Szitynet Napisano 16 marca 2024 Napisano 16 marca 2024 Cześć, chcialbym złożyć sobie jakiś zestaw pod wymagania takie jak w tytule. 30% filmy, seriale; 70% muzyka klasyczna, jazz, blues, hard rock, czasami jakieś elektro. Te winyle to raczej za jakiś czas może więc bez presji. Nie chcę się bawić w jakąś mega rozbudowe tego zestawu i szukania co chwilę poprawek. Chciałbym mieć solidny zestaw, który będzie cieszył. Raczej jestem na początku drogi ze sprzętem muzycznym. Budżet to ~3k (mogę coś dokupić w bliskiej przyszłości). Na początku myślałem żeby kupić Marshall Acton III lub Marshall Woburn III i jakoś to podpiać i mieć wywalone. Potem poczytałem trochę i pomyślałem, że może nie głupim pomysłem byłoby kupić Yamaha MusicCast RX-V4A lub Denon AVR-S660H, do tego jakiś zestaw głośników i elo. I tu moje pytanie, czy ten ostatni pomysł jest ok, a jeśli tak to co do tego dokupić? Jeśli nie to chętnie poznam wasze zdanie i propozycje. Na koniec dodam, że wszystko będzie stało w salonie, ok. 25m2. Odpisz, cytując
Kw202 Napisano 16 marca 2024 Napisano 16 marca 2024 1 godzinę temu, Szitynet napisał: Cześć, chcialbym złożyć sobie jakiś zestaw pod wymagania takie jak w tytule. 30% filmy, seriale; 70% muzyka klasyczna, jazz, blues, hard rock, czasami jakieś elektro. Te winyle to raczej za jakiś czas może więc bez presji. Nie chcę się bawić w jakąś mega rozbudowe tego zestawu i szukania co chwilę poprawek. Chciałbym mieć solidny zestaw, który będzie cieszył. Raczej jestem na początku drogi ze sprzętem muzycznym. Budżet to ~3k (mogę coś dokupić w bliskiej przyszłości). Na początku myślałem żeby kupić Marshall Acton III lub Marshall Woburn III i jakoś to podpiać i mieć wywalone. Potem poczytałem trochę i pomyślałem, że może nie głupim pomysłem byłoby kupić Yamaha MusicCast RX-V4A lub Denon AVR-S660H, do tego jakiś zestaw głośników i elo. I tu moje pytanie, czy ten ostatni pomysł jest ok, a jeśli tak to co do tego dokupić? Jeśli nie to chętnie poznam wasze zdanie i propozycje. Na koniec dodam, że wszystko będzie stało w salonie, ok. 25m2. Jeżeli głównie chcesz słuchać muzyki lepszym rozwiązaniem będzie zestaw stereo. Przy tym budżecie rozważ też kupno używki. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 marca 2024 Napisano 16 marca 2024 1 godzinę temu, Szitynet napisał: Cześć, chcialbym złożyć sobie jakiś zestaw pod wymagania takie jak w tytule. 30% filmy, seriale; 70% muzyka klasyczna, jazz, blues, hard rock, czasami jakieś elektro. Te winyle to raczej za jakiś czas może więc bez presji. Nie chcę się bawić w jakąś mega rozbudowe tego zestawu i szukania co chwilę poprawek. Chciałbym mieć solidny zestaw, który będzie cieszył. Raczej jestem na początku drogi ze sprzętem muzycznym. Budżet to ~3k (mogę coś dokupić w bliskiej przyszłości). Na początku myślałem żeby kupić Marshall Acton III lub Marshall Woburn III i jakoś to podpiać i mieć wywalone. Potem poczytałem trochę i pomyślałem, że może nie głupim pomysłem byłoby kupić Yamaha MusicCast RX-V4A lub Denon AVR-S660H, do tego jakiś zestaw głośników i elo. I tu moje pytanie, czy ten ostatni pomysł jest ok, a jeśli tak to co do tego dokupić? Jeśli nie to chętnie poznam wasze zdanie i propozycje. Na koniec dodam, że wszystko będzie stało w salonie, ok. 25m2. Cześć Lepszym pomysłem byłaby inwestycja w sprzęt stereofoniczny w konfiguracji 2.0. W Twoich predyspozycjach dominuje muzyka, więc połączenie z telewizorem po kablu optycznym i ciągnięcie audio z niego będzie najlepszą opcją. Nasza propozycja: Yamaha AS301 - https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/yamaha-a-s301-czarny.html Indiana Line 550X - https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-nota-550.html Z pewnością zagra to lepiej a niż każdy mały głośnik BT, i każda mini wieża To pierwszy, poważniejszy zestaw warty odsłuchu w tym budżecie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 18 marca 2024 Napisano 18 marca 2024 Cześć, 3 tys to bardzo niewielki budżet jak na kino domowe, więc sugerowałbym też pozostanie przy sprzęcie 2.0. Sprawdziłbym na pewno WiiM Amp oraz Toppinga MX3s, a do tego KEF Q350, może Q Acoustics 3030i. Z podłogówek nie ma wielu możliwości, ale też coś się znajdzie W tym Wilson Raptor 5. Z gotowych zestawów sprawdziłbym Argon Audio SA1 + Forus 5 W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 18 marca 2024 Napisano 18 marca 2024 @Szitynet W tym budżecie idź w sprzęt uzywany. Np yamaha z linku od Topów kosztuje 1600zl a tu masz uzywke za 650zl. https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-as-301-z-pilotem-CID99-IDYgS44.html To ma Ci przedstawić co możesz mieć z nowego sprzętu a co z używanego za kwotę 3000zl. Skąd na prawdę jesteś bo że z Marsa to nie uwierzę 🙂 To ważna informacja żeby szukać sprzętu blisko miejsca zamieszkania. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 18 marca 2024 Napisano 18 marca 2024 Moim zdaniem super zestawem na początek jest Wiim Amp + Polk Audio ES20. Do twojego pomieszczenia pasowałyby już podłogowe ale tutaj musisz szukać w używanych w okolicy. Odpisz, cytując
Recommended Posts