Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie. Posiadam laptopa Lenovo legion oraz słuchawki PIONEER HDJ-X7 niestety sluchawki te grają bardzo cicho na tym laptopie. Czy zakup wzmacniacza słuchawkowego ma jakiś sens? Nie jestem jakiś audiofilem po prostu brakuje mocy w tych słuchawkach. Czy jestescie w stanie polecić jakiś sensowny wzmacniacz do tych słuchawek czy te słuchawki to szmelc?  Szukam do kwoty 500 zł

Napisano

Spróbuj tego Ifi , ma bass booster chyba, jeśli to dobrze działa to powinno trochę niskich dołożyć.

Zerknij na ich stronę, mają kilka modeli, może coś innego ci w oko wpadnie.

Oprócz tego jest jeszcze Fiio, też mają taki sprzęt.

Sluchawki które miałeś, jak widzialem w necie, były tak zaprojektowane by więcej basu dawać. Stąd ta różnica w ilości basu, pomiedzy nimi a Pioneer.

Napisano

Poszukaj sobie fajnego wzmacniacza, te Fiio, IfI, Topping, SMSL, Anne, Shiit Audio, lub od Taga Harmony - ten tylko chyba nie posiada wejścia cyfrowego.

Ja bym poprostu przeglądnął sklepy i sprawdził jakie firmy takie zabawki produkują. Potem o poszczególnych modelach poczytał. 

Napewno coś się pośród nich znajdzie w twoim budżecie.

Ten Pioneer może by trochę więcej pokazał że wzmacniaczem.

Napisano
Dnia 3.02.2024 o 17:08, maniek6600 napisał:

A coś bardziej basowego? Może być mawet troszkę droższy....

Bo mam nadzieję że te moje słuchawki trochę basu pokaża

Jest funkcja xBass, ona dołoży dołu :) 

Napisano

Bardzo dziękuję koledzy zamawiam pierwszy lepszy. chociaż tak myśląc mogłem 2 raz te monstery kupić to problem byłby z głowy a tak mądry polak po szkodzie. Chyba że sprzedam te pioniery i kupię monstery....