie o 2kz, a jak przychodzi proste rysuneczki zrobic to linki wklejasz byle konkretu nie wrzucic od siebie bo moze boisz sie kontrargumentow innych.Sam nie wiem, ale masz dziwny sposob rozmowy.Nie rozumiem takich zaczepek, w internecie kazdy kozak…tylko po co. Masz racje, ide sie brac za te rysunki 🙂 Edytowano Piątek o 19:15 przez tomw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano Piątek o 19:17 Udostępnij Napisano Piątek o 19:17 (edytowany) Cześć gorąco tu się porobiło, ale do rzeczy przestawianie/przekręcanie suba miało u mnie (amatora zaznaczam ) wyraźne odzwierciedlenie na wykresach poniżej przy jednej sztuce (patrząc z pozycji odsłuchu woofer strzelał na godzinę trzecią, szóstą i jeszcze pozycja pomiędzy w/w): tutaj pomiary z różnych miejsc dla jednego RELa: tutaj przy dwóch sztukach sb1000+rel ht1003 i zmiany faz: i na koniec zwiększanie głośności, bo ktoś mi kiedyś pisał, że za nisko mierzę i się wszystko wysypie jak pójdę w górę: kolejne pomiary będę robił na RX-A4A (to wszystko powyżej dotyczy słabszego rx-v6a); jest już zrobiona kalibracja wielopunktowa i aktywne ypao low freq mode - wyraźnie czuć różnice między tymi avr'ami, więc sam jestem ciekaw co REW pokaże dla sub'a (potem jeszcze manualne korekty zostaną); zabawa bardzo fajna, tylko z czasem gorzej Edytowano Piątek o 19:22 przez lion poprawione opisy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano Piątek o 19:29 Udostępnij Napisano Piątek o 19:29 4 minuty temu, tomw napisał: Masz racje, ide sie brac za te rysunki 🙂 Innymi slowy wymowki, wymowki i raz jeszcze wymowki przerobione na glupkowate zarciki bo zwyczajnie k nie wiem.Albo mysle, ze wiem ale boje sie, ze mnie ktos wyjasni. Specjalista domokrazca i od zakladow bo wie, ze nikt gitary sobie zawracac nie bedzie.Zreszta chcesz to wbijaj, mieszkam w UK moge Cie odebrac z lotniska z Manchesteru.Potem wrzuce tu sprawozdanie z zaszczytnego spotkania guru od diraca.Mam Emotive XMC 2 i XPA 9 takze masz dirac plus Paradigm Signature i wspomniny sub Velo. Jesli ktos inny moze odpowiedziec i rzucic takie 4 przyklady to szczerze bez zadnych zaczepek bede wdzieczny i mysle, ze wielu by to chetnie zobaczylo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Piątek o 19:31 Udostępnij Napisano Piątek o 19:31 8 minut temu, lion napisał: poniżej przy jednej sztuce (patrząc z pozycji odsłuchu woofer strzelał na godzinę trzecią, szóstą i jeszcze pozycja pomiędzy w/w): No to u mnie różnice były mniej więcej jak u Ciebie między pomarańczowa a zielona kreska. Testowałem 2 pozycje (obrot 90 stopni). Pewnie kwestia pomieszczenia, ustawienia i wymiarów suba (u mnie w rogu) I wpływu zjawisk takich jak sbir. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dnia 28.02.2025 o 12:55, tomw napisał: Prosze bardzo, Panie erotomanie-gawedziarzu, pierwsze z brzegu 🙂 No i teraz jeszcze raz prześledź ta moją wypowiedź. I zobacz co w Twojej wypowiedzi się nie zgadza. Do tego mnie nie obrażaj. Bo zaczynasz być nerwuskiem nie wiedziec czemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts