Skocz do zawartości

Heco Revolution 9...coś więcej

pablo11

Recommended Posts

8 minut temu, DiBatonio napisał:

Po 14 stronach audiowysrywów jeszcze nie uzyskał odpowiedzi,  a Ty winisz nas za ostatnie wpisy?

Dobreeeeee 🤣🤣🤣

Jak slysze takie porady z tymi kablami to kurde nie moge normalnie.Jak mozna drutem zmienic charakter grania kolumn badz wzmacniacza nawet jak bedzie to odrobinke to i tak pomijalne dla naszego mózgu ?

7 minut temu, no_i_fajnie napisał:

Wedlug mnie, to nie mozna :)

Może są tacy, co słuchają kabli bez podłączenia wzmacniacza i kolumn? 😁

6 minut temu, ufo27 napisał:

W tym samym miejscu gdzie ty slyszysz swoje kable i robisz testy 👍

Czyli nawet nie wiesz, gdzie robisz testy/badania słuchu?  Pięknie 😆

Zatem konfabulujesz i kłamiesz. Po co Ci to ?

Edytowano przez DiBatonio

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Może są tacy, co słuchają kabli bez podłączenia wzmacniacza i kolumn? 😁

Czyli nawet nie wiesz, gdzie robisz testy słuchu?  Pięknie 😆

Zatem konfabulujesz i kłamiesz. Po co Ci to ?

A ty gdzie testujesz te kable bo jak w domu ich nie mozna testowac to gdzie ?

Ja u siebie w miescie audiometria wysokoczestotliwosciowa 😂 a Ty na jakiej planecie te kable ? Na pewno planeta Ziemia czy jak?

No to jak dowiem sie jak mam te testy przeprowadzic ? Jak to logistycznie poprowadzic ? Jakies warunki musza byc spelnione ? Wilgotnosc powietrza itp ? Bo jak same przepinanie kabli w domu to za malo to po jakiego grzyba koledze proponujesz kable? Przeciez i tak nie spelni warunkow ktore umozliwią mu uslyszec zmiane ?

A jeszcze niech wywali wszystkie plytki pcb i gniaza ktore sa na koncu stalowe bo co mi da ten cudowny kabel jak i tak potem napodka mosiadz i stal ?

23 minuty temu, ufo27 napisał:

A ty gdzie testujesz te kable bo jak w domu ich nie mozna testowac to gdzie ?

Ja u siebie w miescie audiometria wysokoczestotliwosciowa 😂 a Ty na jakiej planecie te kable ? Na pewno planeta Ziemia czy jak?

Oj chłopie chłopie, od dawna niczego nie testuję, to raz.

A dwa pokaż w którym miejscu tego tutaj tematu komuś polecałem jakiekolwiek kable.

Podlinkuj mi tę audiometrię wysokoczęstotliwościową 😁

9 minut temu, ufo27 napisał:

No to jak dowiem sie jak mam te testy przeprowadzic ? Jak to logistycznie poprowadzic ? Jakies warunki musza byc spelnione ? Wilgotnosc powietrza itp ? Bo jak same przepinanie kabli w domu to za malo to po jakiego grzyba koledze proponujesz kable? Przeciez i tak nie spelni warunkow ktore umozliwią mu uslyszec zmiane ?

A jeszcze niech wywali wszystkie plytki pcb i gniaza ktore sa na koncu stalowe bo co mi da ten cudowny kabel jak i tak potem napodka mosiadz i stal ?

Ty naprawdę o sobie masz mniemanie, że znasz się na audio, serio?

😂😂😂

A gdzie w torze sygnałowym można "napodkać" 😆 stal?

1 minutę temu, ufo27 napisał:

Ej ej ej tylko ja tu moge robic bledy ortograficzne !!! Nie dosc ze na audio sie nie zna to jeszcze pisac nie potrafi 🤦

Literówka,  poprawiłem, dziękuję za uwagę. 

4 minuty temu, ufo27 napisał:

Serio pytasz ? Kurde na prawde myslalem ze przynajmniej bedziesz sie bronic i udawac ze sie znasz a tu przyznajesz sie ze nie masz nawet pojecia jakie metale sa np w kolumnach po ktorych plynie prad.

Jakie, słucham Cię miszczuuuuuu...

Z nas dwóch, na razie bardziej Ty udajesz, tylko o tym nie wiesz, boś nie zdiagnozowany.

Dostanę link, gdzie mogę sobie zrobić audiogram wysokoczęstotliwościowy? 

10 minut temu, DiBatonio napisał:

pokaż w którym miejscu tego tutaj tematu komuś polecałem jakiekolwiek kable.

Doczekam się?

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Jakie, słucham Cię miszczuuuuuu...

Z nas dwóch, na razie bardziej Ty udajesz, tylko o tym nie wiesz, boś nie zdiagnozowany.

Dostanę link, gdzie mogę sobie zrobić audiogram wysokoczęstotliwościowy? 

Doczekam się?

Poszukaj sobie co mam Ci linkowac ? Tylko na twoim miejscu to szukalbym innego lekarza 👍 

Rozebrales moze kiedys chociaz jedna kolumne? Bo ja wiele gdzie jest stal ? To takie cuś do czego lepi sie magnes wiesz ? No i podobno jako przewodnik tak srednio sie nadaje ale odziwo prawie w kazdej kolumnie jest.Jak sobie wykrecisz tylne gniazda do na koncach maja takie blaszki przykrecone co gorsze nakretka tez stalowa.No i te blaszki sa srebrne czasami zlote ale tylko z koloru bo magnes je lapie pare razy tylko trafilem na mosiezne niestety prawie zawsze to stal.No i na te blaszki nasuniete sa konektorki i dalej do zwrotnicy....sa tez czesto przy samych glosnikach stalowe blaszki potem juz idzie to do cewki.Dalej we wzmacniacz to samo.Ostatnio wymienilem sobie onkyo m5000 sprawdzalem tez w dali helicon 400,wszystkie klipsche rf7 tez, monitor audio itd

Przed chwilą, ufo27 napisał:

Poszukaj sobie co mam Ci linkowac ? Tylko na twoim miejscu to szukalbym innego lekarza 👍 

Rozebrales moze kiedys chociaz jedna kolumne? Bo ja wiele gdzie jest stal ? To takie cuś do czego lepi sie magnes wiesz ? No i podobno jako przewodnik tak srednio sie nadaje ale odziwo prawie w kazdej kolumnie jest.Jak sobie wykrecisz tylne gniazda do na koncach maja takie blaszki przykrecone co gorsze nakretka tez stalowa.No i te blaszki sa srebrne czasami zlote ale tylko z koloru bo magnes je lapie pare razy tylko trafilem na mosiezne niestety prawie zawsze to stal.No i na te blaszki nasuniete sa konektorki i dalej do zwrotnicy....sa tez czesto przy samych glosnikach stalowe blaszki potem juz idzie to do cewki.Dalej we wzmacniacz to samo.Ostatnio wymienilem sobie onkyo m5000 sprawdzalem tez w dali helicon 400,wszystkie klipsche rf7 tez, monitor audio itd

20220911_195123.jpg

20221213_133022.jpg

20221212_204005_(1)_(1)_(1).jpg

Tu juz wymienione na miedziane lutowane

1 minutę temu, ufo27 napisał:

Masakra, ale smieszna :)

6 minut temu, ufo27 napisał:

No smieszna zaczynam zalowac ze sie wypowiedzialem o tych kablach bo uczestnicze w tym kabarecie.A co Cie smieszy najbardziej ?

Sam ten kabaret stworzyłeś,  wystarczyło podważyć te śmiesznie przeprowadzone testy na ślepo,  a trzeba było dać spokój. 

Taka moralność Kalego przez Ciebie przemawia. 🙃

3 minuty temu, ufo27 napisał:

Co Cie tak smieszy? To idzie sygnal przez stal czy nie? 

A gdzie masz stal, sprawdzałeś? trzeba by przepiłować, może pod spodem jest mosiądz.

2 minuty temu, no_i_fajnie napisał:

Nie co, a kto. Juz odpuszczam, pozdrawiam :)

To ja też odpuszczam, mogę? 😉

35 minut temu, DiBatonio napisał:

nie zdiagnozowany.

Chciałem tylko podkreślić , że "Nie" z przymiotnikami piszemy przeważnie łącznie, ale mi też się zdarzają proste błędy i nie ma sensu komuś ich wytykać czy wypominać bo pisząc w pośpiechu czasami tak się zdarzy, a z tego co widzę wyżej to trochę taka dziecinna przepychanka w tej ortograficznej kwestii, a tak przy okazji podpytam sprawdziłeś może artystów, których podesłałem bo ciekawi mnie spojrzenie ludzi nie mających raczej styczności na co dzień z takimi gatunkami.

@ufo27 Nie mam dużego doświadczenia w sprawie kabli głośnikowych, jadę na wilsonach, które kupiłem z pierwszymi kolumnami  i do dziś ich nie zmieniłem, ale mój znajomy mocno mnie namawia na zakup jakiś lepszych drutów i poprosiłem go, żeby mi podesłał, które ma na zbyciu na testy (nie pamiętam marki, ale była to jakaś budżetówka, dowiem się i podam nazwę, żeby było wiarygodnie ) mówił mi , żebym po prostu sprawdził z ciekawości czy będzie jakaś różnica no i była. Po wpięciu jego kabli pojawił się jazgot, góra szeleściła i bas mocno buczał i dudnił, nie szło tego gówna słuchać, przy utworach z mocnym dołem centralnie buczało, nawet nie wiem jak to opisać, a na moich totalnie nie ma takiego efektu jest przyjemna góra, która nie szeleści i jest wygładzony bas (kontrolowany) tam tak nie było, no różnica była słyszalna w chooooj, aaa dodam jeszcze , że mój kabel był dwa razy grubszy. Podczas testu nic nie zmieniałem w systemie , nie wiem jak jest z droższymi drutami stawiam, że to jakieś lekkie niunse do tego co obecnie posiadam albo nawet żadne , ale to słychać na drogich kolumnach, jak miałem jakieś marketowe to niezbyt można było to wyłapać.

Dodam jeszcze, że nie słucham streamingu tylko CDka.

Edytowano przez S!N!

6 minut temu, S!N! napisał:

Chciałem tylko podkreślić , że "Nie" z przymiotnikami piszemy przeważnie łącznie, ale mi też się zdarzają proste błędy

Tak, piszemy łącznie,  nawet nie przeważnie,  ale zawsze. Tylko jak się komuś zdarzy to co innego, niż kto inny w każdym zdaniu potrafi walnąć byka. A to zasadnicza różnica.

Dziekuję za uwagę, masz rację.😁

P.S.

Dziś zasiądę do posłuchania i "testów" 😁 podlinkuj mi do Tidala te utwory, zapodam sobie na koniec.

2 minuty temu, S!N! napisał:

@ufo27 Nie mam dużego doświadczenia w sprawie kabli głośnikowych, jadę na wilsonach, które kupiłem z pierwszymi kolumnami  i do dziś ich nie zmieniłem, ale mój znajomy mocno mnie namawia na zakup jakiś lepszych drutów i poprosiłem go, żeby mi podesłał, które ma na zbyciu na testy (nie pamiętam marki, ale była to jakaś budżetówka, dowiem się i podam nazwę, żeby było wiarygodnie ) mówił mi , żebym po prostu sprawdził z ciekawości czy będzie jakaś różnica no i była. Po wpięciu jego kabli pojawił się jazgot, góra szeleściła i bas mocno buczał i dudnił, nie szło tego gówna słuchać, przy utworach z mocnym dołem centralnie buczało, nawet nie wiem jak to opisać, a na moich totalnie nie ma takiego efektu jest przyjemna góra, która nie szeleści i jest wygładzony bas (kontrolowany) tam tak nie było, no różnica była słyszalna w chooooj, aaa dodam jeszcze , że mój kabel był dwa razy grubszy. Podczas testu nic nie zmieniałem w systemie , nie wiem jak jest z droższymi drutami stawiam, że to jakieś lekkie niunse do tego co obecnie posiadam albo nawet żadne , ale to słychać na drogich kolumnach, jak miałem jakieś marketowe to niezbyt można było to wyłapać.

Siemka w koncu ktos normalny 👍

No ja mialem takie od paru zl do 200 za metr, melodiki, furutechy,sopra czy jakos tak. Puki widzielismy co jest wpinane to roznice byly zaczelo sie gdy mielismy opaski na oczach za cholere nic z tego nie wynikalo.Np zdawalo sie ze basu przybylo a tak na prawde nic nie bylo zmienione tylko krotka przerwa.

6 kabli mielismy dokladnie sprawdzilem w zdjeciach tellurium tez on wydawal sie ze wprowadzil najwiecej

10 minut temu, DiBatonio napisał:

Tak, piszemy łącznie,  nawet nie przeważnie,  ale zawsze. Tylko jak się komuś zdarzy to co innego, niż kto inny w każdym zdaniu potrafi walnąć byka. A to zasadnicza różnica.

Nie sraj nie sraj bo sie zesrasz 😬