tomek72 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) Onkyo RZ50 jest chyba odpowiednikiem, kosmetyczne zmiany na tylnym panelu, ale na tych samych podzespołach (Onkyo, Pioneer i Integra to bliźniacze konstrukcje - jeden właściciel). Chociaż piszą (tylko kto i na czyje zlecenie 😉, różnicę w cenie też trzeba jakoś argumentować ), że Integra to najwyższy poziom w tej grupie - no cóż my tego raczej nie ocenimy, a i wizualnie moim zdaniem Onkyo też ładniejsze. Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. Trzeba by posłuchać czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię. Tu (na szybko) link, wiem że to porównanie nie mówi wszystkiego, ale jest jakiś obraz Edytowano 9 kwietnia przez tomek72 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 10 minut temu, tomek72 napisał: Onkyo RZ50 jest chyba odpowiednikiem, kosmetyczne zmiany na tylnym panelu, ale na tych samych podzespołach (Onkyo, Pioneer i Integra to bliźniacze konstrukcje - jeden właściciel). Chociaż piszą (tylko kto i na czyje zlecenie 😉, różnicę w cenie też trzeba jakoś argumentować ), że Integra to najwyższy poziom w tej grupie - no cóż my tego raczej nie ocenimy, a i wizualnie moim zdaniem Onkyo też ładniejsze. Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. Trzeba by posłuchać czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię. Tu (na szybko) link, wiem że to porównanie nie mówi wszystkiego, ale jest jakiś obraz No dobra, myslalem ze integra zagra zywiej… biore jeszcze pod uwage anthem mrx 540 z emotiva basx a2 lub a4 i marantza cinema 50. Ktos ma jakies porownanie do integry/onkyo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Mam porównanie Onkyo TX-NR686 do obecnego Marantz SR-5013 (swego czasu swoje odpowiedniki). Jeśli chodzi o kino, Onkyo dla mnie miało lepszy przekaz, więcej żywiołu, efektownego grania. Marantz mimo lepszego systemu kalibracji dla mnie w kinie jest zbyt „grzeczny”, nie ma powiedzmy takiego kopa i dynamiki, jest bardzo „równy” co lepiej wypada w stereo. Ale do stereo teraz mam Audiolab-a, więc na celowniku RZ50 ewentualnie AVR11, ale cirazwięcej się zastanawiam czy warto dopłacać 🤔. Marantz 70 to inna półka ale przypuszczam że styl grania podobny i różnice do RZ50 mogą być podobne jak w starszych/niższych modelach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 17 minut temu, tomek72 napisał: Mam porównanie Onkyo TX-NR686 do obecnego Marantz SR-5013 (swego czasu swoje odpowiedniki). Jeśli chodzi o kino, Onkyo dla mnie miało lepszy przekaz, więcej żywiołu, efektownego grania. Marantz mimo lepszego systemu kalibracji dla mnie w kinie jest zbyt „grzeczny”, nie ma powiedzmy takiego kopa i dynamiki, jest bardzo „równy” co lepiej wypada w stereo. Ale do stereo teraz mam Audiolab-a, więc na celowniku RZ50 ewentualnie AVR11, ale cirazwięcej się zastanawiam czy warto dopłacać 🤔. Marantz 70 to inna półka ale przypuszczam że styl grania podobny i różnice do RZ50 mogą być podobne jak w starszych/niższych modelach. Dla mnie sr7010 tez jest zbyt grzeczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 3 godziny temu, tomek72 napisał: no cóż my tego raczej nie ocenimy Jacy My? 3 godziny temu, tomek72 napisał: a i wizualnie moim zdaniem Onkyo też ładniejsze ...a to jakaś ocena. A o gustach się nie dyskutuje? 3 godziny temu, tomek72 napisał: Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. I to też jest ocena. Można też rzec:, - że brzmieniowo, to raczej będzie chu..., ale w sumie to zajebiście, bo 2,5k taniej. 3 godziny temu, tomek72 napisał: nie mówi wszystkiego, ale jest jakiś obraz takie masło maślane 3 godziny temu, tomek72 napisał: czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię Sprawdzałeś, słuchałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 17 godzin temu, Pabl0 napisał: biore jeszcze pod uwage anthem mrx 540 W Arcamie przeszkadza Ci brzęczenie na vol 0 , to w anthemie wyjący wiatrak raczej nie sprawi że się polubicie co prawda odpala się po znacznym czasie , ew. trzeba by go zmienić na coś z oferty np bequiet-a 5.1 / 3.2-1 itp. w Anthemie jeszcze gorzej pokazuje , w sumie to nie przestawiało się w ogóle także nie było wiadomo co słuchamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 5 minut temu, Kubakk napisał: w sumie to nie przestawiało się w ogóle także nie było wiadomo co słuchamy Prawdziwy audiofilski sprzęt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 18 godzin temu, AutoPirat napisał: 22 godziny temu, tomek72 napisał: no cóż my tego raczej nie ocenimy Jacy My? 22 godziny temu, tomek72 napisał: a i wizualnie moim zdaniem Onkyo też ładniejsze ...a to jakaś ocena. A o gustach się nie dyskutuje? 22 godziny temu, tomek72 napisał: Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. I to też jest ocena. Można też rzec:, - że brzmieniowo, to raczej będzie chu..., ale w sumie to zajebiście, bo 2,5k taniej. 22 godziny temu, tomek72 napisał: nie mówi wszystkiego, ale jest jakiś obraz takie masło maślane 22 godziny temu, tomek72 napisał: czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię Sprawdzałeś, słuchałeś? kolego @AutoPirat może jak cytujesz to nie wyrywaj z kontekstu, albo czytaj ze zrozumieniem, Twoja wypowiedź absolutnie nic merytorycznego - chyba, że wulgaryzmy to Twoja merytoryka - nie wniosła w tej odpowiedzi 18 godzin temu, AutoPirat napisał: Sprawdzałeś, słuchałeś? Przeczytaj drugie zdanie: 22 godziny temu, tomek72 napisał: Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. Trzeba by posłuchać czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię. Pozdrawiam i życzę miłego dnia 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 35 minut temu, tomek72 napisał: kolego @AutoPirat może jak cytujesz to nie wyrywaj z kontekstu, albo czytaj ze zrozumieniem, Twoja wypowiedź absolutnie nic merytorycznego - chyba, że wulgaryzmy to Twoja merytoryka - nie wniosła w tej odpowiedzi Czytałem nawet parokrotnie, ażeby coś zrozumieć. Wysnuć bardzo chciałem jakiś lapidarny konkret. Przepraszam, że tak głupio dopytywałem, ale mojsa to nie mądra głowa. Błąd z mojej strony, poniosło mnie troszeczkę. I sam nie wiem, czego spodziewać się miałem. Słówko "kolego" mocno zaleciało protekcjonalizmem. I dlatego już: -"bez odbioru". P.S. I również pozdrawiam, i życzę miłego dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszWawa Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Dnia 10.04.2024 o 12:20, Kubakk napisał: W Arcamie przeszkadza Ci brzęczenie na vol 0 , to w anthemie wyjący wiatrak raczej nie sprawi że się polubicie co prawda odpala się po znacznym czasie , ew. trzeba by go zmienić na coś z oferty np bequiet-a Nie w każdym hałasuje. W moim jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Dnia 9.04.2024 o 18:18, Pabl0 napisał: Onkyo rz50? Nie lepiej zagra integra? Nie. Zagrają identycznie Dnia 9.04.2024 o 18:22, tomek72 napisał: Onkyo RZ50 jest chyba odpowiednikiem, kosmetyczne zmiany na tylnym panelu, ale na tych samych podzespołach (Onkyo, Pioneer i Integra to bliźniacze konstrukcje - jeden właściciel). Chociaż piszą (tylko kto i na czyje zlecenie 😉, różnicę w cenie też trzeba jakoś argumentować ), że Integra to najwyższy poziom w tej grupie - no cóż my tego raczej nie ocenimy, a i wizualnie moim zdaniem Onkyo też ładniejsze. Brzmieniowo raczej to samo, podobnie pewnie będzie z menu i konfiguracją. A jednak 2,5k taniej. Trzeba by posłuchać czy jest różnica w brzmieniu - ale raczej jak jest to pewnie niuanse, ale może są warte 2,5k PLN 😉 chociaż szczerze w to wątpię. Tu (na szybko) link, wiem że to porównanie nie mówi wszystkiego, ale jest jakiś obraz Kiedyś Integra to był inny sprzęt. Faktycznie brand kupiony przez Onkyo i najwyższe modele były sygnowane tym symbolem. Teraz to jest to samo. Co różnica w terminalach? No proszę Cie. W kolorze tyłu? No to rozumiem że na takie rzeczy ale to nie jest Seat i Cupra. Gdzie coś dostajesz. Dnia 9.04.2024 o 19:05, Pabl0 napisał: Dla mnie sr7010 tez jest zbyt grzeczny Oj tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Nie. Zagrają identycznie No to trudno, najwyżej przeplacilem… jutro podlacze oby tylko dzwiek mi sie spodobal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 kwietnia Udostępnij Napisano 12 kwietnia 11 godzin temu, Pabl0 napisał: No to trudno, najwyżej przeplacilem… jutro podlacze oby tylko dzwiek mi sie spodobal Wygląd panelu przedniego + to że więcej zapłaciłeś to też może mieć wpływ na odczucia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 12 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia (edytowany) 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Wygląd panelu przedniego + to że więcej zapłaciłeś to też może mieć wpływ na odczucia Panel to akurat ma jeden z brzydszych 😂 ale onkyo rz50 tez mi sie nie podoba. Edytowano 12 kwietnia przez Pabl0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 kwietnia Udostępnij Napisano 12 kwietnia Mnie się początkowo Arcam nie podobał , natomiast Onkyo zawsze fajnie wyglądało. Ciekawe skąd wynika wyższa cena za Integre , inna fabryka , czy pozycjonowanie marki - coś jak vw / audi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 12 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 57 minut temu, Kubakk napisał: Ciekawe skąd wynika wyższa cena za Integre , inna fabryka , czy pozycjonowanie marki - coś jak vw / audi ? Mozliwe ze tak jest skoro faktycznie graja tak samo albo moze klada wiekszy nacisk na kontrole jakosci 🤔🤷♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia Dnia 12.04.2024 o 14:05, Pabl0 napisał: Dnia 12.04.2024 o 13:04, Kubakk napisał: Ciekawe skąd wynika wyższa cena za Integre , inna fabryka , czy pozycjonowanie marki - coś jak vw / audi ? Mozliwe ze tak jest skoro faktycznie graja tak samo albo moze klada wiekszy nacisk na kontrole jakosci 🤔🤷♂️ skoda, vw, audi, porsche, to jeden koncern. W sumie te wszystkie auta mają 4 koła i kierownicę. I w sumie dojadą z punktu A do B. Brzmią też podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 13 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 37 minut temu, AutoPirat napisał: skoda, vw, audi, porsche, to jeden koncern. W sumie te wszystkie auta mają 4 koła i kierownicę. I w sumie dojadą z punktu A do B. Brzmią też podobnie. Lambo bugatti bentley tez ale jednak teoche inne jak passat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia 17 minut temu, Pabl0 napisał: Lambo bugatti bentley tez ale jednak teoche inne jak passat Nawet nie wiedziałem, że te super marki zostały zgermanizowane. Teraz już rozumiem, dlaczego motoryzacja jest coraz bardziej jednakowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia VAG lubi też limitować silnikowo , np skoda 1,5tsi max , audi 2,0tfsi , itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Dnia 8.04.2024 o 18:29, Pabl0 napisał: integre drx 5.4 Jak tam odsłuchy? ...napisz jak w porównaniu do Marantza i Arcam? Dnia 8.04.2024 o 22:37, Pabl0 napisał: A Ty jaka koncowke chcesz kupic z ciekawości? Nie chciałem zapeszać, bo stan był idealny i cena też dobra. Wczoraj kupiłem kolejną (z sentymentu - Pioneer M73), więc jest w końcu bardzo dobrze. Na tyle dobrze, że pojawił się dylemat, którą podłączyć do KD . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Dnia 11.04.2024 o 23:28, Pabl0 napisał: No to trudno, najwyżej przeplacilem… jutro podlacze oby tylko dzwiek mi sie spodobal Trzymam kciuki! Dnia 12.04.2024 o 13:04, Kubakk napisał: Ciekawe skąd wynika wyższa cena za Integre , inna fabryka , czy pozycjonowanie marki - coś jak vw / audi ? Kwestia marki. Integra zawsze była synonimem Topu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 15 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Trzymam kciuki! Jeszcze nie konfigurowalem glosnikow a juz mi sie podoba wiec na 99% zostanie. Szkoda tylko ze nie ma polskiego menu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia 20 godzin temu, Pabl0 napisał: Jeszcze nie konfigurowalem glosnikow a juz mi sie podoba wiec na 99% zostanie. Szkoda tylko ze nie ma polskiego menu Takie rzeczy tylko w D&M. Ale co tam jest do tłumacznia? Polska instrukcję Dali? Warto przeczytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 16 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Takie rzeczy tylko w D&M. Ale co tam jest do tłumacznia? Polska instrukcję Dali? Warto przeczytać. Niestety nie ma polskiej instrukcji ale dam rade bez Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts