Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chciałbym poradzić się jaki DAC warto by nabyć zamiast korzystać z tego we wzmacniaczu. 

Za transport robi już długi czas node 130 , lubię obsługę tego urządzenia i nie bardzo chciałby je zmieniać. Jest podłączony do wzmacniacza przez USB. 

Czego mi brakuje ? To trudne pytanie , jeżeli już miałbym odpowiedzieć to jakby się dało otrzymać jak najlepszą separację instrumentów.  Może dodać trochę góry.

Wnieść trochę świeżości w system 🙂

Z pewnością nie musi dodawać basu bo tym bym obdzielił połowę forum 😉

Jakby ktoś się zastanawiał co siedzi we wzmacniaczu to wrzucam opis producenta. 

"PMA-A110 obsługuje szeroki, dynamiczny zakres źródeł dźwięku Hi-Res z kontrolą tonów i dużą mocą w całym zakresie. Ponadto, przetworniki Quad DAC wykorzystujące układ Burr Brown PCM1795 działają w poczwórnej konfiguracji, zapewniając dynamiczny dźwięk wysokiej jakości."

Co do budżetu to adekwatny stosunek do jakości przede wszystkim  i żeby nie kosztowało kilkadziesiąt tysięcy. 

Napisano

Cześć :) Jest kilka ciekawych opcji, ktore są warte sprawdzenia. Na pewno posłuchałbym iFi Audio Pro iDSD Signature, które jest świetnym i kompletnym przetwornikiem, na pewno polepszy separację, detal i scenę. Warto też sprawdzić Chorda Qutest, a z tańszych opcji i bardziej technicznych np. Topping D90SE :) Niestety nie porównywałem ich 1:1 ze wbudowanym DACiem w Denona, ale różnica powinna być na plus ;) 

Warto jednak rozważyć zmianę transportu na streamer z dobrym przetwornikiem, jak np. Lumin T3, czy Audiolab 9000N jeśli nie potrzebujesz większej ilości wejść i słuchasz po cyfrze tylko z sieci. 

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy :) 

Napisano

@77Mariusz77Sorki za wtrącenie w temat, ale mam małe pytanko w sprawie wzmaka jak Ci ogólnie gra ten denek? Przymierzam się do jego odsłuchu, ale na razie brak go na stanie, mógłbyś w skrócie opisać jego brzmienie, przede wszystkim basik oraz jego górę? Jeśli słyszałeś 1600ne to proszę o skrótowe porównanie.

Napisano
13 minut temu, S!N! napisał:

@77Mariusz77Sorki za wtrącenie w temat, ale mam małe pytanko w sprawie wzmaka jak Ci ogólnie gra ten denek? Przymierzam się do jego odsłuchu, ale na razie brak go na stanie, mógłbyś w skrócie opisać jego brzmienie, przede wszystkim basik oraz jego górę? Jeśli słyszałeś 1600ne to proszę o skrótowe porównanie.

Nie jestem fachowcem w opisach . 

Użytkuję go około dwóch lat na moje potrzeby to  potężna maszyna . Nie odpowiem miarodajnie bo u mnie bas jest również następstwem kolumn a jak chcę to i subwooferów.  Jest czysto i bardzo dynamicznie.   Nie porównywałem go z niższym Denonen w tych samych warunkach odsłuchowych oprócz naprawdę niskiego modelu który jest u dziecka w pokoju. Taki Denon 900 hne chyba. Tylko tutaj to nie ma czego porównywać. Czołg do Pandy. 

Napisano

Jak dla mnie, to trzymalbym sie tego przetwornika wbudowanego w Denonie. 

Ciesz sie muzyka i nie szukaj czegos, czego nie ma. Nawet jak cos znajdziesz, moze sie okazac ze roznice beda znikome albo - co moim zdaniem bardziej mozliwe - zadne. Moje zdanie, spiesze dodac.

Oczywiscie nie mowie bys nie szukal, zawsze to czesc tego hobby. I to dosc przyjemna czesc.