maniek6600 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Witajcie. Posiadam laptopa Lenovo legion oraz słuchawki PIONEER HDJ-X7 niestety sluchawki te grają bardzo cicho na tym laptopie. Czy zakup wzmacniacza słuchawkowego ma jakiś sens? Nie jestem jakiś audiofilem po prostu brakuje mocy w tych słuchawkach. Czy jestescie w stanie polecić jakiś sensowny wzmacniacz do tych słuchawek czy te słuchawki to szmelc? Szukam do kwoty 500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Dziwne, bo to słuchawki o przyjaznej impedancji i całkiem sporej skuteczności SPL na poziomie 102dB. Może pobaw się ustawieniami w systemie Windows dla wyj słuchawkowego i reg głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Dziękuje za odpowiedz. Kombinowałem na rózne sposoby.Niestety graja dużo ciszej niż poprzednie które grały idealnie a były to Monstery N Tune HD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Coś jest nie tak. Sprawdź w ustawieniach właściwości karty dźwiękowej dla wyj słuchawkowego, mikrofonu etc. Tam będzie może problem, pobaw się suwaczkami. Wygooglaj ustawienia właściwości dźwięku w Windows. https://support.lenovo.com/pl/pl/solutions/ht510203-choose-sound-output-input-device-windows-10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Kolego serwisuje komputery więc wiem co i jak. Mam włączony dolby atmos jest lepieij aczkolwiek to nie jest to co monstery 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Jeśli nie ustawienia, to może coś ze słuchawkami, wtykiem Jack itp. Poruszaj przewodem przy wtyku słuchawkowym może... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Słuchawki są nowe mają może 2 miesiące. Po podłaczeniu pod wzmacniacz jest duuuzo lepieij i dlatego pomyslałem nad wzmacniaczem do tych słuchawek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego A jeszcze lepiej DAC/Amp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Cześć, warto spojrzeć w tym budżecie na iFi Zen Air DAC Fajny, niedrogi, o lekko ocieplonym brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 3 lutego Autor Udostępnij Napisano 3 lutego (edytowany) A coś bardziej basowego? Może być mawet troszkę droższy.... Bo mam nadzieję że te moje słuchawki trochę basu pokaża Edytowano 3 lutego przez maniek6600 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Spróbuj tego Ifi , ma bass booster chyba, jeśli to dobrze działa to powinno trochę niskich dołożyć. Zerknij na ich stronę, mają kilka modeli, może coś innego ci w oko wpadnie. Oprócz tego jest jeszcze Fiio, też mają taki sprzęt. Sluchawki które miałeś, jak widzialem w necie, były tak zaprojektowane by więcej basu dawać. Stąd ta różnica w ilości basu, pomiedzy nimi a Pioneer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 4 lutego Autor Udostępnij Napisano 4 lutego Pewnie tak tylko te monstery były dużo głośniejsze....Ale niestety pająk pękł i nic nie dało sie z tym zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Poszukaj sobie fajnego wzmacniacza, te Fiio, IfI, Topping, SMSL, Anne, Shiit Audio, lub od Taga Harmony - ten tylko chyba nie posiada wejścia cyfrowego. Ja bym poprostu przeglądnął sklepy i sprawdził jakie firmy takie zabawki produkują. Potem o poszczególnych modelach poczytał. Napewno coś się pośród nich znajdzie w twoim budżecie. Ten Pioneer może by trochę więcej pokazał że wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Dnia 3.02.2024 o 17:08, maniek6600 napisał: A coś bardziej basowego? Może być mawet troszkę droższy.... Bo mam nadzieję że te moje słuchawki trochę basu pokaża Jest funkcja xBass, ona dołoży dołu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 5 lutego Autor Udostępnij Napisano 5 lutego Bardzo dziękuję koledzy zamawiam pierwszy lepszy. chociaż tak myśląc mogłem 2 raz te monstery kupić to problem byłby z głowy a tak mądry polak po szkodzie. Chyba że sprzedam te pioniery i kupię monstery.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Monstery sie podobaly, to sprzedaj Pioneer i kup znowu te monstery. Problem z glowy. Powaznie mowie. Nie ma sensu tracic czas na szukanie wzmacniacza, w takiej sytuacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego W tym miejscu można byłoby spróbować z Audioquestami Dragonfly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts