Michał Kowlczyk Napisano 28 marca 2024 Napisano 28 marca 2024 Cześć, Witam wszystkich. Szukałem dobrze grających słuchawek zamkniętych do domowego użytku. W mój budżet i preferencje wpisał się pięknie model HIFIMAN HE-R10D z wyprzedaży na HIFIMAN STORE ;). Miało to grać z integrą Audiolab 6000A po kablu i czasem z Bluemini R2R na LDAC (tidal z smartfona). O ile Audiolab (ciepło brzmiący z piękną średnicą) razem z kolumnami Focal Chorus 726 (grają lekko na planie V) zgrywa się dla mnie pięknie, tak z słuchawkami już nie do końca. Brzmienie jest zbyt ciemne i traci na szczegółowości. Profil brzmienia Bluemini R2R jest zdecydowanie bliższy mojemu gustowi. Tutaj pojawia się moje pytanie: Jaki stacjonarny DAC/AMP bądź oddzielnie DAC i AMP w kwocie najlepiej ok 1000zł polecicie sprawdzić ? Chciałbym, żeby brzmiało to razem spójnie, równo, szczegółowo. Z góry dzięki za podpowiedzi. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 28 marca 2024 Napisano 28 marca 2024 Cześć, na pewno sprawdziłbym iFi Zen DAC V2 oraz Topping DX3 Pro+ Oba powinny się spodobać, iFi jest bardziej muzykalne, a Topping bardziej techniczny. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 2 kwietnia 2024 Napisano 2 kwietnia 2024 Jeżeli preferujesz granie neutralne bez faworyzowania, któregoś z pasm polecam wzmacniacz Toppind DX3 Pro+, druga opcja też grający szczegółowo, ale z lekko podkreśloną i energetyczną górą pasma to tutaj polecam wypróbowanie konfiguracji z FiiO K7. Oba modele dobrze zgrywają się ze słuchawkami R10D, zapewniają bardzo dobrą kontrolę dołu pasma ograniczają jego zejścia, bardzo dobre oddanie przestrzeni i precyzję odtwarzania dźwięków. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 kwietnia 2024 Napisano 7 kwietnia 2024 Dnia 28.03.2024 o 13:11, Michał Kowlczyk napisał: Cześć, Witam wszystkich. Szukałem dobrze grających słuchawek zamkniętych do domowego użytku. W mój budżet i preferencje wpisał się pięknie model HIFIMAN HE-R10D z wyprzedaży na HIFIMAN STORE ;). Miało to grać z integrą Audiolab 6000A po kablu i czasem z Bluemini R2R na LDAC (tidal z smartfona). O ile Audiolab (ciepło brzmiący z piękną średnicą) razem z kolumnami Focal Chorus 726 (grają lekko na planie V) zgrywa się dla mnie pięknie, tak z słuchawkami już nie do końca. Brzmienie jest zbyt ciemne i traci na szczegółowości. Profil brzmienia Bluemini R2R jest zdecydowanie bliższy mojemu gustowi. Tutaj pojawia się moje pytanie: Jaki stacjonarny DAC/AMP bądź oddzielnie DAC i AMP w kwocie najlepiej ok 1000zł polecicie sprawdzić ? Chciałbym, żeby brzmiało to razem spójnie, równo, szczegółowo. Z góry dzięki za podpowiedzi. Witaj, Zerknij jeszcze na rodzinę produktów od Audioquesta. Modele Dragonfly. Małe DAC-i, spora moc, dużo możliwości: https://youtu.be/Bls1RtzoiO4?si=n62Co23cHgvMF8YB Odpisz, cytując
Recommended Posts