Krisek 97 Napisano 7 kwietnia 2024 Napisano 7 kwietnia 2024 Cześć! Na wstępie zaznaczę, że jestem totalnie zielony jeśli chodzi o sprzęty grające. Obecnie użytkuję soundbar Samsung Q930B ale brakuje mu tego "czegoś". Sprzęt podpięty jest pod TV, czasem jakiś film, czasem muzyka. Co do gatunku muzyki - to dosłownie wszystko, od rapu, przez rock, techno i na klasycznej kończąc. Ostatnio zakupiłem na promocji amplituner Denon AVC S670H, cena była fajna i pomyślałem że to dobra okazja żeby złożyć kino domowe a soundbara się pozbyć. Teraz pytanie, jak do takiego sprzętu dobrać kolumny? Przeglądałem trochę sieć i wpadłem na taki model: https://www.q21.pl/taga-harmony-tav-807f-tav-807s-tav-807c-dab-tav-807-f-c-s.html?fbclid=IwAR0Dquv2nChefe_UkZB_xDBskjSGO98M-N_m-ticMFcRdDfEydenLBldVfk_aem_AeHlbwSdPD57FUqpnzoFI1BxT3OgVt1XQTuaL-mfxi1yWFlwV3GqT5d9iLBy1s4hyQP2FTVP9QNhA0aT-S3pK6kU Na co patrzeć przy doborze kolumn i jak dobrać właściwe tak żeby grały z moim amplitunerem? Dziękuję bardzo za wszelką pomoc! Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 kwietnia 2024 Napisano 7 kwietnia 2024 Określ budżet i to na czym Ci zależy (filmy/muzyka). Pamiętaj, że kino bez subwoofera to nie kino. Odpisz, cytując
Krisek 97 Napisano 7 kwietnia 2024 Autor Napisano 7 kwietnia 2024 (edytowany) Połowiczne zastosowanie ale jednak delikatny przechył w stronę muzyki. Budżet ok. 3tyś zł. Co do subwoofera to może w przyszłości jak odłożę to bym dokupił. Bardziej myślę o tym amplitunerze. W sieci widziałem opinie że to niby kiepski model. Edytowano 7 kwietnia 2024 przez Krisek 97 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 kwietnia 2024 Napisano 7 kwietnia 2024 Budżet dość skromny. Zobacz jeszcze set od Polk Audio albo Pylon Pearl, są niewiele droższe. Jeżeli w przyszłości będzie sub to możesz zastosować 4 monitory. Co do amplitunera - to podstawowy model i tyle. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 kwietnia 2024 Napisano 8 kwietnia 2024 Cześć Taga jest jakimś kierunkiem, ale na pewno warto spojrzeć na zestaw Pylon Pearl. Fajny, naturalnie brzmiący zestaw. W razie czego zapraszamy Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 kwietnia 2024 Napisano 9 kwietnia 2024 Ja bym polecał szukać czegoś z rynku wtórnego. Komplet kolumn 5.1 w cenie 3K to mało. Bez suba no prędzej. No chyba że Qudral 6500 LE z Magnat RS12. Nie wiem czy te kolumny jeszcze sa w ofercie. Pylon Pearl też spoko. Ale jak sam widzisz już sam zestw jest poza budżetem. A gdzie sub. Odpisz, cytując
Recommended Posts