Robert Kalifornia Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Cześć, Na co dzień używam jako transportu w moim systemie wiim mini. Udało mi się natomiast w moim zestawie posłuchać wolumio primo oraz ifi stream. Po podłączeniu do irdaca transportu poprzez usb różnica w stosunku do wiim mini była zdecydowania, dzwięk był bardziej szczegółowy oraz detaliczny, chyba też taki lżejszy. Stad myśle o kupnie nowego streamera i na tą chwilę rozważam: - ifi stream - wiim mini pro - arylic s50 pro+ - Bluesound NODE - ca cxn v2 (tu bym już chyba chciał wyrzucić irdaca) Co radzicie w tej sytuacji? Moim celem jest poprawa jakości muzyki, tak aby było słychać wiecej instrumentów, była lepsza przestrzeń i ogólnie wyższa jakość. Cena ma tu oczywiście również znaczenie. Muzyki słucham przede wszystkim przez Tidal Connect więc kwestia oprogramowania jest raczej drugorzędana w przeciwnieństwie do stabilności pracy. Który polecicie z tych streamerow jako następca wiim mini? A może poprostu zastąpić to wszyskto za pomocą cxn v2? Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Ja zmieniłem na noda i juz nie zamierzam kupować niczego innego az do czasu calkowitego padnięcia noda.Ale jestem tez na etapie, w którym nie przejmuje sie już tym co pisza i myslą inni.Nie szukam w muzyce fizyki tylko czerpie radosc z samej muzyki.Kilka lat goniłem królika i na dobre to wcale nie wyszło.Bluesound Node to bardzo fajny grajek i napewno lepszy od Wiim Mini.A czy są lepsze?Napewno tak.Jak ktoś lubi królika poganiać to najlepiej posłuchać samemu róznych urzadzeń i próbować trafić w coś odpowiedniego dla wlasnych uszu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Nie ma czegoś takiego jak WiiM Mini Pro. Istniejące streamery WiiM nie obsługują USB audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Kolega sie przejezyczył.Po co kręcisz afere? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Więc poprawiłem. Masz potrzebę jakoś o tym dogłębniej rozmawiać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grishaq1986 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 1 godzinę temu, Robert Kalifornia napisał: Moim celem jest poprawa jakości muzyki, tak aby było słychać wiecej instrumentów, była lepsza przestrzeń i ogólnie wyższa jakość. Bardziej skup się nie na samym transporcie tylko na DAC-u. Zmiana transportu niewiele tu wniesie. Zmiana DAC-a dużo więcej. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 4 minuty temu, ProjectPi napisał: Więc poprawiłem. Masz potrzebę jakoś o tym dogłębniej rozmawiać? Daj sobie na luz. Kolega wypozyczy od branzy np Wiima Pro albo Bluesounda.Albo oba jednoczesnie.Posłucha i bedzie wiedział czy to jest to czy moze pójsc w zupelnie inny kierunek.Zmiana daca faktycznie moze przyniesc wiecej pozytywnych róznic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 9 minut temu, grishaq1986 napisał: Bardziej skup się nie na samym transporcie tylko na DAC-u. Zmiana transportu niewiele tu wniesie. Zmiana DAC-a dużo więcej. Pozdro Przecież napisał że wniosła 🤷🏿♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Gdy mialem Wiima Mini to fajnie grał z Nostromo Wolf 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 13 minut temu, grishaq1986 napisał: Bardziej skup się nie na samym transporcie tylko na DAC-u. Zmiana transportu niewiele tu wniesie. Zmiana DAC-a dużo więcej. Pozdro Jeśli mimo wszystko dotychczasowy DAC, to napędzany zdecydowanie przez USB, skoro spdif wydaje się nie być jego mocna strona. WiiMy odpadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Kalifornia Napisano 16 marca Autor Udostępnij Napisano 16 marca Tak, pomyliłem się. Oczywiście chodziło o Wiim pro plus. Dzięki @T Z6 za zrozumienie. Swoją drogą fajna nazwa, następny pewnie będzie sie nazywał wiim pro plus master Dac'a nie planowałem zmieniać, miałem co prawda tylko kilka ale irdac moim zdaniem fajnie gra stąd plan jest na zmianę transportu a nie dac. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 1 minutę temu, Robert Kalifornia napisał: następny pewnie będzie sie nazywał wiim pro plus master Nie, WiiM Ultra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca I tego się trzymaj , bo zaraz ktoś napisze byś mieszkanie zmienił 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 2 minuty temu, Robert Kalifornia napisał: Oczywiście chodziło o Wiim pro plus. Pro Plus ma sens, gdy będzie bez Daca zewnętrznego. W przeciwnym razie wystarczy Pro, co i tak niewiele wnosi przy braku USB audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 2 godziny temu, Robert Kalifornia napisał: różnica w stosunku do wiim mini była zdecydowania Tak bywa . I to często, choć niektórzy zaprzeczają. Mini gra przeciętnie za to ma funkcjonalność. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grishaq1986 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca No chyba nikt ogarnięty nie powie że zmiana transportu wpłynie bardziej na brzmienie systemu niż zmiana DAC-a ???? 18 minut temu, Dedal napisał: I tego się trzymaj , bo zaraz ktoś napisze byś mieszkanie zmienił 😉 No lepiej aby do daca za 800 zł wrypał transport za 2000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 2 minuty temu, grishaq1986 napisał: No chyba nikt ogarnięty nie powie że zmiana transportu wpłynie bardziej na brzmienie systemu niż zmiana DAC-a ???? Najwyraźniej nie jestem ogarnięty, bo pozwolę sobie napisać, że to zależy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca (edytowany) Ooo, i daję lajka za wypowiedź powyżej. Dokładnie tak jak kolega Pi pisze, różne są najwęższe gardła w systemie i raz okaże się że transprot da więcej a raz DAC Edytowano 16 marca przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grishaq1986 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Ok. W takim wypadku to pozostaje mi tylko Państwa pozdrowić i życzyć miłego wieczoru Pozdrawiam Grzegorz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Zabrzmiało jak pocałucie mnie w dupę i vice versa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca (edytowany) Haha.👏 Najlepsze że nikt nie pisał co wniesie więcej a co mniej 🤷🏿♂️ Irytujące jest że szukasz transport a dostajesz propozycje zmiany dac-a 🥳 Edytowano 16 marca przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grishaq1986 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 4 minuty temu, Wito76 napisał: Zabrzmiało jak pocałucie mnie w dupę i vice versa. dokładnie piękny post 8 minut temu, Wito76 napisał: Ooo, i daję lajka za wypowiedź powyżej. Dokładnie tak jak kolega Pi pisze, różne są najwęższe gardła w systemie i raz okaże się że transprot da więcej a raz DAC tylko że tutaj wiemy jakiego kolega posiada DAC-a ........ i to raczej on będzie wąskim gardłem w większości kombinacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca @grishaq1986 Tekst z kabaretu jakby co . A z doborem właściwego sprzętu też czasem jest kabaret. Głupio to zabrzmi, ale najlepiej zmienic to i to. Choć jeśli dobrze wyczytałem w systemie jest Irdac to jest juz nieźle i ja jednak szedłbym w kierunku zmiany transportu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Jak ma być transportem podłączanym do DACa po USB to Bluesound Node. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grishaq1986 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 1 minutę temu, Wito76 napisał: @grishaq1986 Tekst z kabaretu jakby co . A z doborem właściwego sprzętu też czasem jest kabaret. Głupio to zabrzmi, ale najlepiej zmienic to i to. Choć jeśli dobrze wyczytałem w systemie jest Irdac to jest juz nieźle i ja jednak szedłbym w kierunku zmiany transportu. mnie to akurat nie śmieszy. Ja bym radził zmienić oba. Ale to już może naciągnąć budżet kolegi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts