Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Mam CA cxa60,jestem z niego mega zadowolony. Mam też kolumny Quadral montan. Wielkie i potężne,ale tylko z wyglądu. A chciałbym aby czasem rykło. I basem i mocą. Dużo czytałem o klipsach. Może dźwięk nie do końca naturalny,ale mocny. Co sądzicie o klipsach r62 f. Muzyka to pop I rock lat 80. Salon 28m².

Napisano

Fajne paczki ale jesli chcesz uzyskać to co w oczekiwaniach to lepiej RF82 nie mowiać o mega trudnych do dostania RF83.

Albo niższe F3. Co ciekawe to bardzo udane kolumny. mimo niższej serii. Ale one ryknął i uderza mocniej od RF62. No ale nie tak jak 82.

Napisano

No właśnie nie potrafię do końca określić tego ryknąć. Na pewno nie chodzi o hałas. Przy montanach jakoś brak mi mocy tego brzmienia. Nie wiem jak to określić. Chciał bym aby ten dźwięk aż przechodził przezemnie,a nie tylko docierał. 

Napisano

Nie wszystkie duże kolumny lubią i potrafią grać dużym, potężnym dźwiękiem np. Klipsch RF-7 - wielka konstrukcja a choćby model 8000f zagra potężniej. Klipsch ogólnie to dobry kierunek dla Ciebie, nie potrzebują dużo prądu od wzmacniacza aby wygenerować dużo decybeli. Zwróć jeszcze uwagę na Polk z serii Sygnaturę np. S/ES60 a jeśli nie lubisz ostrej góry pasma to Heco Aurora 1000 - fajnie się zgrywa z Cambridge. 

Napisano
Dnia 29.03.2024 o 10:15, Kawicz napisał:

Mój problem jest też taki,a szkoda że nie napisałem odrazu,że używam jednych kolumn do cxa I przez specjalny przełącznik do denona avr s660h w kinie domowym

Co to zmienia? Jak w stereo zagrają dobrze to w kinie lepiej.

Amplituner jest jaki jest.

Powiem tak Synergy zyskują na wartości w takim ukladzie.

Napisano
Dnia 29.03.2024 o 07:31, Piotr Sonido napisał:

Ale model RF82 jest lepszy.

A jak chcesz coś dobrac pod CXA60 to mowie tanio a dobrze Klipsch F3 albo Heco Metas XT701

A czy f3 i f30 to jest to samo ? Czy któreś jest lepsze ?

• 1 month later...
Napisano
Dnia 27.03.2024 o 07:29, Piotr Sonido napisał:

Fajne paczki ale jesli chcesz uzyskać to co w oczekiwaniach to lepiej RF82 nie mowiać o mega trudnych do dostania RF83.

Albo niższe F3. Co ciekawe to bardzo udane kolumny. mimo niższej serii. Ale one ryknął i uderza mocniej od RF62. No ale nie tak jak 82.

Dnia 27.03.2024 o 07:29, Piotr Sonido napisał:

Twoja podpowiedź,dała nowe życie muzyce w naszym domu. Pojawiły się Rf82 mk2. Widocznie nie jestem audiofilem,ale teraz wszystko gra. Żona już nie słucha muzyki z telefonu,tylko z cxa. Ja na nowo odsłuchuję wszystkich swoich płyt. Zaczęliśmy z żoną ogólnie rozmawiać o muzyce,co się nie zdarzało bo słuchamy zupełnie co innego. Klipsch rządzi. Dzięki za pomoc

Napisano
Dnia 18.05.2024 o 10:40, Kawicz napisał:

Twoja podpowiedź,dała nowe życie muzyce w naszym domu. Pojawiły się Rf82 mk2. Widocznie nie jestem audiofilem,ale teraz wszystko gra. Żona już nie słucha muzyki z telefonu,tylko z cxa. Ja na nowo odsłuchuję wszystkich swoich płyt. Zaczęliśmy z żoną ogólnie rozmawiać o muzyce,co się nie zdarzało bo słuchamy zupełnie co innego. Klipsch rządzi. Dzięki za pomoc

Bardzo mnie cieszy że udało mi się Ci doradzić i sprzet sprostał oczekiwaniom :)

Dziekuje także że podzieliłeś się wnioskami.

Życze wszystkiego dobrego i pozostaje do dyspozycji w razie kolejnych pytań.

Piotrek