Skocz do zawartości

Heco Revolution 9...coś więcej

pablo11

Recommended Posts

1 minutę temu, Carmion napisał:

Pylon ma gęsty gumowaty bass, większość recenzentów to stwierdza. Gra po cieplejszej stronie. Dużo osób lubi takie brzmienie i nic nie mam do tego bo może się podobać 😉

Ale stwierdzenie że diamondy są takie wyjątkowe i nie mają konkurencji to nigdy się nie zgodzę. A szczególnie model MK1 który ma wadę fabryczną. Nie słuchałem u siebie mk2 i nie zamierzam bo bym musiał robić duże kroki wstecz. A konkurencja jest bardzo silna. A szczególnie przy jasper. Tam jest już w czym wybierać i bez problemu się znajdzie ciekawsze kolumny. 

Dla mnie pylon już od dłuższego czasu jest mocno przereklamowany i nawet tak uważają już salony audio ( ale chętnie je polecają bo mają jedne z najwzyszych zarobków) 

No tak to akurat prawda ,ja to się śmieję,że niektóre salony ,żebyś nie wiem jak zadał pytanie,to Pylon najlepszy,niedługo w aptekach na katar będą je przepisywać🙂

Panie coś ciepłego?-jest Pylon

Panie coś ze szczegółem u góry?-no mamy Pylony

-a coś wyżej?-no jest Jasper

Przerabiałem to 😁

Muszą mieć dobrą rajbę z tego 

@pablo11Poczytaj sobie o tych słuchawkach,  suby to niski bas, więc po co mi one, już miałem i nie chce. W kwestii barwy się nie dogadamy bo zarówno Ty jak i ja odbieramy ją inaczej, Dla mnie ciepłym dźwiękiem grają hybrydy i mają dowalone niskie tony i wokal, a ja za takim graniem nie przepadam tak samo jak za jasną prezentacją o matka taka to dla mnie istny dramat.

Przed chwilą, S!N! napisał:

@pablo11Poczytaj sobie o tych słuchawkach,  suby to niski bas, więc po co mi one, już miałem i nie chce. W kwestii barwy się nie dogadamy bo zarówno Ty jak i ja odbieramy ją inaczej, Dla mnie ciepłym dźwiękiem grają hybrydy i mają dowalone niskie tony i wokal, a ja za takim graniem nie przepadam tak samo jak za jasną prezentacją o matka taka to dla mnie istny dramat.

2 minuty temu, S!N! napisał:

A Wharfedale ? Mówią,że one grają liniowo,ale niby nudno,no ale liniowo,albo któreś z kefów no bo jakby nie było bardzo dużo ludzi je chwali,że cieplejsze melodyjne i z dobrym basem,tylko który model?

Słuchałeś różnych modeli tych dwóch marek?

Tak słuchałem, mój kolega robił nawet modyfikacje Lintonów mi się nie podobały tak samo jak keff, on wymienił na  j18 , ale prawie kupił jade20.

@AudioTube Będę chciał odsłuchać, jak będą mieli w salonie to od razu włączam :) Poprzednik robił mega wrażenie jeśli chodzi o prezentacje instrumentów, dosłownie wow. miały one świetny rozmiar no i jak to potrafiło grać głośno to nie mam pytań.

Oczywiście są sprzęty co grają każdy rodzaj muzyki np. Foto

Ale w pieniądzach (ich dostępności) w których operujemy jako tradycyjny Kowalski czy Nowak trzeba na pewne rzeczy przymknąć oko. Jakość basu w kolumnach Heco mogła by być lepsza, moze dlatego obecne flagowce tej stajni (La Diva) dostały zamkniętą budę. Często rozmyślam o zamianie moich na ten model, niestety nikt nie ma do odsłuchania a tak w ciemno? 

2 minuty temu, Bogusław 66 napisał:

Ale w pieniądzach (ich dostępności) w których operujemy jako tradycyjny Kowalski czy Nowak trzeba na pewne rzeczy przymknąć oko. Jakość basu w kolumnach Heco mogła by być lepsza, moze dlatego obecne flagowce tej stajni (La Diva) dostały zamkniętą budę. Często rozmyślam o zamianie moich na ten model, niestety nikt nie ma do odsłuchania a tak w ciemno? 

Zamknięta buda i jakość basu. Coś w tym jest. A nawet musi, przecież oczy moje nie kłamią. Widzę ogromną skrzynię, bez żadnej dziury. Wzmak 2kW do niej. 
Obym nigdy nie zapomniał, jak to może „grać”. Po wniesieniu z dworu do salonu gra przyzwoicie a nawet dobrze. Nie można mieć wszystkiego. Na szczęście.

Przed chwilą, pablo11 napisał:

3 minuty temu, Bogusław 66 napisał:

To znaczy ja uważam ,że jeżeli chcesz naprawdę zatopić się w muzyce i odlecieć to dwa zestawy trzeba by było mieć , oczywiście przy szerokim repertuarze ,bo słyszę to na słuchawkach,są raz ustawione i w miarę dobrze,ale przy niektórych kawałkach więcej mięsa jest lepiej a przy niektórych wolę ostrzej na górze,ale to tak,żeby dopasować "idealnie" do muzyki bo ogólnie to raz ustawiłem i jest dobrze,tylko,że w słuchawkach zmienia się jakby "wymiar"odsłuchu,bo ona brzmi jakby w 3D.

A Tobie też ten bas czasem nie gra w Heco jak byś go opisał na niekorzyść,a jak na korzyść?

Napisz proszę kilka słów od siebie jak Ty to widzisz,a raczej słyszysz🙂

37 minut temu, S!N! napisał:

Poczytałem sobie o tych słuchawkach i tak: one grają od 16hz i masz je na uszach ,czy Ty wiesz co trzeba zrobić,żeby tak było w pokoju?

Był lub jest taki gość "XAJAS" na drugim forum,czytałem większość jego wątków,poczytaj sobie co on wyprawia z subami ile ich skonstruował itd.

Kiedyś napisał,zabawa zaczyna się od co najmniej dwóch subów i nie chodzi o to,żeby łupało,wiem,że wiesz o czym mówię 😉Wtedy zmienia się wszystko,zaczynasz uczestniczyć w przedstawieniu to jak porównanie 2d do 3D ,dwa suby w odpowiednich przeciwległych miejscach(np. po rogach) i masz klub w domu a nie muzykę klubową,to nie chodzi o to,że najniższe tony ci są niepotrzebne, przecież one są fundamentem wchodzi czwarty wymiar "namacalny" nie tylko słyszalny,niskie tony to fundament do Twojej muzyki,bez tego ani rusz.Tecsłuchawki nie grają od 35hz tylko dużo niżej,wytnij dla sprawdzianu w tych słuchawkach w "eq" do 35hz wszystko i zobaczysz o czym mówię,przecież w Twojej muzyce to podstawa,ja bym wolał na twoim miejscu tańsze kolumny i dwa suby i jest bajka mówię ci😉

Salony lubią handlować Pylonem bo, nie każdy salon je ma w swojej ofercie wiec konkurencja jest niższa niż znanych zachodnich producentów a z drugiej strony dobre mają warunki handlowe a nich.

Ale czy to źle?

Do póki nie jest to usilne polecanie kosztem rzetelności to moim zdaniem nie przeszkadza.

Osobiscie wolę brzmienie Heco 9.

Co do Wharfedale to ja się zgadzam to jest liniowe granie ale takie spokojne. Może być liniowe granie jak Polk Reserve. No jednak te paczki są odbierane inaczej.

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Salony lubią handlować Pylonem bo, nie każdy salon je ma w swojej ofercie wiec konkurencja jest niższa niż znanych zachodnich producentów a z drugiej strony dobre mają warunki handlowe a nich.

Ale czy to źle?

Do póki nie jest to usilne polecanie kosztem rzetelności to moim zdaniem nie przeszkadza.

Osobiscie wolę brzmienie Heco 9.

Co do Wharfedale to ja się zgadzam to jest liniowe granie ale takie spokojne. Może być liniowe granie jak Polk Reserve. No jednak te paczki są odbierane inaczej.

Pewnie,że dobrze czym większy wybór,niech się sprzedają jak najlepiej,przecież to polski wyrób,ja tam im kibicuję.