maniek6600 Napisano 1 lutego 2024 Napisano 1 lutego 2024 Witajcie. Posiadam laptopa Lenovo legion oraz słuchawki PIONEER HDJ-X7 niestety sluchawki te grają bardzo cicho na tym laptopie. Czy zakup wzmacniacza słuchawkowego ma jakiś sens? Nie jestem jakiś audiofilem po prostu brakuje mocy w tych słuchawkach. Czy jestescie w stanie polecić jakiś sensowny wzmacniacz do tych słuchawek czy te słuchawki to szmelc? Szukam do kwoty 500 zł Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 lutego 2024 Napisano 1 lutego 2024 Dziwne, bo to słuchawki o przyjaznej impedancji i całkiem sporej skuteczności SPL na poziomie 102dB. Może pobaw się ustawieniami w systemie Windows dla wyj słuchawkowego i reg głośności. Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 1 lutego 2024 Autor Napisano 1 lutego 2024 Dziękuje za odpowiedz. Kombinowałem na rózne sposoby.Niestety graja dużo ciszej niż poprzednie które grały idealnie a były to Monstery N Tune HD Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 lutego 2024 Napisano 1 lutego 2024 Coś jest nie tak. Sprawdź w ustawieniach właściwości karty dźwiękowej dla wyj słuchawkowego, mikrofonu etc. Tam będzie może problem, pobaw się suwaczkami. Wygooglaj ustawienia właściwości dźwięku w Windows. https://support.lenovo.com/pl/pl/solutions/ht510203-choose-sound-output-input-device-windows-10 Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 1 lutego 2024 Autor Napisano 1 lutego 2024 Kolego serwisuje komputery więc wiem co i jak. Mam włączony dolby atmos jest lepieij aczkolwiek to nie jest to co monstery 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 lutego 2024 Napisano 1 lutego 2024 Jeśli nie ustawienia, to może coś ze słuchawkami, wtykiem Jack itp. Poruszaj przewodem przy wtyku słuchawkowym może... Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 1 lutego 2024 Autor Napisano 1 lutego 2024 Słuchawki są nowe mają może 2 miesiące. Po podłaczeniu pod wzmacniacz jest duuuzo lepieij i dlatego pomyslałem nad wzmacniaczem do tych słuchawek Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 lutego 2024 Napisano 1 lutego 2024 Cześć, warto spojrzeć w tym budżecie na iFi Zen Air DAC Fajny, niedrogi, o lekko ocieplonym brzmieniu. Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 3 lutego 2024 Autor Napisano 3 lutego 2024 (edytowany) A coś bardziej basowego? Może być mawet troszkę droższy.... Bo mam nadzieję że te moje słuchawki trochę basu pokaża Edytowano 3 lutego 2024 przez maniek6600 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 lutego 2024 Napisano 4 lutego 2024 Spróbuj tego Ifi , ma bass booster chyba, jeśli to dobrze działa to powinno trochę niskich dołożyć. Zerknij na ich stronę, mają kilka modeli, może coś innego ci w oko wpadnie. Oprócz tego jest jeszcze Fiio, też mają taki sprzęt. Sluchawki które miałeś, jak widzialem w necie, były tak zaprojektowane by więcej basu dawać. Stąd ta różnica w ilości basu, pomiedzy nimi a Pioneer. Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 4 lutego 2024 Autor Napisano 4 lutego 2024 Pewnie tak tylko te monstery były dużo głośniejsze....Ale niestety pająk pękł i nic nie dało sie z tym zrobić Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 lutego 2024 Napisano 4 lutego 2024 Poszukaj sobie fajnego wzmacniacza, te Fiio, IfI, Topping, SMSL, Anne, Shiit Audio, lub od Taga Harmony - ten tylko chyba nie posiada wejścia cyfrowego. Ja bym poprostu przeglądnął sklepy i sprawdził jakie firmy takie zabawki produkują. Potem o poszczególnych modelach poczytał. Napewno coś się pośród nich znajdzie w twoim budżecie. Ten Pioneer może by trochę więcej pokazał że wzmacniaczem. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 lutego 2024 Napisano 5 lutego 2024 Dnia 3.02.2024 o 17:08, maniek6600 napisał: A coś bardziej basowego? Może być mawet troszkę droższy.... Bo mam nadzieję że te moje słuchawki trochę basu pokaża Jest funkcja xBass, ona dołoży dołu Odpisz, cytując
maniek6600 Napisano 5 lutego 2024 Autor Napisano 5 lutego 2024 Bardzo dziękuję koledzy zamawiam pierwszy lepszy. chociaż tak myśląc mogłem 2 raz te monstery kupić to problem byłby z głowy a tak mądry polak po szkodzie. Chyba że sprzedam te pioniery i kupię monstery.... Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 lutego 2024 Napisano 5 lutego 2024 Monstery sie podobaly, to sprzedaj Pioneer i kup znowu te monstery. Problem z glowy. Powaznie mowie. Nie ma sensu tracic czas na szukanie wzmacniacza, w takiej sytuacji. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 lutego 2024 Napisano 9 lutego 2024 W tym miejscu można byłoby spróbować z Audioquestami Dragonfly Odpisz, cytując
Recommended Posts