Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Co byś nie próbował zrobić ja i tak go lubię. I jak będę budował kino na nowo to pewnie znowu w niego pojde x2 :)

Klipscha nie chce. Miałem. Od czasu gdy zrezygnowali z Trójkątnych modeli.

JAk polecisz inny to może rozważę. Magnat THX też wchodzi w gre.

Wiesz, ja absolutnie nie mam zadnego problemu jak ktos cos lubi 🙂 Problem mam ino jak ktos poleca cos obiektywnie dosc slabego, jako bardzo dobre 🙂 I nie mowie tu tylko o HT1205, ogolnie mam na mysli, bo na forach takich przypadkow jest wiele 🙂

Ale wracajac do RELa serii HT, mysle ze to co Ci mowil przedstawiciel, to mocno naciagana historia i nic wiecej 🙂 Jakos trzeba wytlumaczyc dla czego slabo schodza, a nie powiedza przeciez prawdy, ze maja slabe glosniki 🙂 Klipsche to sa budzetowe suby, i nawet po glosniku na tym filmiku widac ze ma klejone z paru magnesy, stalowy kosz, tanie zaciski, co pokazuje ze oszczedzaja tez 🙂 Ale glosniki maja bardzo duzy skok, mocny wzmak i dzieki temu schodza nisko i sa wydajne, a do tego i rozsadnie wycenione 🙂 W polaczeniu z bezglosnymi portami, nic wiecej nie trzeba, bo jak PanKlor wspomnial, tonalosc jest praktycznie w kinie bez znaczenia 🙂 W porownaniu z seria SPL czy ogolnie wczesniejszymi Klipschami, to sa zupelnie inne suby, nie ma zupelnie co porownywac 🙂 Mialem SPL150 u siebie i dlugo nie zagoscil, bo slychac bylo porty 🙂 Nowa seria to natomiast jest zupelnie inna bajka 🙂

Wiec jak pytasz o polecenie do KINA, to moim zdaniem kupowanie czegokolwiek innego do BUDZETOWEGO kina nie ma sensu 🙂 Nie wiem skad jestes, ale jak nie masz daleko do Wawy to przyjedz, jak Ci pokaze co dwa najmniejsze RP1000SW wyczyniaja w 20m2, to zrozumiesz moje zachwyty nad nimi 🙂

Napisano
Dnia 10.06.2024 o 20:19, tomw napisał:

Ale wracajac do RELa serii HT, mysle ze to co Ci mowil przedstawiciel, to mocno naciagana historia i nic wiecej

wiem.

Mówie tylko jak ja to odbieram.

Nie bój nic nie nabieram się na materiały reklamowe :)

Jak kiedyś Klipsch wprowadzi nowe wersje modeli RT12, to wtedy chętnie do nich wrocę :)