LICHU Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 (edytowany) Witam. Chciałbym się przesiąść z kolumn tesi661 na coś znacznie bardziej jakościowego, grającego szeroko, detalicznie z pełną głębią. Budżet to kwota między 4/7 tys. Wiadomo sklepy tutaj dają obecnie dość spore rabaty. Będzie to grało z cxa81 + cxn v2, pokój z kuchnią to około 32m2. Rozmieszczenie kolumn to około 2,3m a siedzę od nich w odległości 2,7m. Raczej kolumny podłogowe ze względu na dzieci. Kolumny podstawkowe łatwiej zrzucić. Czy jesteście mnie w stanie na coś nakierować ? Edytowano 29 stycznia 2024 przez LICHU Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 W tym budżecie kupisz już bardzo porządne kolumny, jeśli tylko bierzesz pod uwagę używki. Nowe za te pieniądze szału nie zrobią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 (edytowany) 13 minut temu, LICHU napisał: Czy jesteście mnie w stanie na coś nakierować ? Tak. Najpierw popraw w tytule wątku tyś na tys. W treści również. Oczy bolą jak w co drugim wątku ktoś pyta o sprzęt w określonym budżecie i zapisuje tysiące w tyś. 😉 Edytowano 29 stycznia 2024 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 29 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 7 minut temu, DiBatonio napisał: Tak. Najpierw popraw w tytule wątku tyś na tys. W treści również. Oczy bolą jak w co drugim wątku ktoś pyta o sprzęt w określonym budżecie i zapisuje tysiące w tyś. 😉 A faktycznie słownik z tel nie zwróciłem uwagi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 Przed chwilą, LICHU napisał: A faktycznie słownik z tel nie zwróciłem uwagi Spoko, nie gniewaj się, że zwróciłem uwagę, ale to już jest nagminne. Nie tylko na tym forum niestety. Szkoda, że moderacja tego nie pilnuje, mogliby sami czasem poprawić chociaż tytuły w takich przypadkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2024 1 godzinę temu, LICHU napisał: Witam. Chciałbym się przesiąść z kolumn tesi661 na coś znacznie bardziej jakościowego, grającego szeroko, detalicznie z pełną głębią. Budżet to kwota między 4/7 tys. Wiadomo sklepy tutaj dają obecnie dość spore rabaty. Będzie to grało z cxa81 + cxn v2, pokój z kuchnią to około 32m2. Rozmieszczenie kolumn to około 2,3m a siedzę od nich w odległości 2,7m. Raczej kolumny podłogowe ze względu na dzieci. Kolumny podstawkowe łatwiej zrzucić. Czy jesteście mnie w stanie na coś nakierować ? U mnie z CXA81 graly Pylon Diamond 25. Bardzo przyjemnie to brzmialo. W trójkącie okolo 2 na 2 na 2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2024 Możesz spróbować połączyć ta elektronikę z Pylonem serii Diamond. To ciepłe kolumny ale jednak no znacznie wyższej klasy od Indiana Line. Dzwiek bedzie głebszy bardziej rozdzielczy. Jesli lubisz na prawde jaśniejsze granie to jeszcze Heco Revolution 7 wchodzą w gre albo Monitor Audio Silver 300. Aczkolwiek nie wszyscy lubią takie połaczenie z Cambridge. Ciekawym pomysłem moga być tez używane Tannoy Precision 6.4 albo Fyne F 502. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2024 Cześć, też zdecydowanie bym spróbował z Pylon Diamond 25 Bardziej detalicznie faktycznie zagrają Silver 300, ale to kosztem objętości basu. W połączeniu z CXA81 będzie dość jasno w górze. Fyne F502 również ciekawa opcja, mamy je w outlecie w fajnej cenie Granie szerokie, obszerne, z mocnym dołem. Q Acoustics 5050 też mogą się spodobać (przynajmniej znając model 5040), podobnie Polk R600. W razie czego zapraszamy do kontaktu i umówienia się na odsłuch Sprawdzisz wszystkie opcje na spokojnie w jednej z naszych sal odsłuchowych, przy dobrej kawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2024 Nie nazwał bym tego objętością basu. Pylon ma miekszy przez co wydaje się go być wiecej. Silvery mają go punktowy, bardziej zmienny. ale ilościowo to nie powiedział bym aby go było mniej. Chodź może być takie odczucie odbioru. Do QA5050 aby to fajnie zagralo trzeba mocny, wydajny, dobry wzmacniacz. Moim zdaniem inny niż CXA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts