Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Dzisiaj odsłuchałam dwa albumy na Wiim Ultra z Tidala i mój Roksan Kandy K1 mk3 nie wyłączył się ani razu 😃 Czyżby tu repertuar muzyczny miał znaczenie? 😀 Puszczę na próbę Taylor Swift i zobaczę, czy mój zestaw to wytrzyma 😀🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września To zależy, czy masz bransoletki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 29 minut temu, Dedal napisał: To zależy, czy masz bransoletki ? Matko jedyna. Zapomniałam o bransoletkach. Dobra. To zamiast audiofilskich kabli zakupię bransoletki przyjaźni. Wtedy może odsłuch repertuaru TS pójdzie gładko 🤣🤣🤣 Acha. Ja mam Wiima Ultra podpiętego di sieci LAN przez gniazdo Ethernet. Parametry sieci wi-fi nie mają więc tu chyba znaczenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Jeśli, będą bransoletki 😂 Pozdrawiam Agniesiu 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 36 minut temu, Dedal napisał: Jeśli, będą bransoletki 😂 Pozdrawiam Agniesiu 😉 Odwzajemniam pozdrowienia Marku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 września Udostępnij Napisano 7 września Dnia 6.09.2024 o 12:27, MariuszZ napisał: U mnie wiim ma problem z odtwarzaniem Tidala w hi res. Przy 96kHz dostaje czkawki. Nie mam tu problemow, wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 września Udostępnij Napisano 7 września Co zatem pozmieniać w ustawieniach wifi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 września Udostępnij Napisano 7 września Nie wiem, u mnie jest tak: 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 września Udostępnij Napisano 7 września Od razu trzeba tak było. Działa teraz. Dzięki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września A co miałeś inaczej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aranda Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Wiem że wiim ultra pokazuje foldery i zawartość. Potrzebuję jeszcze informacji czy i jakie parametry musi spełnić np SSD żeby podpiąć go do USB w wiim ultra żeby odtwarzać pliki? CZy urządzenie potrafi odtworzyć pliki z muzyką z USB czy SSD gdy jest offline? Dnia 7.08.2024 o 23:41, ProjectPi napisał: Ty tak serio z tym MXN10? Dlaczego MXN10 jest wg Ciebie gorszy od WiM a? Nie że się czepiam ale waham się między jednym a drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 41 minut temu, Aranda napisał: CZy urządzenie potrafi odtworzyć pliki z muzyką z USB czy SSD gdy jest offline? Nie bardzo, Ultra nie ma przeglądarki plików na swoim ekranie. 43 minuty temu, Aranda napisał: Dlaczego MXN10 jest wg Ciebie gorszy od WiM a? Funkcjonalnie. O jakości dźwięku się nie wypowiadam bo nie miałem MXN10. Poza tym zdaje się nie wspiera USB audio. 50 minut temu, Aranda napisał: Potrzebuję jeszcze informacji czy i jakie parametry musi spełnić np SSD żeby podpiąć go do USB w wiim ultra żeby odtwarzać pliki? Jest chyba coś o tym w FAQ. Ja nie pamiętam detali. Łączyłem 500MB SSD i działało, tyle mogę powiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 godziny temu, ProjectPi napisał: co miałeś inaczej? Enable ipv6 i only 5GHz. Prefered DNS wcześniej odhaczyłem zgodnie z sugestią supportu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 1 godzinę temu, Aranda napisał: Dlaczego MXN10 jest wg Ciebie gorszy od WiM a? Nie że się czepiam ale waham się między jednym a drugim. Ostatnio porównywałem oba te sprzęty, zamieściłem tutaj krótki opis. Wg mnie nie jest gorszy aczkolwiek jeśli chodzi o funkcjonalność to Wiim Ultra wygrywa - co do dźwięku mi lekko bardziej podpasował Wiim aczkolwiek to naprawdę lekka różnica. Dodatkowo mam do was pytanie odnośnie USB. Mam podpięty dysk SSD z muzyką i ten dysk mam widoczny na innych komputerach w sieci jako WiiM Ultra-8836:USB Disk - czy jest jakaś szansa że sieciowo z komputera mogę przerzucić sobie do katalogu pliki z muzyką? Obecnie niestety nie mam możliwości kopiowania plików na ten dysk SSD. Natomiast z tego dysku na komputer mam możliwość. Pytam ponieważ byłoby to wygodne dodawać pliki z muzyka nie odłączając dysku od Wiima. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 7 minut temu, Doniu99 napisał: czy jest jakaś szansa że sieciowo z komputera mogę przerzucić sobie do katalogu pliki z muzyką? Wydaje mi się, że nie. DLNA nie daje takiej możliwości chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 minuty temu, ProjectPi napisał: Wydaje mi się, że nie. DLNA nie daje takiej możliwości chyba. Szkoda bo z niego moge przerzucić do kompa a w drugą stronę lipa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aranda Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 26 minut temu, ProjectPi napisał: Nie bardzo, Ultra nie ma przeglądarki plików na swoim ekranie. Funkcjonalnie. O jakości dźwięku się nie wypowiadam bo nie miałem MXN10. Poza tym zdaje się nie wspiera USB audio. MXN10 odtwarza pliki przez USB ale też musi być w trybie on line. Myślałem że to może z powodu że nie ma ani pilota ani wyświetlacza i poza aplikacją nie idzie tym sterować. Liczyłem że jak Wiim ultra ma wyświetlacz to idzie cos tam wystukać. Wybrać. Jak na telefonie. Jak przez HDMI podłączę pod TV to też nie wyświetli mi się żadne menu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Będzie ekran wyboru wejść. Ultrą można sterować przez ekran, wybierać wejścia czy wyjscia, podobnie presety, ale listy utworów na zewnętrznym nośniku nie ma. Póki co, może się pojawi, kto wie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temp Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 godziny temu, ProjectPi napisał: Będzie ekran wyboru wejść. Ultrą można sterować przez ekran, wybierać wejścia czy wyjscia, podobnie presety, ale listy utworów na zewnętrznym nośniku nie ma. Póki co, może się pojawi, kto wie. A nie da się czasem danego katalogu przypisać do presetu? Wtedy przynajmniej ulubioną muzę będziesz mógł odpalić z ekranu lub pilotem 😉 3 godziny temu, Aranda napisał: MXN10 odtwarza pliki przez USB ale też musi być w trybie on line. USB audio oznacza możliwość podpięcia zewnętrznego DACa przez złącze USB. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Dnia 5.09.2024 o 20:08, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: Kable mam te same w obydwu zestawach. Wcześniej orzed urządzeniami Wiim były podłączone serwery muzyczne HP i nie było takich problemów. Ale sprawdziłaś tą sieć? Dnia 5.09.2024 o 20:16, Doniu99 napisał: Odpinam i już problem się nie pojawia. Mało tego sprawdziłem z exFAT i o wiele większą pojemnością pendrive - zadziałał na strzała i jest wszystko git. Podpinam na wyłączonym urządzeniu. A no to ok. To dobrze że teraz jest git. Dnia 5.09.2024 o 20:17, tomek4446 napisał: Piotr , piszesz z damą . Którą notabene miałem przyjemność poznać i pozdrawiam. Litości! No mój katastrofalny błąd! Nie znajduje na to usprawiedliwienia. Przepraszam i obiecuję poprawę. Dnia 5.09.2024 o 21:54, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: A ja odwzajemniam pozdrowienia Tomku 🙂 Przyjmij prosze moje przeprosiny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września 21 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Litości! No mój katastrofalny błąd! Nie znajduje na to usprawiedliwienia. Przepraszam i obiecuję poprawę. Przyjmij prosze moje przeprosiny. Nie ma sprawy 🙂 Przyjmuję 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września Czy jest jakis sposob, zeby Wiim ustawic jako domyslny odbiornik chromecast w urzadzeniu Nest Display? Obecnie jak mowie mu gra na wskazanym Chromecast Audio, ale Wiim nie moge wybrac jako takie urzadzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKarmi Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września Po poczytaniu opinii zdecydowałem się zamówić na próbę WiiMa Ultra. Zobaczymy jak będzie się miał jako dac względem tego wbudowanego w Arcam AVR550. Najwyżej skończy jako transport, w czym ponoć jest świetny. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września 10 godzin temu, McKarmi napisał: Po poczytaniu opinii zdecydowałem się zamówić na próbę WiiMa Ultra. Zobaczymy jak będzie się miał jako dac względem tego wbudowanego w Arcam AVR550. Najwyżej skończy jako transport, w czym ponoć jest świetny. Jestem ciekaw Twojej opinii także czekam na podsumowanie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 września Udostępnij Napisano 16 września 20 godzin temu, McKarmi napisał: Po poczytaniu opinii zdecydowałem się zamówić na próbę WiiMa Ultra. Zobaczymy jak będzie się miał jako dac względem tego wbudowanego w Arcam AVR550. Najwyżej skończy jako transport, w czym ponoć jest świetny. O, ciekawy pomysł. Daj znać jak wypadło porównanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts