Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry,

planuję zakup amplitunera Denon AVR-X2800H i moje pytanie brzmi, czy ten sprzęt będzie współpracował z zestawem 5+1 Eltax Universe (sub Atomic A-8.2)?

Uprzedzając ewentualne Państwa opinie, zdaję sobie sprawę ze słabej jakości zestawu głośników ale na razie niestety tak musi pozostać. Z czasem z pewnością będę to zmieniał. W tej chwili zestaw głośników jest podłączony do leciwego amplitunera Yamaha RX-V530RDS (czyli raczej podobnej do głośników klasy).

Będę wdzięczny za informację, czy ten zestaw głośników+sub będzie działał za pomocą amplitunera Denon AVR-X2800H.

Tomasz

Edytowano przez moned
  • moned changed the title to zapytanie o kompatybilność
Napisano (edytowany)
21 godzin temu, Q21 napisał:

Tak, zadziała :) 

Dziękuję za informację. Dopytam jeszcze o jedną kwestię. Otóż, jak pisałem, planuję zakup amplitunera Denon AVR-X2800H ale mam też możliwość zakupu w dobrej cenie innego Denon AVR-S970H. Czytałem na niniejszym forum, że ten drugi jest nieco słabszy ale zasadniczo niewiele. I pytanie jest następujące, czy różnica w cenie 380 zł na korzyść AVR-S970H zrekompensuje niższą jakość amplitunera? Krótko mówiąc czy jest sens zapłaty 380 zł więcej za Denon AVR-X2800H? Czy ta różnica w cenie jednak jest tak niska, że wartość dodana wyższego AVR-X2800H modelu jest całkowicie uzasadniona?

Jest jeszcze pytanie jak wygląda gwarancja marki Denon, gdy zakupiony sprzęt pochodzi z zagranicy?

Edytowano przez moned