Piotr Sonido Napisano 25 października 2024 Udostępnij Napisano 25 października 2024 nie warto. Bo w tej cenie dostaniesz modele serii Reference a one w niektorych testach wypadały nawet gorzej od Magnata Magnat/Heco są po prsotu lepiej wycenione dlatego tansze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 26 października 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2024 Dzięki chłopaki za udzielenie się w dyskusji. Wybór padł na Magnata RS 12. Mam nadzieję, że kurier nie da ciała i przyjedzie z nim dzisiaj żebym miał czas na wygrzewanie i zabawę z parametrami 💪😀 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października 2024 Udostępnij Napisano 28 października 2024 Wroc do nas po pewnym czasie jak się spisuje. Wszystkiego dobrego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 października 2024 Udostępnij Napisano 29 października 2024 Czekamy na pierwsze wrażenia Miłego słuchania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 6 lutego Autor Udostępnij Napisano 6 lutego Dnia 28.10.2024 o 08:37, Piotr Sonido napisał: Wroc do nas po pewnym czasie jak się spisuje. Wszystkiego dobrego. Witam ponownie! Zestaw sprawuje się genialnie! Na początku musiałem trochę pobawić się ustawieniami, bo jednak na 19m2 ma on ciut za dużo mocy i wprowadza ściany oraz meble w wibracje Myślałem, że zestaw 3.0 ma wystarczająco niskich tonów ale... to co jest teraz to przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nawet zwykła telewizja brzmi lepiej. Muzyka też otrzymała nowe, lepsze brzmienie. Jedyne co czasami przeszkadza to zbyt ciche dialogi. Pomimo ustawienia wzmocnienia dialogów na maxa musimy czasami zrobić i tak głośniej. Niestety przez to efekty kinowe przeszkadzają ( kiedy dzieci śpią jest to problemem ) . Przy wyłączeniu kina domowego na głośnikach z tv nie ma takiego dyskomfortu. Czy kupiłbym go jeszcze raz? Tak ale do większego pomieszczenia. Z ciekawości postawiłbym jego mniejszego brata i przekonał się czy w tym przypadku powiedzenie "mały ale wariat" miałoby pokrycie w rzeczywistości. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Dnia 6.02.2025 o 13:28, Kristof napisał: Witam ponownie! Zestaw sprawuje się genialnie! Na początku musiałem trochę pobawić się ustawieniami, bo jednak na 19m2 ma on ciut za dużo mocy i wprowadza ściany oraz meble w wibracje Myślałem, że zestaw 3.0 ma wystarczająco niskich tonów ale... to co jest teraz to przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nawet zwykła telewizja brzmi lepiej. Muzyka też otrzymała nowe, lepsze brzmienie. Jedyne co czasami przeszkadza to zbyt ciche dialogi. Pomimo ustawienia wzmocnienia dialogów na maxa musimy czasami zrobić i tak głośniej. Niestety przez to efekty kinowe przeszkadzają ( kiedy dzieci śpią jest to problemem ) . Przy wyłączeniu kina domowego na głośnikach z tv nie ma takiego dyskomfortu. Czy kupiłbym go jeszcze raz? Tak ale do większego pomieszczenia. Z ciekawości postawiłbym jego mniejszego brata i przekonał się czy w tym przypadku powiedzenie "mały ale wariat" miałoby pokrycie w rzeczywistości. Pozdrawiam Pewnie że tak. Pamiętam jak zarażałem na systemy kinowe moich znajomych. Każdy wspomniał zwykła telewizja inaczej brzmi a na paltformach stremingowych to już ogólnie bajka. Nie kazdy używa BD a tam to dobiero jest sztosik. Super że się udalo. Korzystaj. Życze wszystkiego dobrego. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Panowie potrzebuje szybkiej i nieskomplikowanej porady dotyczącej rozbudowy kina o głośniki przestrzenne. Zastanawiam się tylko czy pociągnąć to na maxa i zrobić 7.1, czy opcja 5.1 będzie wystarczająca przy takim pomieszczeniu. Za kilka miesięcy rozpoczniemy remont i okazja do tego jest idealna Poza salą kinową nie mam doświadczenia odsłuchowego w tak rozbudowanych zestawach. Czy montaż dodatkowych głośników sufitowych wpłynie aż tak bardzo na komfort odsłuchu? Czy lepiej zamontować je nad głową? Czy np pod sufitem na ścianie z telewizorem? Przy obecnym zestawie 3.1 czuje się otoczony dźwiękiem. Przy 5.1 uzyskam zapewne tzw. dźwięki w tle i uczucie przebywania w środku oglądanej sceny Nie wiem jak to inaczej opisać ale pewnie domyślacie się o co mi chodzi. Głośniki przestrzenne musiałyby mieć podstawkę z opcją montażu na ścianie i możliwość skręcania ich w różnych kierunkach ponieważ po prawej stronie mamy okno i tylko tak będę mógł ustawić go w kierunku sofy. Pokój 19m2. Budżet na całość czyli dodatkowe 4 głośniki powiedzmy 4000zł lub w przypadku braku sensu aż tak mocnej rozbudowy kina mogę go przeznaczyć na zakup lepszych przestrzenniaków Dla przypomnienia zestaw z którego korzystam: Amplituner Denon AVR - X2800H Subwoofer Magnat RS 12 Głośnik centralny Focal Vestia Głosniki przednie Focal Theva Czy pozostać wiernym firmie Focal? Czy w tym przypadku można trochę pomieszać? Bardzo dziękuje za wszelkie porady Edytowano 7 godzin temu przez Kristof Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Osobiście zdecydowanie rozważałbym bardziej 5.1.2 niż 7.1 Jako surround warto rozważyć np. Monitor Audio Bronze FX jeśli masz bardzo blisko ścianę, gdzie będziesz je montował. Jak jest trochę przestrzeni, to warto rozważyć Klipsche RP-140D, czy Dali Fazon Sat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts