rafi Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Po bardzo wielu latach rozwaliły mi się słuchawki Creative Aurvana Live. Szukam teraz coś do kwoty 1200 (max) ale wraz z DAC. Zastanawiam się nad: HiFiMan HE400se, Beyerdynamic DT 770 PRO i do tego np. Ifi Zen 2 (widziałem że jest już Zen 3 - lepsza jest niż 2?). Słuchawki potrzebuje głównie do gier (70%) i do muzyki (przed komputerem: Spotify, Tidal, Youtube). Wg Was coś jeszcze brać pod uwagę ze słuchawek czy wzmacniaczy? Szukam też słuchawek bezprzewodowych do biegania (max. 700zł). Obecnie mam Jabra Elite 2 i szukam coś lepszego. Przynajmniej ten model słabo mi się trzyma w uchu, nie wiem jak nowsze modele np. Jabra Elite 8 active. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Cześć Jakiego brzmienia szukasz? Zarówno Hifimany, jak i Beyery to słuchawki dość neutralne, ale iFi Zen DAC bardzo dobrze do nich pasuje. Lekko je ociepla, dodaje od siebie barwy Osobiście wybrałbym raczej Hifimany ze względu na scenę, któa w grach potrafi zrobić świetną robotę. Beyerdynamici z kolei zapewnią Ci lepsze wyciszenie otoczenia. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi Napisano 4 czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca A do tych słuchawek HiFiMan HE400se wystarczy iFi Zen 1 czy raczej droższy Zen2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Zen 1 już tylko jest na rynku używek. Osobiście wolałbym iFi Zen DAC V2, ale iFi Zen Air DAC również sobie poradzi jeśli to jego masz na myśli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi Napisano 6 czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca Kupiłem wczoraj te słuchawki Beyerdynamic DT 770 PRO 80Ohm, bo pilnie potrzebowałem nowych (a te były dostępne). Podłączyłem do kompa i się rozczarowałem. Dla mnie stare (15letnie) słuchawki Creative Aurvana Live! były zdecydowanie lepsze. Musze w takich razie dokupić DAC iFi Zen Air lub Zen Dac v2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca Kwestia przyzwyczajenia też na pewno ma duże znaczenie, jest to inne granie. CALe były swego czasu bardzo lubiane po wewnętrznym recablingu. Beyery są od nich spokojniejsze. Może za kilka dni się przyzwyczaisz i gdybyś wtedy założył znowu CALe to byś się zastanawiał jak mogłeś ich słuchać Nie mówię, że tak będzie, ale na pewno się zdarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi Napisano 6 czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca A jak bardzo zmienia się brzmienie tych słuchawek po zmianie z karty dźwiękowej z kompa na zewnętrzny DAC IFI? Duża to jest różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca Dla jednego olbrzymia, dla drugiego niewielka. Ciężko dać tu jasną odpowiedź, bo każdy rozmiar zmian odbiera inaczej Wiele też zależy od tego, co masz wbudowane w komputer, ale bez odsłuchu nikt nie da na to pytanie jasnej odpowiedzi, bo w wielu płytach głównych siedzą w teorii te same dźwiękówki, ale brzmią całkiem inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi Napisano 11 czerwca Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca Zamówiłem właśnie przed chwilą u Was (Q21) ten iFi Audio ZEN DAC v2. Zobaczymy jak się zmieni dźwięk, bo na razie jestem rozczarowany. Na razie podłączone słuchawki są do karty dźwiękowej z płyty głównej kompa (Realtek ALC 892). A czy ktoś może poradzić nad słuchawkami do biegania? Mam Jabra Elite 2 i szukam coś lepszego (aby lepiej trzymały się w uchu i lepszy dźwięk). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrJ12 Napisano 28 czerwca Udostępnij Napisano 28 czerwca Do biegania używałem Huawei AM61 Sport, LINK To najlepsze mocowanie do ucha jakie miałem. Nic nie wypadało, nie przeszkadzało. Nie wiem tylko czy jeszcze do kupienia, bo kupiłem je jakies 4 lata temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 czerwca Udostępnij Napisano 28 czerwca Dnia 11.06.2024 o 09:47, rafi napisał: Zamówiłem właśnie przed chwilą u Was (Q21) ten iFi Audio ZEN DAC v2. Zobaczymy jak się zmieni dźwięk, bo na razie jestem rozczarowany. Na razie podłączone słuchawki są do karty dźwiękowej z płyty głównej kompa (Realtek ALC 892). A czy ktoś może poradzić nad słuchawkami do biegania? Mam Jabra Elite 2 i szukam coś lepszego (aby lepiej trzymały się w uchu i lepszy dźwięk). Jeśli ma być niedrogo (130 z) to mamy aktualnie typowo sportowe słuchawki od Koss-a https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-dla-aktywnych/koss-bt232i.html BT232, na bluetooth. Wygodne, mają w dodatku "mocowanie na ucho" -to może Cię zainteresować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 czerwca Udostępnij Napisano 30 czerwca W sumie, to i Koss Porta Pro można kupić za 130 zł i też będzie dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Dnia 30.06.2024 o 14:26, Miras23 napisał: W sumie, to i Koss Porta Pro można kupić za 130 zł i też będzie dobrze do niedawna była jeszcze wersja wireless ale niestety przestała już być produkowana Może pojawi się coś nowego w to miejsce... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca Sprawdziłem i już nikt nie sprzedaje Koss Porta Wireless. Szkoda, bo naprawdę był to fajny model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Dnia 18.07.2024 o 22:33, Miras23 napisał: Sprawdziłem i już nikt nie sprzedaje Koss Porta Wireless. Szkoda, bo naprawdę był to fajny model. Zgadza się, jednakże poczekajmy na jakieś nowości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/audio-technica-ath-s300bt.html to warte grzechu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 34 minuty temu, Miras23 napisał: https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/audio-technica-ath-s300bt.html to warte grzechu? To nasza nowość, jeszcze nie zdążyliśmy ich wygrzać, ale mogę Ci powiedzieć, że godnie zastępują model S220 BT. Czuć w nich więcej szczegóły i są bardziej spójnie. W dodatku...bateria sięga 90 godzin! Rekord. Z pewnością godne polecenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia A jak oceniacie te Audio Technica? https://www.audio-technica.com/en-gb/ath-twx9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia 9 godzin temu, Miras23 napisał: A jak oceniacie te Audio Technica? https://www.audio-technica.com/en-gb/ath-twx9 Powiem Ci, że jest pewien zgryz, bo najczęściej proponujemy produkty ze stajni B&W. Ale ten model ma coś w sobie wyjątkowego. Nie tylko z wyglądu, bo ten sugerowałby droższy produkt a niż kosztuje, ale właśnie w kontekście samej jakości dźwięku. Tutaj masz poczucie czegoś więcej, w każdą stronę, w każdym zakresie. Słuchawki które ewidentnie aspirują do hi-endu w bębenku. Naprawdę warto dać szanse, temu produktowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Kupiłem już w ciemno, na razie jest wszystko ok, wygodne. Nawet ten wygląd jest futurystyczny jak na A-T Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Miłego słuchania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 sierpnia Udostępnij Napisano 28 sierpnia Otóż to! i wygrzewania, bo te kilkadziesiąt pierwszych godzin trzeba na to przeznaczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts