gogiel Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Witam. Mam pytanie związane z podłączeniem kolumn do tego wzmacniacza Rozchodzi mi się oto, jaki terminal wybrać bo jest 4 omy i 16 a głośniki to Focal Aria 926 i tam impedancja jest 8 om. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca 8 omów to teoria. Podłącz pod 4 omy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 12 marca Autor Udostępnij Napisano 12 marca Czyli podpinać bez obawy ze się coś stanie pod 4 omy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Można śmiało je podpiąć pod odczepy 4 ohm. Przy okazji - pochwal się wrażeniami jak posłuchasz tego wzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 12 marca Autor Udostępnij Napisano 12 marca Ok jak będę w domu pod koniec miesiąca to na pewno co nieco napiszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 13 marca Autor Udostępnij Napisano 13 marca Pierwsze co zauważyłem chociaż nie został on podłączony pod docelowe głośniki bo jestem poza domem tylko małe monitorki Canton plus S to szum wydobywający się z głośników nawet jak nie jest odtwarzany dźwięk. Jeżeli chodzi o sam dźwięk to jest na pewno inny niż ze wzmacniacza tranzystorowego dźwięk jest ciepły z wyraźnym basem i ze średnimi tonami. Napewno musi pójść na przegląd serwisowy. Więcej napiszę jak już podłącze pod Focale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca No tak, serwis na 100% mu się przyda. Troszkę lat już ma na karku, więc warto o to zadbać Brzmienie tego wzmacniacza może oczarować. Takie typowo "lampowe" granie z innej epoki. Miłego słuchania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) Konstrukcja na Ecl82/86 zatem to musi przyjemnie grać. Problematyczne mogą być lampy ecc808 ale w razie problemów trzeba się ratować przeróbką i lampami ecc83. Nie ruszać kondensatorów sprzęgających bo tutaj Telewatt z reguły stosował wybitne kondy Mullard Mustard - obecnie lepszych trudno znaleść. Edytowano 13 marca przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 13 marca Autor Udostępnij Napisano 13 marca Jedyny chyba problem tych lamp to ich wysoka cena. Widziałem w internecie specjalne adaptery z ecc808 na ecc83 tylko nie wiem czy wtedy lampy się zmieszczą pod obudowę jeszcze nie mierzyłem ile teraz mają luzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts