Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Uszanowanie 

Na wstępie chcę zaznaczyć, że jest laikiem, ale lubię się uczyć i będę googlował całą podaną mi nomenklaturę  nomenklaturę :) Szukam zestawu stereo na którym będę mógł posłuchać od Coltrane przez Underworld kończąc na Siekierze. Wszystko przez Spotify. 

Pomieszczenie; Jest to otwarty salon ok 20m2 to którego z jednej strony przylega ogród zimowy 15m2 , a z drugiej kuchnia 20m2 . Wymienione  pomieszczenia dzielą duże  (2,5x2m )otwarte futryny bez drzwi. Resumując jest to ciąg trzech otwartych pomieszczeń. 

Spędziłem ostatnie dni na czytaniu tego forum i wydaje mi się, że wzmacniacz Audiolab 7000A + odtwarzacz sieciowy WiiM Pro Plus nie są głupim pomysłem. Jeśli chodzi o kolumny to nie mam żadnych faworytów i jestem otwarty na wasze propozycje. 

Czy mój trop jest dobry, czy może są inne ciekawsze rozwiązania?  Jeśli chodzi o budżet to chciałbym zamknąć się w przedziale 15-20 tyś. 

Będę wdzięczny za wasze opinie i podpowiedzi. 

Pozdrawiam 

Tomek 

Napisano
9 godzin temu, stopczyk80 napisał:

jest to ciąg trzech otwartych pomieszczeń. 

To może zadziałać na plus/mniejsze „kotłowanie” się niskich, ponieważ te niskie „pójdą” sobie dalej w wielkim uproszczeniu. 
Trzy razy tego doświadczyłem. Raz u siebie. 

Czy masz już jakieś audio? 
Gratuluję ogrodu zimowego. Niektórym to się układa😃😊

Napisano

Cześć, mogę zarzucić kilka opcji, ale, tak czy siak, bez odsłuchu się tu nie obejdzie ;) Warto będzie też przejść na Tidala ze Spotify dla uzyskania lepszej jakości. Wstępnie zachęcę do obejrzenia filmu, daj znać, który opis zestawu Cię zainteresował i na tej podstawie będzie można dorzucić jeszcze kilka opcji ;) 

Napisano
7 godzin temu, AudioTube napisał:

To może zadziałać na plus/mniejsze „kotłowanie” się niskich, ponieważ te niskie „pójdą” sobie dalej w wielkim uproszczeniu. 
Trzy razy tego doświadczyłem. Raz u siebie. 

Czy masz już jakieś audio? 
Gratuluję ogrodu zimowego. Niektórym to się układa😃😊

Jeszcze nie mam nawet jednego kabla :) Muszę zbudować wszystko od podstaw. Dzięki za gartki- okazało się, że postawienie takiego ogrodu to nie są rurki z kremem. Panowie walczyli kilka tygodni :) 

Napisano

Audiolab 7000A był ostatnio na promocji -50% o tym zakupie mówisz?

Powiem tak. W tej cenie lekko powyzej 3000 zł to jest sztos cena.

Natomiast jesli nie to także polecam szukać jeszcze SA30 który jest znacznie lepszym modelem a do dostania za ułamek ceny. z DIRACIEM.

I fajne paczki do niego.

Tu wybór jest spory. Zaczął bym od kolumn.

Napisano
3 godziny temu, stopczyk80 napisał:

Jeszcze nie mam nawet jednego kabla :)

I tak trzymaj. Jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował, to napisz proszę na pw. Mam ich/kabli duży karton. Miedziane, solidne wtyki. I bezpieczne w użyciu. Wyślę, ugadamy na jaki dobry cel mógłbyś komuś pomóc. Powodzenia z zakupem zestawu z dobrym dla Ciebie brzmieniem.

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Audiolab 7000A był ostatnio na promocji -50% o tym zakupie mówisz?

Powiem tak. W tej cenie lekko powyzej 3000 zł to jest sztos cena.

Natomiast jesli nie to także polecam szukać jeszcze SA30 który jest znacznie lepszym modelem a do dostania za ułamek ceny. z DIRACIEM.

I fajne paczki do niego.

Tu wybór jest spory. Zaczął bym od kolumn.

OESU! Gdybym widział tą promkę na Audiolaba to kupowałbym w ciemno. Niestety jako rasowy laik zainteresowałem się tą firmą jakiś tydzień temu :) Zaraz sprawdzę pozostałe propozycje. Dzięki 

Napisano
Dnia 5.04.2024 o 21:27, AudioTube napisał:

I tak trzymaj. Jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował, to napisz proszę na pw. Mam ich/kabli duży karton. Miedziane, solidne wtyki. I bezpieczne w użyciu. Wyślę, ugadamy na jaki dobry cel mógłbyś komuś pomóc. Powodzenia z zakupem zestawu z dobrym dla Ciebie brzmieniem.

I to jest oferta, brawo!

Dnia 5.04.2024 o 21:54, stopczyk80 napisał:

OESU! Gdybym widział tą promkę na Audiolaba to kupowałbym w ciemno. Niestety jako rasowy laik zainteresowałem się tą firmą jakiś tydzień temu :) Zaraz sprawdzę pozostałe propozycje. Dzięki 

A to pewnie Cie ominęła. No rzucili się na niego z tego co słyszałem.

Daj znać jesli moge jeszcze w czymś pomóc.