Łukasz Niewadzi Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) Witam, Chciałbym poprosić o pomoc w doborze audio do mojego salonu. Chciałbym zestaw który by był kompromisem między oglądaniem filmów a słuchaniem muzyki. Myślę ze stosunkowo to 60/40 na korzyść oglądania. Jeśli chodzi o muzykę to głównie elektonika, hip hop i okazyjnie jazz. Raczej szukam sprzętu używanego i obecnie mam opcje na zakup Denona x2500h za 1200zł lub x2600h za 1500zł. Czy taki amplituner nada się? czy może poszukać czegoś innego? Chciałbym żeby miał Dolby Atmos. Jakie używane kolumny i głośniki polecacie? Docelowo ma być to zestaw 5.1.2. Mam dwa kable wyprowadzone po suficie a układ jest taki jak na screenshocie. Znalazłem np opcje na kolumny 5.0 Monitor Audio 300, Monitor audio 150, monitor audio 50 za 2200zł. Co o nich myślicie? Do tego coś bym jeszcze dobrał. Z góry dzieki za pomoc! Edytowano 23 kwietnia przez Łukasz Niewadzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) 35 minut temu, Łukasz Niewadzi napisał: Denona x2500h za 1200zł lub x2600h za 1500zł. Na Amazonie masz nowe s970 za ok 2100 pln (odpowiednik x2800h z serii S, 5W mniej mocy oraz Audyssey zamiast XT32), sam oceń czy te oszczędności są tego warte. Do zestawu Monitor Audio będą ok. Koniecznie subwoofer później. Edytowano 23 kwietnia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Niewadzi Napisano 24 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia Rzeczywiście ta oferta na s970 wydaje się być kusząca. jakieś alternatywne zestawy możecie polecić? Budżet jakim dysponuje na razie to 8k na jakiś nowy zestaw 5.1, ale tak jak pisałem wolałbym coś taniej z drugiej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia To masz nowy model który jest praktycznie tym samym. Różnice opisywałem w innych watkach. Graja tak samo. Zesatw Monitor audio serii Bronze pasuje pod Denona więc to dobra opcja. Fajnie z nim grają także Acustic energy, Magnaty starszych serii Quantum albo nowych Signature albo QAcustic modele 3050 albo nowsze z dopiskiem "i" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Cześć, pod Denona bardzo dobrą opcją są właśnie Monitor Audio z linii Bronze. Pod linię Monitor jednak szedłbym raczej w Pioneera VSC-935. Sprawdziłbym również zestawy Onkyo z Polkiem, czy Pioneera z Wilsonem Gorsze od MAB, ale moim zdaniem ciekawsze od MAM. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts