ProjectPi Napisano wczoraj o 09:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:23 (edytowany) 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Poczytaj. Az tak sławny nie jesteś, by twoje stwierdzenie poddane było szerszej analizie. Wygląda, że co do meritum, nie wiesz. Ale może choc jakiś mały zrzut ekranu przedstawisz, potwierdzajacy owo blokowanie? 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Edytowano wczoraj o 09:26 przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 20 godzin temu, ProjectPi napisał: Az tak sławny nie jesteś, by twoje stwierdzenie poddane było szerszej analizie. Chyba jednak jestem Widać że mnie uwielbiasz. A już tak całkiem z innej beczki, dopiero co na forum audiostereo zostałeś mocno skrytykowany za swoje posty. Serio chcesz robić to samo tutaj? Napisał kolega wyraźnie że działa bo "włączyłem udostępnianie po upnp" Działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Widać że mnie uwielbiasz. Eee.... khm.... nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu No to darzymy się tym samym 🦷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: A już tak całkiem z innej beczki, dopiero co na forum audiostereo zostałeś mocno skrytykowany za swoje posty. Serio chcesz robić to samo tutaj? Przez kogo, co i jak, bo jakoś nie kojarzę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Wolne żarty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Napisał kolega wyraźnie że działa bo "włączyłem udostępnianie po upnp" Działa. Kolegi wpis to kolegi wpis, ja odnoszę się do twojego. Wiesz, myślę że obydwoje wiemy, że coś tam napisałeś o czym nie masz zbytnio pojęcia, i wyszło jak wyszło. 1 minutę temu, Piotr Sonido napisał: Wolne żarty. Mogą być nawet szybkie, jeśli poznam odpowiedź. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Chyba jednak jestem Oznak tego, w postaci, o której wspomniałem, jakoś brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Człowieku ignoruje Cie zrozum. Będzie kolejny problem z Wiim lub ktoś nie będzie z niego zadowolony to automatycznie się w wątku pojawisz. Do tego czasu masz wolne. Idź na ryby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) Dziwne rzeczy wypisujesz, ale to nie pierwszy raz z tego co widziałem. Ni to ignorujesz, ni to komentujesz. Wychodzi, że tak masz taką skłonność i tyle. Póki co, miłego mimo wszystko dnia Aaa, dziś jest twój dzień seryjnego odpisywania na tym forum, ok, teraz jasne. Edytowano 11 godzin temu przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Po wszystkich zmianach jakie porobili odnośnie korekcji akustyki, w kocu jestem tak naprawdę zadowolony. Chociaż, może być jeszcze lepiej. Nawet jeżeli nie wprowadzili jeszcze możliwości wgrania pliku do kalibracji zew. mikrofonu, to wzięli pod uwagę pomiary różnych modeli mikrofonów (w tym konkretne moje wyniki, które im wysyłałem), aby wyniki były dokładniejsze. - i są dokładniejsze. Zrobiłem osobno korekcje kanału lewego i prawego, pomijając suba, ustawiając zakres 80-4000. Target - Harman. Wyszło całkiem nieźle. Potem odpaliłem suba, i skorzystałem z jednego, najmniej dotkniętego zakresu częstotliwości, użytego w kalibracji, aby najbardziej wzbudzającą częstotliwość suba wyeliminować (pomysł gościa z forum Wiima - bardzo sensowny) Pomimo sporego podbicia 80hz przez korekcje, którego sub nie był w stanie uzupełnić - problem zapewne z ta konkretna fala i ustawieniem suba, nie ma żadnych zniekształceń. Albo przynajmniej ich nie słyszę. Odcinając kolumny poniżej 50hz dałem im trochę więcej luzu do pompowania 80hz i brzmi to nieźle. Co mogliby jeszcze zmienić, to: Dodać możliwość wgrywania plików kalibracyjnych, oraz pozowlić na L/R wraz z subem. Wtedy albo rozszerzyć PEQ do kilku pozycji więcej, żeby nie trzeba było kombinować, albo jakoś inaczej to zrobić. aaa no i jeszcze mogliby pozwolić na mierzenie opźnienia za pomocą mikrofonu zewnętrznego w miejscu odsłuchu: pomiędzy subem a głośnikami Edytowano 4 godziny temu przez renoxd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @renoxd myślę,że warto im wspomnieć o tym na ich forum. Sporo rzeczy czy komentarzy biorą pod uwagę. Tak na boku to akurat kolejna aktualizacja zaczyna się rozsyłać. 5.2.705356 (In Progress) Release date: 1 / 22 / 2025 What's New: Smart Preset Enhancement: Added support for the Sub Output option in Smart Presets for greater customization (requires app version 3.1.1+). Gapless Playback Enhancement: Fixed an issue that caused skipping when playing tracks shorter than 10 seconds. Playback Enhancements: Fixed playback crashes and resolved a 2-second playback loss issue with the APE audio format. Resample Algorithm Enhancement: Upgraded the resample algorithm to ensure high sound quality when resampling to 96 kHz or lower. Bug Fixes: Subwoofer & Main Speakers Auto-Timing Alignment: Fixed an issue that prevented auto-timing alignment after disconnecting from USB Out. General Fixes: Various performance improvements and bug fixes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, ProjectPi napisał: Póki co, miłego mimo wszystko dnia Aaa, dziś jest twój dzień seryjnego odpisywania na tym forum, ok, teraz jasne. Żeby było miło-to proszę Ciebie oraz Piotrka byście przestali nawzajem sobie dokuczać. A przynajmniej na stronach naszego Forum ... Miłego dnia 😎 Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts