helmut.. Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Nie wiem czy to odpowiedni dział , jeśli nie proszę o przeniesienie tematu. Stary tv Philips 32 cale full HD ,model 32PFH4100/88 chciałbym go dać osobie w potrzebie , natomiast naziemna nie będzie działać ,bo nie ma on tunera dvb-t2. Trzeba by dokupić dekoder. Wpadłem natomiast na pomysł by może lepiej kupić np używkę Chromecast i zamiast naziemnej oglądać kanały po wifi bo akurat internet tam jest. Jaki Chromecast byłby odpowiedni do tak starego tv patrząc z ekonomicznego punktu widzenia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, helmut.. napisał: osobie w potrzebie ...czasem "proste", bo nawykowo po staremu, ...czyli pilot w dłoni, to może będzie najlepsze rozwiązanie? (i może jednak jakiś dekoder?) Edytowano 28 lutego przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego tez nad tym myslalem ale tv bedzie w pokoju mlodej dziewczyny wiec , pewno jakies youtube itp by sie bardzo przydal sa jakies darmowe TV internetowe ? mam na mysli kanaly jak na naziemnej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) Nie wiem jak z Polsat Box Go i Player-em (TVN), na pewno trzeba założyć konto na tych platformach i chyba podstawowe TV (Polsat, TVN i coś pewnie jeszcze) będzie za free. TVP też ma swoją platformę bodaj TVP VOD i też można ich programy oglądać - podobnie jak wyżej trzeba założyć konto. Dołożenie Chromecast-a czy innego "box-a" (w tym wypadku wystarczy full HD, nie musi być 4K) z pewnością pozwoli na korzystanie z internetowych serwisów TV. Edytowano 28 lutego przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) No właśnie o to mi chodzi , bo taki Chromecast full HD może być lepszym rozwiązaniem dla młodej dziewczyny niż dekoder , bo sobie you tube też obejrzy a do tego tv przez komórkę (chodzi o podstawowe kanały Polsat TVN TVP itp) Przy dekoderze tylko tv Edytowano 28 lutego przez helmut.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) 8 minut temu, helmut.. napisał: No właśnie o to mi chodzi , bo taki Chromecast full HD może być lepszym rozwiązaniem dla młodej dziewczyny niż dekoder , bo sobie you tube też obejrzy a do tego tv przez komórkę (chodzi o podstawowe kanały Polsat TVN TVP itp) Przy dekoderze tylko tv Wp pilot ofeuje programy TV ( oferta tv naziemnej i nie tylko, jest kilka.opcji do wyboru). Ale wtedy trzeba wziąć platny plan. Natomiast samą aplikację WPpilota mozna spokojnie zainstalować ze sklepu googleplay. Więc na Chromecast by się dało. Yt , i inne aplikacje też by byly. Przy FHD spokojnie wyatarczy chromecast 4 w wersji FullHD. Edytowano 28 lutego przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego Widze że taki Chromecast 4 to używki koło 150 zł chodzą , a czy tańsze odpowiedniki będą zauważalnie gorsze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) Nie wiem, nie miałem z tym kontaktu. Mam Apple TV4K, ale to inna półka. Znajomy wiem że ma chyba Xiaomi i nie narzeka. Generalnie ważne żeby był wysoki model Androida i możliwość aktualizacji do ewentualnie nowszego, więc celować w najnowsze modele (mogą być używki), warto też zwrócić uwagę na ilość pamięci - więcej pamięci = więcej aplikacji, chociaż one chyba nie są aż tak wielkie, nie wiem jak to się ma na Androidzie. Edytowano 28 lutego przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego Rozejrze się , w najgorszym wypadku dekoder to ok 50 zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts