Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie, zaczynam zabawę z audio na bazie 25 letniego Technicsa. Kupiłem KEF R7 i gra to do Technicsa SU-V 620 na miedzianych przewodach. Co dalej aby wydobyć fajne brzmienie z głośników ? Myślę o nowym amplitunerze. Co radzicie? Nowe przewody również? Wiem, pytania laika ale zaczynam. Pokój dość spory ok 30 metrów po kwadracie ale daje radę. Każda rada mile widziana. Dzięki i bez szydery proszę 😉 Damian

Napisano

Dzięki ale nie za wiele mi to mówi. Z tego co czytam Marantz n40 to fajna opcja ale się totalnie na tym nie znam. Słucham głównie ze Spotify z telewizora Sony połączony na czincze ze wzmacniaczem technics a od niego na miedzianych przewodach do kef r7. Jak mam sprawdzić wzmacnacz? Pożyczyć? I czy potrzebuje cały ampli czy może sam wzmacniacz wystarczy przy takim układzie ? Co sądzicie? Chodzi o jakość dźwięku i wydobycie całości z kolumn

Napisano
16 godzin temu, Damian Murawski napisał:

Jak mam sprawdzić wzmacnacz? Pożyczyć?

Na start najlepiej posłuchać w salonie z Twoimi kolumnami (zapraszam do nas ;)), a potem wziąć do siebie i sprawdzić w swoich warunkach. 

16 godzin temu, Damian Murawski napisał:

I czy potrzebuje cały ampli czy może sam wzmacniacz wystarczy przy takim układzie ?

Wymieniłem zarówno czyste wzmacniacze, jak i takie z opcjami sieciowymi :) Do nich nie musisz podłączać TV, tylko po prostu uruchamiasz usługi sieciowe. Możesz też dokupić jakiś streamer, np. WiiM Pro i korzystać z niego w tym celu. Zagra to lepiej niż TV. Warto też przesiąść się na Tidala ze Spotify, zapewnia audio lepszej jakości :)