LukeWookiee Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Czy ustawienie na zoltych rombach glosnikow sufitowych ma sens? Beda cofniete wzgledem kanapy. Efekt jest warty montazu czy bedzie to srednio dzialac? Glosniki w typie jak na zalaczniku. Nie chce sie bawic w montaz osobnych idealnie na kanapie. Zona bedzie mi potem marudzic, ze sufit jej sie nie podoba. Czerwonymi strzalkami zaznaczone sa glosniki 5.1. Ten za fotelem jest odsloniety dla kanapy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia (edytowany) Kanapa 0,5m do przodu i rób 5.1.4. Wtedy instalacyjne Atmosy dasz w suficie podwieszanym jedną pare z przodu i jedną z tyłu. Patrząc z boku i za punkt odniesienia majac ucho widza na kanapie, sprawdź gdzie wypadną głośniki trzymając się kąta 45 stopni +-10. Edytowano 22 kwietnia przez Butler 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia 3 godziny temu, LukeWookiee napisał: Czy ustawienie na zoltych rombach glosnikow sufitowych ma sens? Nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dokładnie tak jak pisze Butler. Bardzo dobre warunki do dyksretnego 5.1.4. No i nie trzeba bedzie wiekszego TV kupować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Tylko ten ampli w szafce... o Panie. Prosisz się o kłopoty. Tak nie można ABSOLUTNIE robić. No chyba że mnie zaskoczysz i napiszesz że masz tam wentylację 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Nie ma sensu. Zobacz specyfikację Dolby Atmos 5.1.2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 7 minut temu, Butler napisał: Tylko ten ampli w szafce... o Panie. Prosisz się o kłopoty. Tak nie można ABSOLUTNIE robić. No chyba że mnie zaskoczysz i napiszesz że masz tam wentylację Poczuj sie zaskoczony Z tylu 2 otwory 120mm z wolno chodzącymi wiatrakami, nad ampli termometr ktory zalacza wiatraki powyzej 35C. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia (edytowany) 6 minut temu, LukeWookiee napisał: Z tylu 2 otwory 120mm z wolno chodzącymi wiatrakami, nad ampli termometr ktory zalacza wiatraki powyzej 35C. Wszystko dobrze i gratuluję świadomości... a te wiatraki to skąd biorą powietrze? Przód wygląda na mocno zabudowany. O górze/dole nie wspominasz. Z tyłu szafka dosunięta do ściany. Obawiam się, że efektywność tego chłodzenia jest znikoma. Nie wiem czy wiesz ale amplitunery posiadają aktywne chłodzenie w środku (wiatraki) i zalecenia w instrukcji odnośnie miejsca z każdej strony mają na celu zapewnienie, że te wiatraki będą miał co pompować. Edytowano 22 kwietnia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia z tylu jest ponad 10 cm od sciany. Jest tam duzo neutralnego powietrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Teraz te romby są ustawione źle. Ta lewa kolumna jest tak wciśnięta w róg. Rozumiem że jest odcieta na 80/100 Hz ale mimo wszystko nie buduje przestrzeni jak powinna. Zmień ją miejscem z regałem. @Butler Jak wpomnałem kiedyś. Ty musisz napisać poradnik instalacji i montażu kina. wiem że to jest na stronie Dolby ale jak widzisz tego typu tematy są 2-3 w tygodniu Mogę pomóc jak chcesz. @PanKlor też pewnie doda coś od siebie. Może wspolnymi siłami uda sięto jakoś zmyślnie napisac zeby odsyłać poźniej do jednego głównego tematu? Amplituner w szafce to dla niego zgon. Tam jest 1 cm chociaż? Jakim cudem on sięnie gasi. Może zabezpieczenie już padło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 3 maja Autor Udostępnij Napisano 3 maja Dnia 23.04.2024 o 08:41, Piotr Sonido napisał: Teraz te romby są ustawione źle. Ta lewa kolumna jest tak wciśnięta w róg. Rozumiem że jest odcieta na 80/100 Hz ale mimo wszystko nie buduje przestrzeni jak powinna. Zmień ją miejscem z regałem. @Butler Jak wpomnałem kiedyś. Ty musisz napisać poradnik instalacji i montażu kina. wiem że to jest na stronie Dolby ale jak widzisz tego typu tematy są 2-3 w tygodniu Mogę pomóc jak chcesz. @PanKlor też pewnie doda coś od siebie. Może wspolnymi siłami uda sięto jakoś zmyślnie napisac zeby odsyłać poźniej do jednego głównego tematu? Amplituner w szafce to dla niego zgon. Tam jest 1 cm chociaż? Jakim cudem on sięnie gasi. Może zabezpieczenie już padło. Tak z ciekawosci. Wszystko lepiej odciac na 80 czy inaczej dla sorround i centralnego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 maja Udostępnij Napisano 3 maja 36 minut temu, LukeWookiee napisał: Tak z ciekawosci. Wszystko lepiej odciac na 80 czy inaczej dla sorround i centralnego? Punkt wyjścia to wszystko na 80Hz. Ale możesz kombinować, może podpasuje Ci coś inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 4 maja Udostępnij Napisano 4 maja Masz możliwość, to rób 4 atmosy! W dolnej strefie masz 4 głośniki (+centralny), to tworzy przestrzeń. W górze zrobisz 2, to będzie jak stereo. 4 tworzą efekt przestrzeni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja Dnia 4.05.2024 o 00:54, LukeWookiee napisał: Tak z ciekawosci. Wszystko lepiej odciac na 80 czy inaczej dla sorround i centralnego? Kwestia ich wielkości. Ale dał bym na 80 i sprawdzał. Potem center na 60 i zobaczył. Ale 80 jest git. Dnia 4.05.2024 o 07:59, AutoPirat napisał: W górze zrobisz 2, to będzie jak stereo. 4 tworzą efekt przestrzeni. Chwila. Mówimy o 5.1.2? Ta dwójka tam to stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja 36 minut temu, Piotr Sonido napisał: Chwila. Mówimy o 5.1.2? Ta dwójka tam to stereo? Nie ...to tylko takie porównanie. Ostatnio przemyślałem temat Stereo vs Dolby (+atmos), bo słucham, ...w skrócie źródła pozorne vs rzeczywiste, ...i z tego do tego, ...no wiesz ...eh, za duży OT się znowu zrobi, nie ważne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja 29 minut temu, AutoPirat napisał: Nie ...to tylko takie porównanie. Ostatnio przemyślałem temat Stereo vs Dolby (+atmos), bo słucham, ...w skrócie źródła pozorne vs rzeczywiste, ...i z tego do tego, ...no wiesz ...eh, za duży OT się znowu zrobi, nie ważne. Takie lekkie porównanie. Bo te dwa Atmosy pracują tylko w parze z resztą tworząc wspomnianą przestrzeń. Nie pracują same aby budowac stereo. Ależ to by musiało licho grac. OT są potrzebne kiedy właściwy temat jest wyczerpany. Tak zyją fora. Na rozmowach użytkowników. A czy w tamcie czy nie to już sprawa drugorzędna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: OT są potrzebne kiedy właściwy temat jest wyczerpany. Tak zyją fora. Na rozmowach użytkowników. A czy w tamcie czy nie to już sprawa drugorzędna. Długi weekend, na dodatek dręczył mnie znowu pewien nie za bardzo empatyczny troll. Ja mam na razie dość OT ...innym razem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 9 maja Autor Udostępnij Napisano 9 maja (edytowany) Dnia 6.05.2024 o 19:10, Piotr Sonido napisał: Edytowano 9 maja przez LukeWookiee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts